El pròxim 16 de Febrer organitzarem una jornada orientada al present i futur del BIM

Vitamina ACI - Projectes col·laboratius BIM

220216 VitACI BIM Edif CT

 

FORMAT ON LINE DIMECRES 16/02/22 a les 18:00h
 
Des de l'ACI volem treure l'entrellat del BIM, una eina prometedora que fa una dècada que estem intentant implementar. Per què? Què podem fer diferent i què caldria per esprémer al màxim aquesta eina col·laborativa? En parlarem sense filtres.

En aquesta trobada, ens reunim amb experts de primer nivell que analitzaran tot el procés d'un edifici -des de la fase de disseny fins al seu manteniment durant els 50 anys posteriors-.
 
Per a organitzar aquesta jornada d'alt valor tècnic hem comptat amb Jordi Gasulla i Ramón Bosch que formen part d'EINESA, una empresa consolidada dins del món de l'enginyeria, especialitzada en projectes energètics, d'instal·lacions i ambientals dins dels sectors industrial i terciari, estant també present en altres àmbits com la redacció de projectes de telecomunicacions, construcció d'edificis industrials i d'urbanització..

Ferran Bermejo "L’ecosistema que ofereix l’Itec alhora de treballar en BIM, parteix d’una sistema que es molt proper als projectistes que son qui inicien tot el procés. Això s’aconsegueix a partir d’eines que han proposat a tot el sector".

Daniel Marcuello, BIM Manager d'Italsan "exposaré un exemple pràctic del càlcul de fontaneria en projectes de Revit fent servir les families del sistema Niron. A nivell de consultories es interessant que cada fabricant tingui el seu pluggin? O és millor desenvolupar altres estratègies?"
 
Roger Guitart, director tècnic-comercial, de Madel "La qualitat de l’objecte BIM i que la informació que contingui sigui correcta són claus però quines són les problemàtiques que es troben els fabricants arrel de la implantació del BIM?"

Pep Coll, "Com hauria de ser l’ecosistema idíl·lic entre agents que treballen en la fase de disseny i en fase de construcció?, com hauria de ser aquest marc de treball col·laboratiu i quines son les dificultats i les problemàtiques que acostumen a trobar-se on la col·laboració és com un lema que costa d'aplicar?"

Eloi Coloma, "com es fa servir el BIM des del punt de vista del cicle de vida i com passa d’una fase a l’altra? Crec que son fonamentals els formats oberts però dins el context de cicle de vida per tal de possibilitar que, de la fase disseny, passi a construcció i, després, a la fase d'operacions i manteniment. Ens trobem amb una contraposició entre el plantejament a curt termini (de proveïdors fase de redacció o construcció de projecte) amb la visió a llarg termini dels inversors o operadors". 

Alexandre Santacana"Per tal que els models d’informació, tant de gestió de manteniment com de gestió del bim, puguin perviure durant la vida útil de l’edifici han de ser en formats oberts. Aposto per un "bessó digital" de l'edifici que duri 50 anys".