Et mostrem alguns punts bàsics que t'ajudaran a millorar la gestió del temps treballant a casa.

 La gestió del temps


“El temps és el recurs més escàs dels gerents. Si no s’administra, no es pot gestionar res més” —Peter Drucker

NPR 200409 GestioTemps 600x400

Si alguna cosa s’ha capgirat durant aquesta etapa del confinament, és la percepció del temps.

Comptem els dies que falten per fer vida normal però, en canvi, tot i que a priori sembla que haguem de matar el temps, al final costa que les setmanes siguin rendibles per a tot allò que volem fer.

Si, a més, hem de coordinar el temps d’oci, de cura de la familia, les feines de la llar i les tasques i reunions professionals, el dia no té prou hores.

El secret per a trobar un equilibri és la gestió del temps. A continuació t’oferim alguns consells que t’ajudaran a trobar un moment per a cada cosa. Et seran útils molt més enllà de les circumstàncies excepcionals que vivim i t’ajudaran a prioritzar tasques i gestionar el teu temps de manera eficient durant tota la vida en qualsevol circumstància.

COM PRIORITZAR

  1. Fes un registre de tot allò que vols fer. Fes una llista de tot el que et proposes fer al llarg del dia o de la setmana per aconseguir els resultats òptims.
  2. Determina quins són els teus objectius principals. Enumera i marca les teves fites principals.
  3. Considera la Regla 80/20. Determina quin 20% de les activitats de la llista et produirà el 80% dels objectius marcats. Això t’acostarà a la gestió òptima del teu temps.
  4. Avalua allò que és important vers allò que és urgent. Determina quines actividats són importants, i quines són imperatives o, fins i tot, urgents. Considera si hi ha tasques que afecten a tercers i si tindrà consqüències no completar-les.
  5. Fes un ranking. Divideix les tasques en:
    “A" tasques molt importants d'alta prioritat que han de ser completades immediatament.
    "B" tasques que són moderadament importants, però poden fer-se després de les tasques "A".
    "C" tasques que són de baixa importància i poden abordar-se en el teu temps lliure.
  6. Estableix un horari. Estableix terminis per a cada tasca i calcula el temps requerit per completar cadascuna d'elles. Crea un horari i busca oportunitats de multitasca. Per exemple, pots combinar una tasca A amb una tasca C?
  7. Descansa. No oblidis descansar ni tampoc guardar una mica de temps per a tu.
  8. Endreça. Cuida el teu espai de treball mantenint-lo lliure d’objectes i papers que no necessites en aquell moment. T’ajudarà a concentrar-te i a focalitzar-te en la tasca que estàs realitzant.

Si ets d’aquelles persones que al final del dia penses “en què m’han marxat les hores?!” potser és el moment de fer servir aplicacions que t’ajudaran a determinar si perds massa temps contestant emails, realitzant reunions, atenent trucades o potser mirant les xarxes socials.

Una eina que et pot ajudar és RESCUETIME. Aquesta aplicació et permetrà controlar en què destines el temps i analitzar si cal fer canvis o ajustos per guanyar productivitat.

“L’únic que realment ens pertany és el temps. Inclús aquell que no té res, el poseeix” - Baltasar Gracián