Una consultoria especialitzada en edificació d'alt nivell tècnic, gran format i complexitat elevada

BIS STRUCTURES/BIS SYSTEMS

BIS structures és una consultoria d'estructures especialitzada en edificació d'alt nivell tècnic, gran format i complexitat elevada on les estructures són pensades des de l'arquitectura.

Des de la seva fundació per Gemma Masip i David Garcia, BIS ha desenvolupat projectes al sector sanitari, terciari i d'oficines, comerç i cultura, docent, hoteler, residencial i esportiu.

És una empresa que destaca al sector per implementar les tecnologies més avançades de disseny estructural, amb l'objectiu d'oferir el millor nivell de servei als clients. En aquests gairebé 30 anys, l'enginyeria ha realitzat més de 4.000 projectes, que en total sumen una superfície de més de 14 milions de m2 d'estructures projectades i construïdes

Amb la mateixa finalitat, Aquest any 2022 BIS ha realitzat un canvi estratègic i ha esdevingut una enginyeria integral d’edificació incorporant el disseny i càlcul de les instal·lacions dins del seu dossier de serveis. Xavi Martinez soci de BIS Systems, braç MEP de BIS és qui lidera aquesta branca dins de BIS mantenint els valors i la cultura de l'empresa; és present durant totes les fases del projecte des de la seva concepció fins a la fase d'obra, en perfecta coordinació amb la resta de professionals involucrats, dissenyant les instal·lacions des de l’arquitectura en projectes d'alt nivell tècnic, entre altres.

XaviMartinez Bis

Parlem amb el Xavi Martínez, enginyer industrial i Director Tècnic a BIS  i nou membre de l’ACI.

ACI: Hola Xavi. Quin és el punt d’excel·lència o el valor diferencial de BIS, què us fa diferents?

Crec que la proximitat al client i la oportunitat de generar sinèrgies amb altres àmbits de la consultoria, com les estructures. Això és possible perquè BIS és una consultoria integral d’edificació amb dos “germans”, el gran que és BIS STRUCTRURES (líder en el càlcul d’estructures a Catalunya) i ara hem creat, també,  BIS SYSTEMS, el petit.

ACI: De quin projecte us sentiu més orgullosos i per què?

BIS SYSTEMS tot just té quatre mesos de vida i encara no tenim cap projecte construït. Si que, en aquest curt període, hem pogut col·laborar en un projecte global, conjuntament amb la divisió d’estructures de BIS, en el disseny d’un centre d’acollida a Gochas a la regió de Hardap (Namíbia). Era un projecte de caràcter social per a una ONG, que va significar el nostre primer lliurament, i ens va permetre provar-nos i ajudar a les fundacions Foundawtion i Shoot4change.

ACI: Què espereu del vostre pas per l’ACI?

Enfoquem la nostra entrada a ACI en dos vessants. Per una banda aprendre de les consultories deganes del país, compartint amb elles experiències i millorar tècnicament amb les jornades tècniques que s’organitzen i per l’altra col·laborar amb allò que puguem per assolir els objectius de l’associació com a representant del col·lectiu de consultors d’instal·lacions.