S'analitza  la situació actual d'aquestes i proposa millores tant tecnològiques com legislatives

 

ACI presenta un Informe sobre instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya

L'Associació de Consultors d'Instal·lacions (ACI) presenta avui l'informe sobre instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya, elaborat gràcies a l'opinió de cinc experts del sector. L'informe, de descàrrega gratuïta per als socis de l'associació, analitza la situació actual de les instal·lacions fotovoltaiques en la comunitat autònoma i proposa millores tant tecnològiques com legislatives que permetin a aquesta tecnologia continuar creixent al mateix ritme vertiginós que en l'última dècada.

10 de gener de 2023 - L'informe, fruit d'una reunió d'experts celebrada el passat mes de novembre, aborda tant la situació actual de les instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya com les seves perspectives de futur. Aquest tipus de projectes utilitzen cèl·lules fotovoltaiques per a convertir la llum solar en electricitat. A Catalunya, l'ús d'aquesta tecnologia ha anat en augment en els últims anys com a part dels esforços per promoure la sostenibilitat energètica i reduir la dependència dels combustibles fòssils.

L'informe analitza diferents punts i quins factors han estat determinants perquè, en els últims anys, s'hagi popularitzat tant a nivell industrial com en entorns domèstics. Així mateix, l'estudi compara la tecnologia actual i el tipus d'instal·lacions de fa a penes uns anys amb les actuals. Canvis ràpids per a una indústria en ple desenvolupament gràcies a la innovació tecnològica i el suport governamental als projectes que persegueixen la descarbonització de les ciutats.

Entre les conclusions més destacades de l'informe, es destaca la necessitat de fomentar la formació en el sector. El vehicle elèctric és i serà el gran disruptiu en la demanda energètica de les llars i serà necessari que tots els agents que intervenen; fabricants, instal·ladors, comercialitzadores elèctriques, enginyeries i legislació vagin agafats de la mà per a aconseguir un objectiu comú.

L'Associació de Consultors d'Instal·lacions (ACI) espera que aquest informe serveixi de guia per a impulsar el desenvolupament de les instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya i contribueixi a la transició cap a un model energètic més sostenible.

Associació de Consultors d'Instal·lacions (ACI)
Inés Cegarra Ballester
630 54 78 442 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.