El 20 de novembre es celebrà una jornada sobre Solucions híbrides de cabal variable de refrigerant dins el marc normatiu actual.

 Barcelona, 23 de novembre de 2018. El passat 20 de novembre ACI va celebrar a la seva seu de Barcelona la 49a Jornada Tècnica exclusiva per a socis, tractant en aquesta ocasió el tema de les Solucions híbrides de cabal variable de refrigerant dins el marc normatiu actual, comptant amb la col·laboració de MITSUBISHI ELECTRIC.

NPR 181123 49JTInt MITSUBISHI Foto2
La jornada, que comptà amb una molt bona participació d'enginyeries, fou conduïda per Carlos Jiménez, Product Manager Control de MITSUBISHI ELECTRIC i presentada per Xavier Martínez, President de l'Associació.

NPR 181123 49JTInt MITSUBISHI Foto1
La jornada, que comptà amb una molt bona participació d’enginyeries, fou conduïda per Carlos Jiménez, Product Manager Control de MITSUBISHI ELECTRIC i presentada per Xavier Martínez, President de l’Associació.

Després d’una primera introducció en que es tractaren consideracions generals com ara els paràmetres d’actuació i càlculs de necessitats s’aprofundí en el marc normatiu actual, parlant del F-Gas i del projecte de Reial Decret del Reglament de Seguretat en Instal·lacions Frigorífiques, destacant-ne els punts principals que poden afectar al dia a dia del nostre col·lectiu.

 

A continuació es compararen tres sistemes de refrigeració diferents: cabal variable (VRF), mixte cabal variable – aigua (HVRF) i aigua (Chiller), finalitzant la jornada amb les tendències que, sota el punt de vista de MITSUBISHI ELECTRIC, s’imposaran en aquest sector.

El col·loqui posterior va donar pas a un espai de networking entre els assistents, del qual va sorgir una proposta de col·laboració amb ACI que s’anunciarà properament.


La ponència complerta de la jornada està disponible i es pot descarregar des de la pàgina web de l’ACI (www.acicat.org), a l’apartat restringit als socis.