El passat 30 d'octubre va tenir lloc la jornada, on es van plantejar diverses solucions eficients per a botigues en Centres Comercials.

48a Jornada Tècnica Monogràfica

RETAIL: Solucions eficients per a
botigues en Centres Comercials

 


Barcelona, 2 de novembre de 2018

El passat 30 d'octubre ACI va celebrar a la seva seu de Barcelona la 48a Jornada Tècnica, posant el focus en aquesta ocasió en solucions eficients per Retail en centres comercials.

En el primer bloc d'intervencions, i després que Xavier Martínez (President de ACI) presentés la jornada, Javier Sanabria de KEYTER TECHNOLOGIES va prendre la paraula per aprofundir sobre els sistemes més eficients de climatització de Centres Comercials. 

A continuació i en representació de SCHNEIDER ELECTRIC, Martha Enciso va tractar el tema de la supervisió del consum elèctric en centres comercials i Albert Pelegrina, de les canalitzacions elèctriques prefabricades en Hipermercats.

Tot seguit, Josep González de LEGRAND GROUP va exposar diverses solucions sobre la disponibilitat elèctrica en Centres Comercials. A continuació, Amelio Borrego (de la mateixa empresa) va parlar sobre Gestió de la il·luminació d'emergència.

Després d'una pausa per al cafè, es va iniciar el segon bloc amb Enric Mira de LUTRON parlant sobre la gestió de l'enllumenat en Centres Comercials.

A continuació, Rubén Molina de SCHNEIDER ELECTRIC va exposar diferents sistemes de control d'instal·lacions per a aquest tipus de Centres.

En el bloc final d'intervencions, Vicenç Garcia de JG ENGINYERS (empresa associada a ACI) va parlar dels reptes que ha d'enfrontar una consultoria d'instal·lacions a l'hora de dissenyar aquest tipus d'edificis.

Per acabar, Marcel Sarrabayrouse, Arquitecte soci de L35 Arquitectes i especialista en aquest tema, va parlar de les tendències actuals en l'arquitectura de Centres comercials i quins models són els que s'estan imposant avui dia.

Després de finalitzar el debat posterior, Xavi Martínez (President de ACI) va agrair als ponents i als assistents la seva presència, cloent la jornada.

NPR 181030 RETAIL Noti2   NPR 181030 RETAIL Noti1

NPR 181030 RETAIL Noti3   NPR 181030 RETAIL Noti4


ACI posa a disposició dels seus associats tota la documentació i informació de les diferents jornades que organitza. Si voleu consultar-les, les podeu trobar a l’àrea privada de socis de la pàgina web www.acicat.org