El passat 10 d'octubre va tenir lloc la 41a Jornada Tècnica ACI sobre Eficiència Energètica i Noves tecnologies en edificis d'Habitatges, a la UPF de Barcelona.

El passat 10 d'octubre va tenir lloc la 41a Jornada Tècnica d'*ACI sobre Eficiència Energètica i Noves tecnologies en edificis d'Habitatge, al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

NPR 171010 41JTEC HABITATGE Noti1
La jornada va començar amb la intervenció del Sr. Xavier Martínez, President d'ACI, qui va donar la benvinguda als assistents i va argumentar el perquè del tema escollit. Primerament, per la seva rellevància, ja que en aquests moments l'habitatge torna a ser una de les puntes de contractació al món de la consultoria. D'altra banda, a pesar que la tecnologia en aquest tipus d'edificacions possiblement sempre ha estat la gran oblidada, actualment es detecta la voluntat per part dels promotors de diferenciar-se, adaptant-se a les noves directives que aposten per l'estalvi en eficiència energètica, factor que ha propiciat l'aparició de noves tecnologies bolcades en l'habitatge.

NPR 171010 41JTEC HABITATGE Noti2
Després d'aquesta introducció va prendre la paraula el Sr. Albert Gutiérrez, Product Manager de KNX a Schneider Electric, que va parlar de les tendències actuals que aquest fabricant percep en la domòtica aplicada a habitatges, en concret sobre aquests tres punts: estètica, visualització i programació.

Va destacar el gran creixement que està tenint aquest sector, en concret la tecnologia KNX, respecte a anys anteriors, cosa que permet als fabricants abaratir els seus costos fent que actualment es generin un gran nombre de promocions amb aquest sistema de control.

NPR 171010 41JTEC HABITATGE Noti4
Seguidament el Sr. Rafael Bravo, Director de prescripció d'Orkli va parlar del sòl Radiant Refrescant, presentant un sistema vàlid tant per a calefacció com per a refrigeració, on va exposar els beneficis d'aquesta solució a diferència d'altres sistemes que hi ha al mercat. També va mostrar un sistema solar compacte, forçat i autònom amb exemples d'una promoció on ja han utilitzat aquesta nova tecnologia.

NPR 171010 41JTEC HABITATGE Noti5
A continuació va ser el torn del Sr. Joan Sampedro (Responsable de producte de Baetulenn) que va explicar el concepte de Solartermia, solució creada per aquesta empresa que consisteix en una bomba de calor que dissipa o capta energia solar i energia higrotèrmica amb el cicle Carnot utilitzant una placa solar termodinàmica. Va comentar els avantatges que comporta aquesta tecnologia, els models que tenen actualment i el tractament que dóna el CTE a aquest nou concepte que han inventat.

NPR 171010 41JTEC HABITATGE Noti3
La jornada va continuar amb el Sr. Pere Vilanova, Assistant Manager a Daikin, que va exposar les solucions aerotèrmiques per a calefacció, refrigeració i producció d'ACS a través de diversos models de bombes de calor, especificant les condicions mínimes i prestacions de cadascuna, així com futures solucions que sortiran al mercat el proper any.

NPR 171010 41JTEC HABITATGE Noti7
Per finalitzar el primer bloc, el Sr. Iñaki Acasuso, responsable de sistemes col·lectors VMC de Jeremías Espanya, va iniciar la seva ponència fent una introducció sobre els canvis recents que hi ha hagut en el Codi Tècnic sobre ventilació mecànica forçada. Seguidament va explicar diverses solucions i instal·lacions per a l'extracció de campanes i xemeneies col·lectives, posant exemples pràctics d'aplicació d'aquestes solucions a diversos edificis i promocions.

NPR 171010 41JTEC HABITATGE Noti6
El segon bloc va començar amb la benvinguda per part del President de ACI al Sr. Joan Carles Navarro, arquitecte de AIA Activitats Arquitectòniques, que va oferir el seu punt de vista sobre com la tecnologia afecta en els dissenys dels edificis, destacant la incidència i la importància que té la normativa en l'arquitectura i com, segons la seva semblar, es podria millorar l'eficiència i sostenibilitat d'aquest tipus d'edificació si s'aconseguís cohesionar-les.

L'última intervenció va ser a càrrec del Sr. Mateo Alorda, de Neinor Homes, que va donar el seu punt de vista sobre com les promotores cohesionen els nous habitatges amb l'eficiència energètica i les noves tecnologies. Actualment el client, ja sigui per xarxes socials o per altres mitjans, cada vegada està més informat i demana el màxim que el mercat li pugui oferir, fent que les prestacions tècniques de cada habitatge siguin cada vegada més importants. Per això, dins del ventall en què l'administració els permet moure's i les demandes dels clients, Neinor Homes gestiona els seus recursos d'una manera molt clara per poder oferir promocions de qualitat amb un elevat grau d'eficiència energètica i un consum mínim.

La jornada va concloure amb un torn de preguntes on es van poder resoldre dubtes dels assistents, finalitzant amb la degustació d'un aperitiu per gentilesa dels organitzadors i patrocinadors.

Tots aquells que estiguin interessats en assistir a aquestes i altres jornades que organitza ACI, poden posar-se en contacte amb l'Associació, a través d'un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 693.84.01.27