Viessmann, escollida millor marca 2020 per tercer any consecutiu

Viessmann escollida millor marca 2020 pels consumidors alemanys al sector d'energia i calor per tercer any consecutiu

SINF 21008 VIE 210111 Noti


La importància de crear una marca de qualitat que generi confiança entre els usuaris és cada dia més important i força a les empreses a redoblar els seus esforços en l'atenció al client. Per això, avui celebrem de nou amb gran il·lusió que per tercer any consecutiu els consumidors alemanys ens valorin a través del diari alemany Handelsblatt com la millor marca en la categoria d'energia i calor.

Què explica la bona valoració de Viessmann?

A més de partir de la imatge de gran marca que Viessmann té a Alemanya, país d'origen de la companyia, el compromís de l'empresa pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic ha jugat sens dubte un paper fonamental.

Jürgen Gerhardt, director general de Viessmann España, comenta que probablement no podem atribuir la bona imatge a un únic factor, però sens dubte la nostra aposta per les energies renovables ha hagut de tenir gran pes en la valoració dels consumidors alemanys.

Fins i tot en un any tan atípic, no hem parat de donar suport a la causa mediambiental. Gràcies a la iniciativa ViMove For Climate, Viessmann ha recorregut 296.751 quilòmetres i plantat 150.000 nous arbres.

A més la companyia continua apostant fortament per formes d'energies totalment netes com les bombes de calor, fotovoltaica i solar tèrmica. Cada dia estem més compromesos i orgullosos amb la nostra raó de ser, “We create living spaces for generations to come”.

Com es tria a la millor marca de l'any?

Yougov, un dels més importants centres de recerca internacional de mercats, s'encarrega de fixar un índex de popularitat per sectors per a poder triar a l'empresa millor valorada.

Per a triar quina empresa està tenint una actuació més o menys encertada es fixen paràmetres com la qualitat, la relació qualitat-preu, la percepció de l'empresa com a generadora d'ocupació i riquesa o la disposició dels clients a recomanar els productes de la companyia. Per a obtenir els resultats s'entrevisten milers de consumidors alemanys via web.

Enguany crida l'atenció la pujada en els rànquings de les empreses que embenin material sanitari i d'higiene. Algunes d'elles, com la cadena de drogueries DM, han tingut una notòria millora en la seva imatge de marca. Sens dubte, bona part de l'explicació ve donada per la bona adaptació a la dura situació pandèmica.

Fins a quin punt és important ser l'empresa millor valorada?

Segons Leiendecker, investigador de mercat de YouGov, es necessita molt esforç i inversió de recursos per a construir una imatge de marca positiva. "Una vegada que ho aconsegueixes, no ho perds fàcilment." - Això explica que moltes marques que han estat triades anteriorment com a marca de l'any tornin a repetir primeres posicions en els rànquings.

Malgrat això, el mercat és cada vegada més exigent i permet menys errors. És imprescindible no descurar als usuaris, ja que avui dia, amb les xarxes socials en auge, els escàndols per males decisions empresarials es propaguen molt ràpidament.

Qui ha estat triada la millor marca a nivell general pels consumidors alemanys?

Com en anteriors anys, la marca millor valorada pels consumidors alemanys ha estat Lego, el popular fabricant de joguines danès. És ja el tercer any consecutiu que Lego es fa amb el primer lloc general del rànquing.

Un dels majors factors que contribueixen a la bona imatge de Lego és la seva visió social, que es veu plasmada en els productes que llancen al mercat. Un exemple són els seus nous blocs per a nens amb problemes de visió, que inclouen lletres en braille perquè es pugui identificar cada peça sense necessitat de veure-la.

Sobre el Grup Viessmann
El Grup *Viessmann és un dels fabricants líders en solucions individuals de calefacció. La facturació del grup ascendeix a 2.650 milions d'euros i compta amb 12.300 empleats. Amb 23 centres de producció i instal·lacions industrials en 12 països, activitat comercial en 74 països amb 22 societats pròpies, i 120 delegacions a tot el món, Viessmann compta amb una gran presència internacional. El 56% de la facturació prové de les activitats comercials dutes a terme fora d'Alemanya.

El programa complet de Viessmann ofereix solucions personalitzades amb sistemes eficients per a tota mena de combustibles i aplicacions. Com a empresa pionera en la protecció del medi ambient, Viessmann produeix des de fa dècades sistemes de calefacció eficients i amb baixos nivells d'emissions per a gas i gasoil, sistemes solars tèrmics i fotovoltaics, bombes de calor, aire condicionat, calderes industrials i generadors de vapor que funcionen amb combustibles renovables. Per a habitatges unifamiliars o plurifamiliars, o per a comunitats de veïns, indústria o centrals tèrmiques, Viessmann té la solució apropiada per a qualsevol aplicació: generadors de calor per a tota mena de combustibles i amb un rang de potència de 1,5 a 120.000 kW