Bomba de calor d'alta temperatura ultra silenciosa, per a habitatges i reformes residencials


Samsung llança EHS Mono HT Quiet: una bomba de calor d'alta temperatura ultra silenciosa, ideal per a habitatges i reformes residencials

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) ha anunciat avui EHS Mono HT Quiet, una bomba de calor d'alta temperatura i baix nivell de soroll, ideal per al mercat de les reformes residencials. Aquesta solució de calefacció posseeix un disseny elegant i combina funcions avançades amb noves tecnologies per a aconseguir temperatures d'aigua calenta de fins a 70 °C[1] amb uns nivells de soroll de tan sols 35 d(BA)[2]. A més, aquesta bomba de calor proporciona de manera fiable un subministrament de calefacció del 100%*, fins i tot en climes extremadament freds (amb temperatures de fins a -25 °C[3]). La instal·lació i el manteniment de la unitat també són senzills

«El sector del HVAC (calefacció, ventilació i aire condicionat) es troba immers en una revolució apassionant. El Pacte Verd Europeu ha desencadenat noves polítiques i reglaments destinats a fer realitat l'objectiu de la UE d'una economia climàticament neutra en 2050. Aquests canvis, així com altres iniciatives recents de la UE, estan accelerant la descarbonització de les tecnologies utilitzades per a escalfar els nostres edificis. Com a conseqüència, s'observa una creixent necessitat de substituir els sistemes de calefacció amb combustibles fòssils per bombes de calor més eficients des del punt de vista energètic, la qual cosa pot tenir un gran impacte en la reducció d'emissions de CO2 vinculades a la climatització de les nostres llars. Les bombes de calor d'alta temperatura poden ser una alternativa interessant per a aquells propietaris que busquen abandonar les solucions de calefacció tradicionals, com les calderes de gas. Amb el llançament del nou EHS Bufó HT Quiet, ens enorgulleix oferir als propietaris una solució de climatització innovadora que pot ajudar-los a fer un important pas cap a la calefacció íntegrament elèctrica», exposa Alejandro Fernández, CS/PM/*Presales Manager de Samsung Electronics Air Conditioner Europe a Espanya.

Funcionament eficient amb temperatures més altes de l'aigua

A Europa, la majoria de les llars continuen utilitzant radiadors que requereixen aigua calenta a alta temperatura per a escalfar les habitacions de manera efectiva. Les bombes de calor normals solen funcionar a temperatures mitjanes, mentre que EHS Mono HT Quiet permet el subministrament d'aigua calenta a temperatures de fins a 70 °C[4] per a ús en calefaccions domèstiques. Aquest sistema pot ser adequat per a substituir als sistemes instal·lats en espais residencials antics, que fins ara depenien de les calderes de gas per a cobrir les seves necessitats de calefacció.

En comparació amb els models convencionals, EHS Mono HT Quiet compta amb un bescanviador de calor ampliada (aproximadament un 8,8% més gran) que permet transferir calor de manera ràpida i més eficient[5]. Aquesta bomba de calor d'alta temperatura està equipada amb un compressor Scroll que comprimeix el refrigerant a pressions molt més altes, i amb la tecnologia d'injecció flaix, que augmenta el flux de refrigerant. També pot continuar funcionant de manera fiable, fins i tot a temperatures de fins a -25 °C[6]. La unitat exterior compta amb característiques anticorrosió millorades en el bescanviador de calor i en el bastidor per a garantir la màxima durabilitat en condicions climatològiques extremes.

A més, aquesta bomba de calor té un coeficient de rendiment estacional (SCOP)* de A+++ en la classificació d'eficiència energètica[7], per la qual cosa el seu funcionament a un alt nivell d'eficiència està certificat. La unitat també es pot controlar a distància amb SmartThings[8], que, entre altres avantatges, permet supervisar el consum d'energia diari, setmanal i mensual de manera senzilla[9].

El funcionament silenciós es tradueix en mínimes molèsties i sorolls no desitjats en qualsevol època de l'any

Equipat amb innovadores tecnologies de reducció de soroll, EHS Mono HT Quiet, amb certificació Quiet Mark , funciona a nivells de soroll tan baixos com 35 d(BA)[10] gràcies a una manera silenciosa de quatre passos. La unitat exterior de la bomba de calor compta amb un sistema d'aïllament acústic de doble capa dotat d'un disseny patentat de tipus reixeta[11], que bloqueja i absorbeix eficaçment el soroll produït per les peces del compressor i la vibració. Per al muntatge del compressor, s'utilitzen coixinets antivibratoris (en comptes de coixinets de goma), la qual cosa redueix la taxa de transferència de vibració en un 90%[12]. El compressor incorpora un cigonyal reforçat que redueix la freqüència del soroll ressonant, mentre que la unitat exterior està equipada amb un ventilador amb geometria adaptada que redueix significativament el soroll generat, ja que minimitza els vòrtexs d'aire.

Processos d'instal·lació i manteniment sense complicacions

La unitat exterior EHS Mono HT Quiet està dissenyada perquè la seva instal·lació i manteniment resultin senzills. Les peces internes de la bomba de calor són fàcilment accessibles a través del panell lateral, que es pot retirar amb només afluixar tres caragols, la qual cosa estalvia molt temps i esforç durant el procés d'instal·lació i manteniment.

Disseny d'avantguarda: integrat a la perfecció en l'exterior de qualsevol edifici

EHS Mono HT Quiet posseeix un color gris fosc que complementa la tendència actual de disseny d'exteriors dels edificis moderns i aporta elegància a diverses façanes exteriors, des d'edificis reformats a habitatges de luxe. La unitat exterior, d'aproximadament 1 m d'altura, està proveïda d'una nova composició de reixetes horitzontals negres que oculten la seva mecànica interior[13].

Disponible en el mercat europeu des de finals de setembre

EHS Mono HT Quiet, el primer component de la sèrie premium de bombes de calor d'alta temperatura de Samsung, estarà disponible en tota Europa a partir de finals de setembre d'enguany[14] en tres capacitats (8, 12 i 14 kW) amb alimentació tant monofàsica com trifàsica. Totes les capacitats tindran el mateix bastidor.

[1] Temperatura de salida del agua cuando la temperatura exterior se sitúa entre los -15ºC y los 43ºC. Los resultados pueden variar en función de las condiciones reales de uso
[2] Se basa en pruebas internas con las unidades exteriores EHS Mono. El nivel de ruido se mide a 3 m de la parte delantera de la unidad exterior, en una cámara anecoica con una temperatura exterior de 7ºC. Los resultados pueden variar según los factores ambientales o el uso individual.
* Ratio de eficiencia de la calefacción (capacidad) frente a consumo (electricidad). Las pruebas se han realizado internamente en condiciones de laboratorio de acuerdo con la norma EN 14511. Los resultados pueden variar en función de las condiciones reales de uso.
[3] Se basa en pruebas internas de un modelo de unidad exterior EHS Mono HT (AE120BXYDGG) en comparación con una unidad exterior EHS convencional (AE120RXYDGG). Los resultados pueden variar en función de las condiciones reales de uso
[4] Temperatura de salida del agua cuando la temperatura exterior se sitúa entre los -15ºC y los 43ºC. Los resultados pueden variar en función de las condiciones reales de uso.
[5] Se basa en las mediciones realizadas por Samsung con un modelo EHS Mono HT (AE120BXYDGG/EU) en comparación con una unidad exterior convencional (AE120RXYDGG/EU) de igual capacidad.
[6] Se basa en pruebas internas de un modelo de unidad exterior EHS Mono HT (AE120BXYDGG) en comparación con una unidad exterior EHS convencional (AE120RXYDGG). Los resultados pueden variar en función de las condiciones reales de uso.
[7] Se basa en el coeficiente de rendimiento estacional (SCOP) para 35⁰C. Se basa en las pruebas definidas en la norma EN14825. Los resultados pueden variar en función de la configuración del sistema, la temperatura y las condiciones reales de uso.
[8] Se precisa conexión Wi-Fi y una cuenta de Samsung SmartThings.
[9] El consumo energético de la unidad exterior (actual, diario, semanal o mensual) es un dato calculado únicamente con fines informativos y de referencia.
[10] Se basa en pruebas internas con las unidades exteriores EHS Mono. El nivel de ruido se mide a 3 m de la parte delantera de la unidad exterior, en una cámara anecoica con una temperatura exterior de 7ºC. Los resultados pueden variar según los factores ambientales o el uso individual.
[11] Patente n.º: P2022-0012826.
** SCOP = Coeficiente de rendimiento estacional.
[12] Se basa en pruebas internas realizadas con las almohadillas antivibratorias en comparación con las almohadillas de goma. Los resultados pueden variar en función de las condiciones reales de uso.
[13] Se basa en una altura de visión de 1700 mm.
[14] La disponibilidad de este nuevo modelo varía en función del mercado