Panasonic s'uneix a la Declaració d'Accés Obert a la Propietat Intel·lectual contra COVID-19

 

Panasonic renuncia a qualsevol dret de propietat intel·lectual per a les activitats que busquin frenar la propagació del COVID-19

 

  • La majoria de les patents de Panasonic per a combatre el COVID-19 estan relacionades amb la desinfecció i la inspecció mèdica.
  • La companyia té més de 90.000 patents, models d'utilitat i drets de disseny a tot el món

11 de juny de 2020 – Panasonic s'uneix a la Declaració d'Accés Obert a la Propietat Intel·lectual contra COVID-19 (IP Open Access Declaration Against COVID-19) i renúncia a qualsevol compensació per dret de propietat intel·lectual per a totes les activitats que tinguin com a propòsit detenir la propagació del COVID-19 durant l'època de crisi.

Des del passat 25 de maig, la companyia s'ha compromès a no rebre cap compensació davant l'ús de patents, models d'utilitat, dissenys o drets d'autor de Panasonic Corporation o de Panasonic Intellectual Property Management Co. Ltd, sempre que s'utilitzin per a frenar la propagació de l'epidèmia.

La majoria de les patents de Panasonic que poden ser d'utilitat per a frenar la propagació del COVID-19 són d'àmbit sanitari. Principalment són tecnologies de desinfecció, inspecció mèdica i tecnologies aplicables en revisions mèdiques. L'aplicació d'aquestes patents es pot materialitzar en l'esterilització d'espais, materials antivirals, anàlisis de l'ADN o biosensors, entre altres.

Mirko Scaletti, Director General de Panasonic Ibèria: “En Panasonic portem més de 100 anys compromesos amb la innovació i amb la societat i és, en moments com el que estem vivint amb el COVID- 19, quan es posa de manifest. Tot allò que es pugui fer, grans i petits gestos, són necessaris. Per exemple, des de Panasonic Ibèria equipem fa unes setmanes la nova UCI de l'Hospital Germans Trias i Pujol amb 18 equips de climatització i lliurem centenars de radis a residències i hospitals de tota Espanya per a acompanyar als pacients. El nostre objectiu com a companyia és estar al costat de la societat i oferir el nostre suport a través de la tecnologia, la innovació i la solidaritat”.

Panasonic disposa de més de 90.000 drets de patents, models d'utilitat i drets de dissenys, dels quals uns 80.000 són patents.