A la ciutat japonesa de Suita situada prop d'Osaka: eficient, intergeneracional i comunitària

Panasonic presenta una nova Smart City a la ciutat japonesa de Suita: eficient, intergeneracional i comunitària
 
220064 Panasonic nueva smart city 1
 
  • La innovadora Smart City, formada per 362 unitats residencials aspira a convertir-se en una ciutat intergeneracional i lliure de carboni
  • Pretén convertir-se en la primera "Ciutat de les 100 Energies Renovables" del Japó

21 de juny de 2022 – Panasonic ha inaugurat una nova smart city a la ciutat de Suita, situada prop d'Osaka. Es tracta d'un dels grans projectes de Panasonic al Japó, després de Tsunashima i Fujisawa. La nova Suita Sustainable Smart Towns (SST) pretén crear una societat basada en el benestar, on totes les generacions puguin interactuar i portar una vida sana amb neutralitat de carboni.

Ciutat intergeneracional i comunitària


Situada en un terreny de 23.000 metres quadrats, aquesta nova smart city compta amb 362 unitats residencials, que inclouen espais per a famílies i persones majors, a part d'unitats compactes amb instal·lacions compartides dissenyades per a llars unipersonals.

El complex de Suita alberga un gran centre de benestar que incorpora habitatges amb serveis per a persones majors i una llar col·lectiva per a persones amb demència. També s'ofereixen serveis d'atenció a domicili i cura de nens, amb guarderies i parcs. Addicionalment, s'ha incorporat un complex comercial amb dues plantes de botigues i un parc comunitari.

La gestió de la ciutat potenciarà el concepte de comunitat perquè les persones de diferents generacions poden interactuar de manera natural i donar-se suport mútuament, amb espais comuns.

Energia 100% renovable

Suita pretén convertir-se en la primera "Ciutat de les 100 Energies Renovables" del Japó*1 , usant energia renovable amb energia no fòssil per a cobrir pràcticament el 100% del consum elèctric de la ciutat.  D'altra banda, s'intentarà millorar la resiliència energètica del complex mitjançant tecnologies com la generació d'energia solar, bateries d'emmagatzematge i vehicles elèctrics.

Per a garantir la seguretat d'aquesta ciutat intel·ligent, s'ha instal·lat un sistema que utilitza Intel·ligència Artificial i sofisticades cambres 4K capaces de detectar caigudes, embussos i altres incidències urbanes, etc. A més, s'ha creat un codi de construcció basat en l'evidència per a donar suport a l'urbanisme saludable.

Sota el concepte "Suitable Town for Fini Tomorrows", diferents empreses de múltiples sectors han cooperat per a desenvolupar projectes per a la creació d'aquesta nova ciutat model. S'oferiran serveis educatius, mèdics i de benestar social per a totes les generacions, des dels nens fins als ancians, i s'utilitzarà la connectivitat per a ajudar a les persones majors. A més, s'ha creat un codi de construcció basat en l'evidència per a secundar de construcció basat en l'evidència per a donar suport a l'urbanisme saludable.

El consell està presidit per Panasonic Operational Excellence Co., Ltd., que ha liderat el seu desenvolupament, i estarà involucrat en el seu funcionament.

La planificació urbanística de Suita SST també inclourà iniciatives destinades a augmentar el valor de la regió a través de vincles recíprocs amb la Ciutat de la Salut i la Innovació Biomèdica del Nord d'Osaka*2 (NohBIT).

1 L'objectiu és obtenir pràcticament el 100% de l'energia consumida per la ciutat a partir de fonts d'energia renovables. Aquest objectiu s'aconseguirà durant almenys cinc anys després de la inauguració de la ciutat. Es tracta de la primera iniciativa al Japó que implica a tota una ciutat.

2   Northern Osaka Health and Biomedical Innovation que s'estén per la ciutat de Suita i Settsu. Enllaç:
https://kento.osaka.jp/

Per a més informació sobre Panasonic, visiti https://www.aircon.panasonic.eu/ES_es/