NanoeTMX de Panasonic, confirmado efecto inhibidor frente SARS-CoV-2

 Els resultats d'un test independent confirmen l'efecte inhibidor sobre el nou coronavirus (SARS-CoV-2) dels sistemes d'aire condicionat amb nanoe™ X, de Panasonic

SINF 21011 PAN 210114

14 de gener de 2021 – Panasonic Corporation ha anunciat que, per primera vegada a Europa, Texcell*1, una organització privada global de recerca, ha certificat l'efecte inhibidor sobre el nou coronavirus (SARS-CoV-2) d'un equip d'aire condicionat Panasonic amb nanoe™ X. Texcell va verificar el 91,4 % de l'efecte inhibidor sobre el nou coronavirus en un espai de 6,7 m³ durant 8 hores.

La tecnologia nanoe™ X recull la humitat invisible de l'aire i li aplica una alta tensió per a produir «radicals d'hidroxil continguts en l'aigua». Els radicals d'hidroxil inhibeixen el creixement de contaminants, com determinats virus i bacteris i es caracteritzen per ser altament oxidatius i reactius, i tenir un curt cicle de vida. No obstant això, en el cas de la tecnologia nanoeTM X, en trobar-se en diminutes partícules d'aigua, tenen un cicle de vida major i poden propagar-se a grans distàncies produint un efecte inhibidor en substàncies presents tant en l'aire com en la superfície.

Al setembre de 2020, i en col·laboració amb Texcell*1, Panasonic va verificar l'efecte inhibidor de la tecnologia nanoe™ X, amb els beneficis dels radicals d'hidroxil, sobre el nou coronavirus en un petit espai de prova de 45 l mitjançant un generador nanoe™ X. A fi de dur a terme una recerca més detallada, Panasonic va decidir comprovar un aire condicionat amb nanoe™ X en un espai de prova major. Fins i tot en aquest difícil escenari, Texcell ha certificat que la tecnologia nanoe™ X produeix un efecte inhibidor del 91,4 % sobre el nou coronavirus en un espai de 6,7 m³ durant 8 hores amb l'ús d'un aire condicionat amb nanoe™ X. Aquestes proves van ser dutes a terme en un entorn de laboratori tancat, i no van ser dissenyades per a avaluar la seva eficàcia en espais habitats no controlats.

Panasonic porta 20 anys investigant la tecnologia nanoe™, des de 1997, i ha verificat la seva eficàcia en diverses àrees, incloent la inhibició d'uns certs microorganismes patògens (bacteris, fongs i virus) i al·lergògens, descomponent els components PM 2.5 que tenen efectes adversos en el cos humà*2.

Panasonic continuarà investigant el potencial de la tecnologia nanoe™ X per a abordar possibles riscos associats a la pol·lució de l'aire, com a nous microorganismes patògens, amb la finalitat de crear entorns més nets per a les persones de tot el món.

Referència

Proves de l'efecte inhibidor de l'aire condicionat amb nanoe™ X sobre el nou coronavirus (SARS-CoV-2) en un espai de 6,7 m³.

Descripció

Es va realitzar una verificació comparativa en un espai de 6,7 m³ que contenia el nou coronavirus (SARS-CoV-2).

Resultats

En 8 hores, es va inhibir més del 91 % de l'activitat del nou coronavirus (SARS-CoV-2).

Nota: Aquesta verificació ha estat dissenyada per a generar dades bàsiques de recerca sobre els efectes de nanoe™ X en el nou coronavirus en condicions de laboratori diferents a les dels espais habitats.

Metodologia i dades

Organització: Texcell (França)

Subjecte: nou coronavirus (SARS-CoV-2)

Dispositiu: aire condicionat amb nanoe™ X (model Etherea CS-Z25VKEW)

Mètode:

  • El dispositiu d'aire condicionat Etherea amb nanoe™ X s'instal·là en un espai de 6,7 m3.
  • Durant 24 hores, es va exposar al dispositiu d'aire condicionat amb nanoe™ X una gasa impregnada amb una solució del virus SARS-CoV-2 des d'una distància de 0,7 m a una sala de 6,7 m3.
  • Es va medir el valor infecciós del virus i es va fer servir per calcular la taxa d'inhibició.

Resultats del test

Subjecte de prova

Taxa d'inhibició

Capacitat

Hores

SARS-CoV-2

42,4 %

6,7 m3

4 horas

SARS-CoV-2

91,4 %

6,7 m3

8 horas

SARS-CoV-2

99,7 %

6,7 m3

24 horas

*1 Texcell és una organització internacional privada de recerca especialitzada en proves virals, neteja viral, perfils immunològics i I+D o banc de cèl·lules GMP, per als seus projectes d'I+D, GClP, GLP i GMP. Amb més de 30 anys d'experiència i amb origen a l'Institut Pasteur de París, Texcell té una llarga i reconeguda experiència en proves virals amb una àmplia gamma de protocols per a la detecció d'agents adventicis. Texcell és la primera filial de l'Institut Pasteur de París fundada al 1997.

*2 Publicacions principals sobre casos de verificació

  • 12 de maig de 2009: es van comprovar els efectes positius de partícules carregades d'aigua sobre virus, bacteris i químics per a l'agricultura.
  • 20 d'octubre de 2009: es va verificar l'efecte inhibidor de partícules carregades d'aigua sobre el nou virus de la grip.
  • 20 de febrer de 2012: es va verificar l'efecte supressor de partícules carregades d'aigua en al·lergògens relacionats amb mascotes, bacteris, fongs i virus.
  • 16 de gener de 2014: nanopartícules d'aigua atomitzades electroestàtiques van aconseguir descompondre components PM 2.5 i inhibir el creixement de fongs de la pols asiàtica.

Per més informació sobre Panasonic, visiteu https://www.aircon.panasonic.eu/ES_es/

Més informació:

Informació sobre Panasonic Clima: https://www.aircon.panasonic.eu/ES_es/

Blog: https://www.aircon.panasonic.eu/ES_es/blog/

Segueix-nos a:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/panasonic-heating-and-cooling-solutions-europe/

Facebook: www.facebook.com/PanasonicHeatingCoolingEU/?ref=py_c / https://www.facebook.com/panasonicESP

Twitter: hhttps://twitter.com/PanasonicHC_es / https://twitter.com/panasonicESP

Youtube: https://www.youtube.com/user/PanasonicAirCon

Instagram: https://www.instagram.com/panasonic_heatingcooling_eu/?hl=es / https://www.instagram.com/panasonicesp/

Sobre Panasonic

Panasonic Corporation es líder mundial en el desenvolupament de tecnologies innovadores i solucions per a aplicacions en els sectors d'electrònica de consum, habitatge, automoció i B2B. La companyia, que va celebrar el seu centenari en 2018, opera amb 582 empreses subsidiàries i 72 associades a tot el món, registrant unes vendes netes consolidades de 61.900 milions d'euros l'any fiscal finalitzat el 31 de març de 2020. Compromesa amb la cerca de nous valors a través de la innovació, la companyia aplica les seves tecnologies per a crear una vida i un món millor per als seus clients. Per a obtenir més informació sobre Panasonic, visiti el lloc web de la companyia: http://www.panasonic.com/global