Per la inclusió i el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual

 Mitsubishi Electric patrocina la XII edició de la carrera Down Madrid per la inclusió i el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual
  • Mitsubishi Electric patrocina un any més la carrera amb l'objectiu d'afavorir la inclusió de les persones amb discapacitat en la societat i anima a col·laborar amb l'entitat solidària.
  • Un total de 3.500 corredors han participat en aquest esdeveniment, en el qual els fons recaptats seran destinats a promoure l'esport i els hàbits de vida saludable entre les persones amb discapacitat intel·lectual.

Madrid, 3 d'octubre de 2022. Un total de 3.500 persones han participat aquest diumenge en la XII Carrera Down Madrid per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i el foment del seu benestar a través de l'esport. Aquest esdeveniment esportiu ha tingut lloc al parc Joan Carles I (Madrid).

Aquesta trobada ha comptat amb Mitsubishi Electric com a patrocinador principal. A més, ha comptat amb la presència de la directora general d'Esport de l'Ajuntament de Madrid, Alicia Martín, i del viceconsejero d'Esports de la Comunitat de Madrid, Alberto Tomé, que ha expressat el seu agraïment a Down Madrid ”per portar 30 anys afavorint la inclusió“. També ha posat en valor el paper de les famílies, “sou un autèntic referent dels valors de la inclusió en la societat”, ha subratllat.

Per part seva, el president de Mitsubishi Electric Europe, B.V. sucursal Espanya, Pedro Ruiz, ha assenyalat que “aquest tipus d'accions ajuden a la plena integració de les persones amb discapacitat intel·lectual al mateix temps que tipus que ajuden la resta de la societat a entendre la seva realitat. És per això, que ens orgullece formar part, un any més, d'aquesta trobada tan familiar amb Down Madrid en el qual participen clients i personal de Mitsubishi Electric”. 

Enguany, els participants han recuperat l'emoció que es desprèn d'una jornada esportiva i familiar després de les adaptacions que es van fer en 2020 i 2021 per a complir les mesures de seguretat per la COVID-19.  Així, han tornat a córrer sota el lema ‘Els teus quilòmetres, la meva inclusió’ en les tres distàncies tradicionals: 2 i mig, 5 o 10 quilòmetres.

Tal com ha destacat durant el lliurament de premis el president de Patronat de Down Madrid, Ignacio Egea, “avui són molts els que han parlat amb fets: voluntaris, empreses col·laboradores i més de 3 mil persones que han participat amb un enorme esperit al costat de les seves famílies”. A tots ells els ha expressat el seu agraïment.

Amb aquest esdeveniment, Down Madrid reforça una vegada més el seu compromís amb l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).   En concret, amb el ODS 3 que destaca la importància de promoure el benestar i la salut en totes les edats. Així mateix, se suma el ODS 10 per la reducció de les desigualtat; i el 17, que es fonamenta les aliances. D'aquesta manera, els fons recaptats seran destinats a impulsar l'esport i els hàbits de vida saludable entre les persones amb discapacitat intel·lectual.

Per a la realització de la carrera, Down Madrid també ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Madrid, que a més és Capital Mundial de l'Esport en 2022.