La tecnologia nanoe™ X de Panasonic supera amb èxit les proves de laboratori del SARS-CoV2

 La tecnologia nanoe™ X de Panasonic supera amb èxit les proves de laboratori del SARS-CoV-2

 

 SINF 210088 Panasonic ENCAP

 

  • Per primera vegada, científics de Texcell, una organització de recerca independent, presenten els detalls de la primera prova d'aire condicionat amb SARS-CoV-2 en una habitació de grandària estàndard.
  • La tecnologia nanoe™X serà un important motor per a les vendes d'aire condicionat a Europa.
  • S'amplien les aplicacions de nanoe™ X, entre les quals es troben tant habitatges, hotels, botigues i restaurants, així com espais ferroviaris i automoció.
 
 
27 d'abril de 2021 – Panasonic ha donat a conèixer dades significatives i informació rellevant sobre el desenvolupament de nanoe™ X, una tecnologia que està ajudant a millorar la qualitat de l'aire dels usuaris i inhibir el creixement d'uns certs virus, entre els quals s'inclou el nou coronavirus. Per primera vegada en la indústria, dos científics de Texcell han compartit els resultats del test realitzat amb èxit del model d'aire condicionat Etherea de Panasonic, equipat amb l'última tecnologia nanoe™ X sobre el nou coronavirus.
 
  
La conferència ha reunit a més alts càrrecs de la companyia relacionats amb la tecnologia per a la millora de la qualitat de l'aire, com Akihito Hirohata, del laboratori d'I+D de Panasonic i membre de l'equip inventor del nanoeTM X.  
 
Panasonic va iniciar la seva recerca sobre la neteja de l'aire en 1997 i va tenir un gran èxit amb el llançament de la tecnologia nanoe™ en 2003. Des de llavors, s'han anat produint avanços significatius i introduint algunes millores, generant un enorme interès cap a aquesta nova tecnologia.
 
 
 Detalls de les proves de laboratori de *Texcell
 
Dos especialistes en virus de Texcell, Bruno Boisson and Luck Ty, han explicat com el dispositiu nanoe™ X no sols ha eliminat el nou coronavirus d'una gasa en una caixa de 45 litres, sinó que també s'ha realitzat el mateix experiment utilitzant la unitat d'aire condicionat Etherea de Panasonic en una estada de proves de la grandària d'una habitació de 6,7 m³. D'aquesta manera, Texcell ha comprovat i demostrat que la tecnologia nanoe™ X, que allibera 4.800 milions de radicals d'hidroxils per segon, inhibeix el nou coronavirus en 8 hores en més d'un 90% i en 24 hores en un 99,78%.
 
 
 
Tecnologia nanoe™ X: el "detergent natural de l'atmosfera
 
Uwe Sprengart, de Panasonic explica: "Una de les raons clau per les quals nanoe™ X és tan eficaç és perquè les partícules actuen en l'aire, però també en les superfícies i dins dels teixits. Només cal buscar 'radicals hidroxils, detergent de l'atmosfera' per a trobar algunes fonts prestigioses, inclosa la NASA, que fan referència a això."
 
 
 
Inhibició proactiva de bacteris i virus
 
Altre dels factors destacats dels equips d'aire condicionat de Panasonic que utilitzen la tecnologia nanoe™ X, segons Sprengart és: "La neteja de l'aire es produeix fora de la unitat d'aire condicionat mitjançant la propulsió activa de radicals d'hidroxil a l'habitació. Això inhibeix de manera proactiva uns certs virus, bacteris i olors allí on es produeixen, no sols quan són aspirats pel propi equip i tractats en el seu interior".
 
Es tracta d'un mètode diferent al d'altres dispositius que neutralitzen només l'aire que passa per ells, i que requereixen d'una neteja periòdica per a mantenir les propietats del filtre. El fet que les partícules nanoe™ X puguin posar-se en les superfícies i penetrar en els teixits per a reduir les olors i inhibir els bacteris, la floridura i uns certs virus, és una cosa totalment innovadora.
 
 
 
Creixement del negoci gràcies a nanoe™ X
 
Enrique Vilamitjana, director general de Panasonic Heating and Cooling Europe va apuntar: "nanoe™ X és un element clau en les vendes d'aire condicionat arribant a un increment de vendes de fins al 50% dels productes que inclouen aquesta tecnologia. Vilamitjana preveu que aquesta tendència continuarà en els mercats residencials i comercials i en totes les principals regions d'Europa.
 
 
 
Les aplicacions comercials amb nanoe™ X s'ampliaran
 
L'ampliació de la cartera de productes comercials i industrials de Panasonic equipats amb nanoe™ X serà una constant. Aquesta tecnologia utilitza una energia mínima i no requereix manteniment, ja que les partícules de nanoe™ X s'alliberen fins i tot en "manera ventiladora", utilitzant només 25W de potència. La tecnologia nanoe™ X proporciona un gran ventall d'oportunitats per a millorar la qualitat de l'aire de diferents espais, amb diferents usos i aplicacions potencials. El futur de la tecnologia nanoeTM X pot ser increïble.
 
 
 
Per a més informació sobre Panasonic, visiti  https://www.aircon.panasonic.eu/es_es/