Des de l'any 2018 amb centres educatius de Granada, Còrdova, Jaén i Alacant.

 

Keyter Intarcon Genaq: “FP Dual ens permet formar als estudiants en les necessitats reals de l'empresa i el sector”

220061 KEYTER Fundación Bertelsmann 200x300

  • Keyter Intarcon Genaq porten desenvolupant projectes d'FP Dual des de l'any 2018 amb centres educatius de Granada, Còrdova, Jaén i Alacant
  • Amb la seva adhesió a l'Aliança per a la FP Dual volen posar en valor la professió i consolidar la professionalitat de cada lloc
  • Per a Keyter Intarcon Genaq l'FP Dual permet als joves millorar àmpliament la seva ocupabilitat

Des de Keyter Intarcon Genaq, empresa fabricadora de fred i clima de capital 100 per 100 espanyol, s'ha adherit avui a l'Aliança per a la FP Dual durant un acte celebrat la setmana passada en la seva seu de Lucena.

Durant l'acte d'adhesió, Manuel Izquierdo, director de recursos humans del grup, ha destacat que la seva experiència amb l'FP Dual ha estat la de facilitar la formació dels alumnes per a la seva millor integració en el món laboral enfocant-lo des de l'aprenentatge, la seva integració i transmetent el compromís amb l'organització.

A més, ha afegit que l'FP Dual va un pas més enllà de la FP tradicional i els permet formar als estudiants en les necessitats reals, tant de l'empresa com del sector, i adaptar els continguts formatius. 

Keyter Intarcon Genaq porta desenvolupant projectes d'FP Dual des de l'any 2018 amb diferents centres educatius de Còrdova, Granada, Jaén i Alacant, i compta amb una taxa d'incorporació d'alumnes procedents d'FP superior al 80%.

L'entitat li troba múltiples beneficis a la FP Dual entre els quals destaca que li permet als joves millorar àmpliament la seva ocupabilitat havent adquirit unes competències molt diverses per a incorporar-se al mercat laboral després de la seva formació, i que l'estudiant s'està donat d'alta en la Seguretat Social i rebent una remuneració, la qual cosa resulta atractiu i motivador.

Quant al conjunt de la societat, aquesta modalitat permet desenvolupar continguts formatius adaptats a les necessitats del moment i del sector.

Per la seva part Ignacio de Benito, Sènior Project Manager de la Fundació Bertelsmann, ha destacat la importància que empreses com Keyter Intarcon Genaq apostin per aquesta modalitat formativa i tinguin una elevada taxa d'incorporació de joves que finalitzen la seva etapa formativa en l'empresa.

El paper de l'Aliança en el desenvolupament de nous projectes d'FP Dual

Amb aquesta adhesió, Keyter Intarcon Genaq considera que els permetrà avançar en la planificació i desenvolupament de les FP Dual del seu entorn, aportant una xarxa de treball que els permetrà professionalitzar els programes que han desenvolupat a través de les bones pràctiques d'altres empreses i centres adherits, i aportar valor al model formatiu. També els permet consolidar la professionalitat de cada lloc i el desenvolupament intern de cada perfil.

Què és la Fundació Bertelsmann? 

L'Aliança per a la FP Dual és una iniciativa impulsada des de 2015 per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d'Espanya. Es configura com una xarxa estatal de més de 1.500 empreses, centres educatius i institucions, que té com a objectiu potenciar el desenvolupament d'una Formació Professional Dual de qualitat a Espanya.

Sobre Keyter Intarcon Genaq  

Keyter Intarcon Genaq son empresas industriales de diseño y fabricación de equipos de climatización, refrigeración comercial e industrial y generadores atmosféricos de agua, respectivamente. Keyter Intarcon Genaq son empresas reconocidas por su labor en I+D+i, innovación tecnológica y preservación del medio ambiente mediante propuestas de soluciones más eficientes y uso de refrigerantes naturales. Desde la organización se entiende la formación como una de las claves del desarrollo de su proyecto y llevan años apostando por la formación antes y durante la incorporación a sus diferentes proyectos.