Mitsubishi aposta per la sostenibilitat i l'eficiència amb la millor qualitat de l'aire.

El Centre Esportiu La Cardiotermia de Sabadell i les Oficines Torre Rioja a Madrid reben el títol de “Els edificis més eficients d'Espanya”

 

  • Els Premis 3 Diamants organitzats per Mitsubishi Electric, que aconsegueixen la seva 7a edició, reconeixen les millors pràctiques del sector a nivell nacional en matèria d'eficiència energètica, disseny, innovació i qualitat de l'aire interior.

 

Madrid, 5 de novembre de 2021. Després de la celebració de la gala de lliurament de la 7a Edició dels Premis 3 Diamants, en format 100% virtual presentats per la periodista Esther Vaquero i organitzats per Mitsubishi Electric, ja s'han donat a conèixer als guanyadors, que han destacat com els edificis més eficients d'Espanya, entre els 48 projectes presentats.

 
Mitsubishi Electric ha reflectit en aquests guardons la seva filosofia interna d'aposta per la tecnologia, la innovació, el desenvolupament sostenible i l'eficiència en la cerca per la millor qualitat de l'aire. “Enguany, més que mai, ens ha permès demostrar la importància que té un projecte de climatització ja no sols en termes d'eficiència i sostenibilitat, sinó també, en temes de salut”, va destacar en la gala Pedro Ruiz, Branch President Mitsubishi Electric, Spanish Branch.
 
Els grans protagonistes d'aquesta edició s'han distingit en dues categories: Projectes fins a 200 kW i Projectes superiors a 200 kW, amb el que enguany -com en l'anterior edició i intentant donar visibilitat a un major nombre de projectes a destacar pel seu excel·lent nivell d'eficiència - comptem amb dos Guanyadors Premis 3 Diamants, dos Finalistes Or i dues Finalistes Plata, i que es repartiran una dotació econòmica de 35.000 €.
 
Entre els premis guanyadors es troba, en la categoria de fins a 200kW el Centre esportiu “La Cardiotermia” a Sabadell, projecte de GM2 Consultors Associats. Lloat per la seva innovació en l'ús de l'energia dissipada pels esportistes per a la generació d'ACS a través de la ventilació, disposa d'una alta eficiència energètica (ESEER 4) i reducció del consum del 15%.
 
En primera posició, en la categoria de més de 200 kW han estat premiades les Oficines Torre Rioja, projecte de Úrculo Enginyers, pel seu sistema de climatització formada per 3 refrigeradores Aigua-Aigua i compressors de levitació magnètica, a més de per disposar d'una alta eficiència energètica ESEER9 i una Certificació LLEGIU Platí, entre altres característiques.
 
 

POSICIÓ

Fins 200 kW

Superior a 200 kW

Guanyador

Premis 3 Diamantes

Centre Esportiu “La Cardiotermia” (Sabadell)

de GM2 Consultors Asociats

Oficines Torre Rioja (Madrid)

de Úrculo Ingeniers

Finalista or

 

Residencial Solarhaus (Pamplona)

de Naven Ingenieros

Sede del Grupo

Cajamar (Almería)

de Savener

Finalista plata

Hotel Palacio de Samaniego (Logroño)

de ICM Ingeniería

Hotel Canopy by Hilton Madrid Castellana (Madrid)

de IKDI Ingenieros

 

Cal esmentar que el jurat és totalment independent i està conformat per representants, presidents i vocals, de les associacions referents en el sector de la climatització.

A més, més de 350 projectes han estat presentats des de l'inici d'aquest certamen, la qual cosa mostra la importància actual de la promoció de l'eficiència energètica al nostre país.
 
Estalvi energètic i desenvolupament sostenible i ecològic, pilars del futur en el sector de la climatització al nostre país.
 
El pla energètic de la Comissió Europea marca com a objectiu créixer un 40% en els nivells d'eficiència energètica en 2030.
 
Com a companyia líder, per a Mitsubishi Electric la protecció del medi ambient és una prioritat fonamental, de la mà de canvis ecològics reals que potenciïn la conscienciació per a un planeta més sostenible. A través del seu Pla de Sostenibilitat i Visió Mediambiental 2050, estan prenent mesures definitives avui per a crear un món més verd demà, com la reducció en un 30% les seves emissions de CO₂ en 2021, objectiu amb el qual estan alineats aquests Premis.
 
És per això que l'objectiu específic del present concurs és impulsar i reconèixer el treball dels professionals en projectes que afavoreixin l'estalvi energètic, un desenvolupament sostenible, la reducció de l'impacte mediambiental i totes aquelles inversions dirigides a una disminució dels costos energètics.