Bosch Termotechnology Expert Talk: El camí cap a la neutralitat en CO2

  • Com a líder en el sector de la calefacció, la climatització i l'aigua calenta sanitària, la divisió de Bosch Termotecnia ha jugat un paper molt important en el camí a la neutralitat del Grup Bosch.
  • Cinc experts de la divisió de Termotecnia de la marca han mostrat el seu treball en diferents localitzacions per a aconseguir la completa neutralitat del carboni.

SINF 20131 BOSCH

 

Madrid, 18 de desembre de 2020. Compromès amb l'eficiència i la sostenibilitat, aquest any 2020 el Grup Bosch ha aconseguit reduir les seves emissions de carboni en 80.000 tones i convertir-se en la primera empresa industrial que opera a nivell global de manera neutral en carboni. Això implica que, en el seu més de 400 localitzacions distribuïdes al llarg de tothom, des del desenvolupament fins a la producció i l'administració, ja no deixen petjada de carboni.

Per a aconseguir aquest objectiu, la divisió de Bosch Termotecnia ha jugat un paper molt important com una de les companyies líders en el sector de la calefacció, la climatització i l'aigua calenta sanitària. Així, en aquesta segona trobada virtual de Bosch Thermotechnology ExpertTalk sota el nom ‘Neutralitat en CO₂’, experts de la divisió han mostrat uns exemples de com han treballat des de diferents localitzacions per a aconseguir la completa neutralitat del carboni.

En primer lloc, Uwe Wild, Project Manager de Bosch Termotecnia a Alemanya ha ofert una visió general del treball que s'ha realitzat des del Grup Bosch per a aconseguir la neutralitat en carboni: “a Bosch hem invertit en eficiència energètica i hem augmentat la proporció d'energies renovables en els nostres subministraments d'energia. A més, hem comprat més energia verda i hem treballat per compensar les emissions de carboni inevitables”. En aquest sentit, ha afirmat: “Gràcies a la combinació de tots aquests projectes, avui estem més prop del nostre objectiu. Hem d'estar molt orgullosos d'haver-ho aconseguit abans que acabi l'any”.

Mike Cope, gerent d'instal·lacions de la planta de Worcester a Regne Unit, ha parlat dels avantatges que han derivat del reemplaçament de la unitat de tractament de l'aire en la planta en la qual treballa. “Gràcies al reemplaçament d'aquesta instal·lació, hem aconseguit un estalvi total anual estimat de 306 tones de carboni, a més de 53.600€ en despesa d'electricitat i 10.500€ en gas”.

Per part seva, Diogo Salta, gerent d'instal·lacions de la planta de Lollar a Alemanya, ha ressaltat els avantatges que ha tingut per a la fàbrica la instal·lació d'una nova caldera de recuperació de calor utilitzada per a la fabricació de calderes de fosa. “En comparació amb l'antiga caldera de recuperació de calor, s'ha aconseguit reduir 1.522 tones de carboni, un 20% de les emissions de la planta”.

Així mateix, Vitalii Buda, CEO del Grup Bosch a Ucraïna, ha parlat de com s'ha aconseguit implementar la neutralitat en CO₂ en les localitzacions situades al seu país. “Gràcies a la combinació dels col·lectors solars amb les bombes de calor, hem reduït de manera significativa les emissions de carboni”.

Finalment, Friederike Neugebauer, gerent de Disseny per al Medi Ambient, ha estat l'encarregada de tancar la trobada parlant de quins seran els pròxims passos a seguir en el Grup Bosch. “Bosch ha acceptat el repte d'aconseguir que les activitats prèvies i posteriors al llarg de la cadena de valor, des dels béns adquirits fins als productes venuts, siguin el més neutrals possible respecte al clima”.

En aquest sentit, ha afirmat que Bosch s'ha proposat per a 2030 aconseguir que el valor de les emissions associades disminueixi un 15% o en més de 50 milions de tones per any, “un objectiu que Bosch ha acordat amb la iniciativa ‘Science-Based-Target’ (Objectius Basats en la Ciència) amb la finalitat de compartir la seva experiència amb altres empreses”.

Neugebauer, a més, ha fet referència a l'anterior trobada 'Hidrogen en el mercat de la calefacció i l'aigua calenta’ assegurant que el Grup Bosch ja està invertint en tecnologies eficients com la bomba de calor o l'hidrogen per a complir el seu compromís mediambiental.

Gràcies a aquestes trobades virtuals, professionals del sector i de la comunicació i generadors de contingut sobre el sector de la calefacció, la climatització i l'aigua calenta sanitària han tingut l'oportunitat de conèixer més de prop l'aportació de la divisió de Bosch Termotecnia a l'objectiu del Grup d'aconseguir la neutralitat en carboni.

El tercer i pròxima trobada de les Bosch Thermotechnology ExpertTalk tindrà lloc el pròxim 19 de gener sota el nom 'Bombes de Calor’.

Grup Bosch
Bosch està present a Espanya des de 1908 i compta actualment amb uns 20 emplaçaments. En 2018, Bosch va aconseguir unes vendes d'aproximadament 2.500 milions d'euros a Espanya, sent les vendes netes totals de totes les societats espanyoles de Bosch de 2.500 milions d'euros. En l'actualitat, Bosch España empra a al voltant de 8.650 persones.

 El Grup Bosch és un proveïdor líder mundial de tecnologia i serveis. Empra aproximadament a 403.000 persones a tot el món (a 31 de desembre de 2019). Segons les xifres provisionals, la companyia va generar, en 2019, unes vendes de 77.900 milions d'euros. Les seves operacions s'agrupen en quatre àrees empresarials: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, i Energy and Building Technology. Com a empresa líder del IoT, Bosch ofereix solucions innovadores per a smart homes, smart cities, mobilitat connectada i Indústria 4.0. Utilitza la seva experiència en tecnologia de sensors, programari i serveis, així com el seu propi núvol IoT, per a oferir als seus clients solucions connectades transversals a través d'una sola font. L'objectiu estratègic del Grup Bosch és oferir innovacions per a una vida connectada. Bosch millora la qualitat de vida a tot el món amb productes i serveis innovadors, que generen entusiasme. En resum, Bosch crea una tecnologia que és Innovació per a la teva vida. El Grup Bosch està integrat per Robert Bosch GmbH i els seus aproximadament 440 filials i empreses regionals en més de 60 països. Incloent els socis comercials i de servei, la xarxa mundial de fabricació, enginyeria i vendes de Bosch cobreix gairebé tots els països del món. La base per al creixement futur de la companyia és la seva força innovadora. Bosch empra a tot el món a unes 72.000 persones en recerca i desenvolupament repartides en 125 emplaçaments.