Mitjà: Tecnoinstalación Suport: Digital Data: 10/03/2015 REF_ACI: NP150002

tresdiamantesL'acte de lliurament dels premis es va desenvolupar a la residència de l'ambaixador de Japó Mitsubishi Electric divisió Aire Acondicionat, va celebrar el passat 26 de febrer la gala de lliurament de la Primera Edició dels Premis Tres Diamants, a la residència de l'ambaixador del Japó a Madrid, l'Honorable Sr. Kazuhiko Koshizawa. Aquest esdeveniment s'enquadra en el marc de col·laboració entre l'Ambaixada Japonesa i Mitsubishi Electric.

Els premis, que atorga un jurat independent de Mitsubishi Electric, recolzen l'activitat d'aquells Enginyers Consultors que en els seus projectes tenen una especial sensibilitat cap a la Innovació i l'Estalvi Energètic. La gala es va iniciar amb unes paraules de l'ambaixador, que va donar la benvinguda a aquesta iniciativa, que en definitiva persegueix aconseguir una siociedad millor. El lliurament dels premis, va comptar amb el missatge positiu feia tots els actors del mercat de HVAC del President de la Branch Espanyola de Mitsubishi Electric, Hiroaki Ashizawa animar a seguir amb tenacitat la tasca i del director general, Pedro Ruiz que en el seu missatge inicial va encoratjar als diferents agents del mercat a perseguir l'Excel·lència i Qualitat com a via de sortida de la crisi.

El Premi per a la categoria d'Innovació, valorat en 2.000 €, va ser per a l'Enginyeria Magaral de La Corunya pel projecte executat a l'Aula Nàutica de La Corunya. Per evitar la corrosió provocada per l'ambient salí es van disposar les unitats exteriors condensades per aigua a la sala tècnica. L'anell tèrmic es refrigera mitjançant aigua de la mar, a través d'un intercanviador tèrmic situat al fons marí.

El Premi de Rehabilitació, valorat en 2.000 €, va ser per a la Consultoria de Vidal Enginyeria, de Barcelona. El projecte presentat consistia en la reforma d'una vella masia reconvertida en centre cívic, anomenada Can Verdaguer, la qual presentava una gran complexitat per al condicionament de la mateixa causa de la seva singularitat arquitectònica. A més es va haver de asoler uns nivells acústics adequats. La solució aportada consistia en un sistema d'aire condicionat amb unitats de sòl i calefacció per terra radiant, tot produït per la unitat exterior.

I finalment, el Primer Premi valorat en 12.000 € i que complia els tres eixos en els quals es basa el concurs, Rendibilitat, Eficiència i Disseny, va recaure sobre PGI Engineering de Girona per la Seu Corporativa per al Grup Puig a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Es tracta d'un espectacular edifici de 109 metres d'alçada amb uns alts valors d'eficiència energètica. Així, l'edifici ha obtingut el certificat d'eficiència energètica LEED Gold, un distintiu internacional d'excel·lència atorgat pel Green Building Council. El certificat reconeix la qualitat mediambiental dels edificis tant durant la seva construcció com una vegada en ús.

Per Pedro Ruiz, director general de la Divisió d'Aire Condicionat, "estem agraïts a l'alta participació de totes les enginyeries i consultories que s'han implicat amb aquests Premis Tres Diamants, així com a la desinteressada participació de persones tan rellevants com el Jurat de els Premis, ja que gràcies a totes elles el resultat ha estat un èxit rotund. És fonamental donar suport a la tasca del professional ja sigui en el disseny o en l'execució que aposta per la qualitat i les solucions que suportin un model energètic sostenible. Mitsubishi Electric està focalitzada en aquesta causa ". Ruíz ha afegit també que" la Companyia, que reflecteix els seus valors en aquest concurs, aposta per que aquests premis tinguin una continuïtat en el temps i es tornin un referent en el sector ".