La jornada, impartida per la BIM Manager d’ITALSAN Elisenda Serrano, va començar amb una petita introducció al BIM i al REVIT MEP per seguir, a continuació, tractant sobre les instal·lacions, els sistemes de canonades i conductes.

NPR 170330 JBIM Noti1
Després de parlar de les famílies i els seus requisits, es va fer esment de tota la gama de productes, canonades o unions que existeixen i la importància de que les famílies que donin els fabricants estiguin complertes. A més, es va donar rellevància a la necessitat de que estiguin pensades per al projecte i no pas per al producte en ell mateix.

Es va comentar que un dels aspectes a tenir en compte són els connectors sobretot a l’hora de realitzar càlculs, per a continuació tractar sobre la compatibilitat amb altres softwares, entre altres requisits.

NPR 170330 JBIM Noti2
Es van presentar les taules de planificació les quals permeten definir el llistat de materials, les taules de control, les velocitats, càlculs de pèrdues tècniques... , parlant també dels càlculs que realitza REVIT MEP. Entre ells les pèrdues de càrrega, el dimensionament i les càrregues de calefacció i refrigeració, detallant finalment els informes de sistemes que genera Revit.

A continuació es van mostrar diversos casos d'èxit, les situacions que s'havien trobat a l'hora de realitzar-los i com van solucionar les diferents problemàtiques que anaven sorgint. Entre els casos hi havia l’edifici del grup Castellvi, el Mall Center i l'Aeroport Tocumen.
La jornada va acabar amb un debat entre els assistents en què es va parlar sobre les millores de les properes versions de Revit, la direcció d'obra amb projectes en BIM o les simulacions energètiques que pot generar REVIT, així com la forma en que es realitzen els pressupostos o programaris per detectar col·lisions com el Navisworks.

 Finalment els assistents van poder gaudir d’un petit refrigeri ofert per gentilesa d’ITALSAN i ACI, on es va poder continuar el debat d’una forma més distesa.

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (NPR_170330_JBIM_CT.pdf)J.BIM[ ]403 kB