El passat dia 6 d’abril del 2017, un grup d’enginyeries pertanyents a l’ACI, van ser convidades a una interessant visita a les instal·lacions d’Aigües del Prat, organitzada conjuntament per LG ELECTRONICS i ACI, a càrrec de Fèlix Moreno, de LG ELECTRONICS i Oliver Triano, Cap de Manteniment d’Aigües del Prat.

El passat dia 6 d’abril del 2017, un grup d’enginyeries pertanyents a l’ACI, van ser convidades a una interessant visita a les instal·lacions d’Aigües del Prat, organitzada conjuntament per LG ELECTRONICS i ACI. La visita tècnica la realitzaren Fèlix Moreno, Coordinador de Prescripció a Catalunya i Aragó de LG ELECTRONICS i Oliver Triano, Cap de Manteniment d’Aigües del Prat.

NPR 170406 VGUI LG AIGUESPRAT Noti1
En primer lloc, Oliver Triano va fer una petita introducció de l’edifici en si, explicant en general les 
instal·lacions de VRV i geotèrmia i el concepte en que es basen. Es tracta d’una instal·lació que consta de dos pous, amb dos aqüífers, un de superficial i un altre de profund. El superficial és el que serveix per a reinjectar i el profund correspon a l’aigua potable. Un sistema secundari va a les màquines, de manera que s’obté un petit pulmó que, a partir d’aquest moment, alimenta la maquinària.

NPR 170406 VGUI LG AIGUESPRAT Noti2
A continuació es va conduir al grup fins al centre de control del sistema d’abastament d’aigua, composat per un software al qual se li ha introduït la instal·lació de geotèrmia, en concret la part dels pous. De moment s’Hi ha integrat la part bàsica ja que es difícil trobar enginyeries 
que puguin integrar-la completament. És per això és important que l’integrador agafi totes les variables màximes possibles.


NPR 170406 VGUI LG AIGUESPRAT Noti3
També es va parlar sobre la dificultat que es genera degut a que la plataforma LG ELETRONICS i el PLC que controla els pous no estan totalment lligats i això en dificulta la interacció. Cal comptar, per tant, amb enginyeries que dominin la geotèrmia. Això va portar a valorar la importància de seleccionar una enginyeria per les seves capacitats i no pel preu.

NPR 170406 VGUI LG AIGUESPRAT Noti4
Tot seguit es van resoldre els dubtes plantejats durant la explicació i algunes propostes de millora i d’optimització de la instal·lació per part dels assistents, passat a continuació a la sala de màquines, on es va comentar el funcionament d’aquestes. Finalment es va poder visitar un dels pous.


Per acabar la jornada, els assistents van poder gaudir d’un dinar ofert per gentilesa de LG ELECTRONICS.

Tots aquells que estiguin interessats en assistir a aquestes o altres jornades que organitza ACI, poden posar-se en contacte amb l’Associació, dirigint un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al 693.84.01.27.