Els dies 26, 27 i 28 d’abril un grup d’associats de l’ACI han visitat diverses instal·lacions del Grup Legrand al nord d’Itàlia, per conèixer les seves solucions en distribució d’energia.

IMG 9405 800600

En primer lloc es va visitar la factoria que el Grup Legrand té a Bèrgam on es va fer una presentació de producte, concretament de caixa emmotllada i bastidor obert. Seguidament es va visitar uns dels departaments d’ I+D, on es va veure de primera mà com es dissenya l’envolvent d’un magnetotèrmic, des del disseny per ordinador passant per les primeres maquetes fetes amb impressores 3D i tot el procés fins arribar a la fabricació de les primeres unitats per comercialitzar. Després es va fer un recorregut per la fàbrica d’automàtics de caixa emmotllada i bastidors oberts. Aquí també es van conèixer els laboratoris de proves per certificacions.

A la següent jornada es va visitar la factoria de Varese, en concret els laboratoris de proves de curt-circuit i compatibilitat electromagnètica. Després es va anar a Tradate per veure com es fabriquen les envolvents XL3 i es va visitar el taller de quadres on es va conèixer el procés de muntatge dels quadres elèctrics, i les proves que es realitzen per certificar el correcte muntatge i funcionament del quadre acabat.

I això no és tot, també va haver-hi temps per conèixer la meravellosa Città Alta de Bèrgam i fer una passejada per les galeries i la Plaça del Duomo a Milà.