El  80% de les aules catalanes no disposa de sistemes de ventilació mecànica.

El 80% de les aules no disposa de ventilació mecànica. ACI presenta un informe tècnic on analitza 6 possibles solucions per adaptar les aules existents i convertir-les en espais segurs i lliures de virus

Actualment a Catalunya existeixen 3967 centres educatius dels quals un 33% d'aquests centres són privats i el 67% són públics. El rellevant és que el 80% de les aules catalanes no disposa de sistemes de ventilació mecànica.

Barcelona, novembre 2021. ACI, Associació de Consultors d'Instal·lacions de Catalunya, ha elaborat un informe tècnic on analitza la situació de les aules existents en quant a ventilació per elaborar un protocol de possibles actuacions tècniques que millorin la salubritat i el confort dels alumnes i professors.
Per elaborar aquest informe, ACI va crear un Grup de Treball en el qual va comptar amb tres enginyeries de referència - AIA INSTAL·LACIONS ARQUITECTÒNIQUES, ARCbcn i INDUS i, a més, va comptar amb el suport de SERVOCLIMA i TROX Espanya.

Després d'estudiar diversos escenaris possibles i partint de dades obtingudes de l'IDESCAT i d'INFRAESTRUCTURES DE CATALUNYA, es van determinar 3 aules tipus:
1- Aules amb ventilació natural elevada: aula sense ventilació mecànica, a la qual s'accedeix a través d'un passadís amb possibilitats de ventilació natural en l'exterior.
2- Aules amb ventilació natural pobra: aula sense ventilació mecànica, a la qual s'accedeix a través d'un passadís sense possibilitats de ventilació natural en l'exterior.
3- Amb ventilació mecànica segons RITE 2007: aula amb ventilació mecànica segons RITE 2007, considerant una categoria IDA2.

Partint d'aquestes tipologies l'informe proposa solucions específiques analitzant els seus punts a favor i en contra, incloent una estimació del cost econòmic.

Si bé, en una situació d'emergència com la que es va viure arran de la crisi del Covid, el Departament d’Educació va establir un pla d'actuació que recomanava la renovació constant de l'aire de les aules mitjançant les finestres obertes, és inqüestionable que això va afectar considerablement el confort dels alumnes que, en zones poc temperades, es veien obligats a fer classe amb l'abric posat.

Per això, ACI proposa solucions a mig-llarg termini que permetin renovar i adequar les instal·lacions escolars i previnguin als alumnes i professors de possibles contagis de tota mena de virus.

El podreu trobar al següent (link de descàrrega)


Contacte de Premsa:
Inés Cegarra
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
M. 630547842