El proper 16 de Maig de 2018 tindrà lloc la 47a Jornada Tècnica Monogràfica ACI on es parlarà sobre “RETAIL: SOLUCIONS EFICIENTS PER A CENTRES COMERCIALS”, comptant amb la participació de fabricants com Italsan, Keyter Intarcon, Legrand Group, Lutron Electronics i Schneider Electric.

En el primer bloc, destinat a presentar les solucions tecnològiques més eficients per a les instal·lacions d’aquest tipus d’edi-ficacions, Keyter Intarcon presentarà diferents tipus de climatització de centres comercials: sistemes de producció (refredadores), sistemes de dissipació d'energia (aerocondensadors) i equips condensats per aigua per a la climatització de les botigues.

Per altra banda, Schneider Electric presentarà solucions per a la supervisió de consums elèctrics en centres comercials, basada en una estratificació dels subnivells elèctrics que componen aquest tipus d'edificis amb l'aportació del Programari PME. Les solucions per a il·luminació i distribució d'energia mitjançant Canalització Elèctrica Prefabricada també tindran el seu espai dins la xerrada, així com els sistemes de control d'instal·lacions preparats per a la gestió i integració de subsistemes HVAC, il·luminació, detecció d’incendis i auxiliars, basats en l’interoperativitat de la solució EcoStruxure.

Tot seguit, Legrand Group, tractarà la problemàtica que representa perdre qualitat de l'energia i la continuïtat de servei de la instal·lació. Determinarà quins són els actors de la instal·lació que ho causen i com dissenyar una instal·lació per evitar-ne aquesta pèrdua. També es parlarà sobre normativa i gestió d'una instal·lació d'il·luminació d'emergència.

Per altra banda, Lutron Electronics parlarà de com un sistema de gestió de l’enllumenat pot aconseguir conjuntar les necessitats no sempre coincidents dels diferents actors implicats: projectistes, dissenyadors, llogaters, operador del centre i serveis de manteniment. Per finalitzar aquest bloc, Italsan explicarà el sistema d’evacuació sifònica d’aigües pluvials RAINPLUS , fent una comparativa entre el sistema sifònic i el gravitatori i posant exemples tant de càlcul com de casos d’èxit.

Per començar el segon bloc, ACI convida a L35 ARQUITECTES per a comptar amb el seu punt de vista des de la seva experiència en Retail. JG Enginyers donarà veu al col·lectiu dels consultors d’instal·lacions i, per acabar, tindrà lloc un debat amb torn obert de preguntes on els ponents podran ampliar la informació proporcionada sobre la base de la seva experiència en el sector.

Tots aquells que estiguin interessats en assistir a aquesta o altres jornades organitzades per ACI, poden posar-se en contacte amb l’Associació, dirigint un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al 693.84.01.27.