El passat 20 de Març a la seu d'ACI va tenir lloc una jornada en col·laboració amb Siber amb el títol “Ventilació residencial i edificis de consum d'energia quasi zero (nZEB) al 2018”.

La jornada, impartida pel Sr. Santiago Pascual (Enginyer Industrial i Director Comercial de SIBER ZONE), va començar amb una breu introducció sobre l’evolució de Siber Zone durant els darrers anys, destacant especialment la importància que s’atorga a tenir professionals molt ben formats per poder donar un millor servei.

Tot seguit, es va parlar sobre l’estat de la normativa actual i futura dels documents bàsics següents: DB HS3 2017 (Qualitat de l’aire interior) i DB HE1 2018 (Limitació de la demanda energètica). Ambdós pertanyen al CTE que va ser revisat degut a les noves directrius de la Unió Europea en matèria de sostenibilitat, eficiència i respecte al medi ambient.

A continuació ens van presentar dues eines de certificació, el Hulc i l’aplicatiu de l’ICAEN, mostrant-nos exemples de càlcul per obtenir uns resultats idonis.

NPR 180320 45JTEC SIBER Noti
En el següent punt es va comentar els sistemes de ventilació dels que disposen. Quins són els tipus que existeixen, quins pros i contres en podem trobar al escollir un o altre i els materials auxiliars que necessiten per els equips triats. Després van fer un plantejament sobre els criteris de disseny i el dimensionat segons els tipus de sistemes que ofereixen. Sense oblidar-se de les prescripcions per a cadascun i mostrant-nos amb imatges de casos i obres reals la posada en obra i el control d'execució.

Per finalitzar la jornada, es resumí el ventall de serveis que ofereix Siber, com per exemple les eines BIM Siber en les quals hi estan treballant, l’estudi i formació a enginyers, arquitectes i altres tècnics sobre les modificacions del CTE i els certificats Passivhaus, així com el seguiment de la correcta execució de les instal·lacions de ventilació a totes les obres en les que treballen.

Gràcies a aquest seguiment, poden oferir garanties de fins a 5 anys en ventilació de doble flux, i les millors condicions postvenda.

 

 

ACI posa a disposició dels seus associats tota la documentació i informació de les diferents jornades que organitza. Si voleu consultar-la, la podeu trobar a l’àrea privada de socis de la pàginaweb www.acicat.org.