El dimarts dia 30 de Gener a la seu de l’ACI a Barcelona, va tenir lloc una jornada organitzada conjuntament amb Trane que portava el títol “Eficiència en el disseny de sistemes hidràulics i ús de gasos de nova generació”. En aquesta ocasió, Alberto Fernandez (Prescriptor'enginyeries de la zona Nord-Est) i Luis Colejo (Enginyer de sistemes i eficiència) van ser els encarregats de dur-la a terme.

La ponència va començar amb la intervenció d’Alberto Fernandez, que va fer una breu introducció sobre Trane i les solucions que aporten al mercat de les instal·lacions, tant a nivell estatal com internacional.

Va continuar amb l’evolució dels gasos refrigerants, quins tipus existeixen, el marc legal amb el qual estan reglats i quins són els objectius que volen arribar a aconseguir en els propers anys. Com a fabricants s’han trobat amb la necessitat de desenvolupar els gasos HFO, donat que els que existien fins ara no compleixen amb els paràmetres d'eficiència i ecologia establerts actualment, i a més comporten una sèrie d’impostos molt elevats.

Tot seguit, Luís Colejo va explicar els punts clau en el disseny eficient dels sistemes hidràulics tenint en compte que s’han de millorar els coeficients globals d'eficiència de la producció de fred. També va incidir en la importància que té el control adequat de la instal·lació així com l’impacte que generen en l’estudi energètic.

Per finalitzar ens van presentar diversos exemples i casos pràctics de solucions hidràuliques, explicant l’impacte que té l’ESSER en una refredadora.

 

NPR 180130 43JTEC TRANE Noti

 

ACI posa a disposició dels seus associats tota la documentació i informació de les diferents jornades que organitza. Si voleu consultar-la, la podeu trobar a l’àrea privada de socis de la pàgina web www.acicat.org

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (NPR_180130_43JTEC_TRANE_CT.pdf)NPR_180130_43JTEC_TRANE_CT.pdf[ ]696 kB