Els dies 1 i 2 de març un grup d'associats de ACI van visitar diverses instal·lacions al País Basc per conèixer de primera mà les solucions de sòl radiant-refrescant i sistema solar compacte forçat i autònom que ORKLI ofereix, així com alguns exemples concrets d'aplicació.

NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti1

 

En primer lloc es va visitar el parc tecnològic Orona Ideo, on es troba l'edifici Orona Zero (seu del grup empresarial Orona) i aglutinades al seu al voltant, diverses entitats dedicades a la innovació i la tecnologia. Després d'una presentació institucional del grup, es va accedir a l'Edifici Orona Gallery, per realitzar una completa visita tècnica als diversos sistemes de generació d'energia neta que combinen i a la zona de control dels mateixos, que dóna servei a tots els edificis de la corporació.

NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti2  NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti3 

Seguidament i havent dinat, es va visitar l'edifici Enegur de l’Eskola Usurbil, on es va poder conèixer, de la mà de dos dels seus responsables, el funcionament i les extraordinàries instal·lacions que disposa aquesta escola de Formació Professional. Allí es va impartir una primera jornada tècnica sobre sòl radiant-refrescant que va donar pas a un interessant intercanvi d'impressions entre consultors i representants d’Orkli que va ajudar a aprofundir en les diverses aplicacions d'aquesta solució.

 NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti4 NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti5 

L'endemà va començar amb una visita a les instal·lacions que Orkli té a Ordizia on, en primer lloc, es va impartir una completa formació sobre sistema solar compacte, forçat i autònom per a continuació anar a visitar les diverses plantes de fabricació d’Orkli, però més específica i detalladament, el procés i la línia de producció d'aquest sistema.

 NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti6 NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti7 

La jornada a ORKLI va concloure amb un exemple pràctic d'aplicació del funcionament d'aquest nou sistema, ja que es va poder accedir a la teulada de la fàbrica, on hi ha instal·lades diverses línies de plaques solars compactes.

 NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti8 NPR 180301a02 VIATGE ORKLI Noti9

La visita va finalitzar a la Seu Central de la Corporació Mondragon, on es va donar a conèixer la història i evolució d'aquest gran projecte empresarial, la seva filosofia i la transformació econòmica i social que ha suposat per a tota la zona.