El Grup Viessmann supera amb èxit el 2020 malgrat la pandèmia mundial del coronavirus.

El 2020 ha estat un exercici d'enorme èxit per al grup Viessmann, malgrat les dificultats.

SINF 210070 VIESSMANN Encap

Malgrat les tremendes dificultats de l'any passat a causa de la pandèmia, el 2020 ha estat un exercici d'enorme èxit per al grup. Els nostres principals assoliments es poden resumir en els següents punts:

  •  Els ingressos totals de la companyia van augmentar un 6% en 2020 fins a aconseguir un rècord de 2.800 milions d'euros.
  • El nombre total d'empleats de la família Viessmann va augmentar en 450 fins a aconseguir els 12.750 empleats.
  • Es van crear noves solucions basades en energies renovables i serveis digitals.
  • La gestió de la crisi va ser molt reeixida. Ens guiem per tres principis: La salut primer, responsabilitat social i assegurar el futur.
  • Sòlid començament del nou exercici 2021.
  • Més oportunitats de creixement ampliant l'oferta de solucions integrades i entrant en nous mercats a Sud-àfrica i el sud-est asiàtic.
  • El Grup Viessmann ha superat amb gran èxit l'any 2020 malgrat la pandèmia mundial del coronavirus.
Després de la caiguda del mercat mundial al principi de la crisi, la nostra empresa familiar, juntament amb els socis instal·ladors, ens recolzem ràpidament per a mantenir la posició de creixement dins del sector.
 
La col·laboració va tenir un gran èxit, ja que els ingressos en 2020 van augmentar un 6% fins a un total de 2.800 milions d'euros aconseguint un nou nivell rècord (any anterior: 2.650 milions d'euros).
 
Maximilian Viessmann, codirector general de l'empresa familiar va declarar: "Gràcies a un sentit inigualable de la solidaritat entre els nostres socis instal·ladors i els 12.750 membres de la nostra família, hem aconseguit continuar creixent en un any de forta crisi. Una crisi mostra clarament qui ets, i no qui vols ser. Junts i units, hem demostrat qui som. Estic molt agraït per l'esperit d'equip, la solidaritat i el sentit de la responsabilitat demostrat per tots".
 
Els 3 principis que van fer que sortíssim enfortits de la crisi
 Des de l'inici de la pandèmia, l'empresa es va centrar en tres principis per a afrontar la situació d'emergència.
 
1: La salut primer
 
 Les nostres més de 20 plantes de producció a tot el món van continuar produint gairebé sense interrupció, però malgrat això, va haver-hi un nombre de casos de coronavirus inferior a la mitjana gràcies a un excel·lent protocol d'higiene i conducta, així com a una estratègia de test de gran abast.
 A Viessmann Espanya també donem suport als protocols i línies d'actuació de la companyia i vam voler compartir la nostra nova realitat amb tots els nostres usuaris i partners a través d'aquesta nota de premsa:
 
 
2: Assumir la nostra responsabilitat social.
 
 La família global de Viessmann ha assumit de manera impressionant nous reptes en matèria de responsabilitat social. Gràcies a iniciatives internes, a més de la producció de solucions de climatització, es van fabricar respiradors portàtils, unitats de vigilància intensiva mòbil, màscares i desinfectants.
 Es poden veure les accions que realitzem amb major detall en la nostra nota de premsa dedicada:
 
 
A més, els enginyers de Viessmann, en col·laboració amb experts mèdics i la RWTH Aachen University, van desenvolupar noves solucions de purificació i renovació d'aire per a les aules de les escoles.
 
En purificar i renovar constantment l'aire de les aules, s'eliminen els aerosols i es protegeix els alumnes i professors de manera eficaç contra les infeccions víriques. A més, la Fundació Viessmann, ha fet costat a més de 80 escoles durant la crisi amb solucions de ventilació, portàtils, ordinadors de sobretaula, monitors, desinfectants o màscares perquè puguin continuar ensenyant als alumnes.
 
El Dr. Markus Klausner, Director de Tecnologia de Viessmann Climate Solutions va declarar: "Les idees tecnològicament creatives i extraordinàries per al desenvolupament de respiradors portàtils o solucions de ventilació per a escoles provenen totes del nostre propi personal. Darrere de totes les nostres solucions hi ha molta capacitat d'enginyeria, atenció al detall i un alt nivell de fiabilitat. Aquestes característiques són parts integrals del nostre ADN Viessmann des de fa més de 100 anys. Estem molt orgullosos d'aquesta creativitat i capacitat de co-creació dels membres de la nostra família".
 
3: Assegurar el futur de l'empresa.
 
Viessmann ha continuat invertint en el seu propi futur malgrat la crisi. Això inclou l'ampliació de les activitats de recerca i el desenvolupament de tecnologies innovadores, com els sistemes de calefacció preparats per a l'hidrogen, les piles de combustible, o les solucions integrals per a habitatges alimentats exclusivament amb electricitat, inclosa la gestió digital de l'energia. La creació d'un nou centre de desenvolupament de bombes de calor a Dresden (Alemanya) també forma part d'aquestes inversions. En 2020, totes les inversions realitzades per a assegurar el futur de l'empresa van sumar més de 120 milions d'euros. Així mateix, l'empresa ha continuat invertint en els seus propis empleats durant la crisi i ha augmentat el nombre total de membres de la família. A la fi d'any, la família Viessmann comptava amb un total de 12.750 membres a tot el món (any anterior 12.300).
 
El Dr. Ulrich Hüllmann, director financer del Grup Viessmann va declarar: "Devem el fet d'haver pogut continuar creixent en 2020 malgrat la crisi a dues coses: En primer lloc, a l'extraordinari compromís dels nostres socis i empleats. En segon lloc, a l'estratègia de creixement rendible, que vam  llançar fa diversos anys. Sobre aquesta sòlida base, estem construint els fonaments del nostre futur amb gran fermesa".
 
Les energies renovables lideren el creixement
 
El creixement del 6% i la facturació rècord de 2.800 milions d'euros en 2020 van ser impulsats principalment per les solucions climàtiques basades en energies renovables. Les solucions climàtiques verdes inclouen calderes murals de gas preparades per a l'hidrogen, piles de combustible (+8%), bombes de calor (+35%) i bateries (+48%).
 
El major augment de les vendes durant la pandèmia es va registrar en el mercat alemany. Durant el 2020, Viessmann també va registrar un impuls de creixement positiu a Polònia, Àustria, Bèlgica, Itàlia, Turquia i Suïssa.
 
Thomas Heim, Director de Vendes i Màrqueting de Viessmann Climate Solutions va comentar: "L'any 2020 ha posat tot potes enlaire. Els problemes inesperats requereixen d'una resposta àgil, tant en producció, logística, compres, màrqueting o en l'intercanvi diari amb els nostres socis instal·ladors. Els comentaris positius sobre els nostres serveis digitals i el rècord de vendes a Alemanya són un testimoni impressionant de l'extraordinària actuació del nostre equip. Hem d'agrair especialment la de dedicació dels nostres socis".
 
El nou any comença també amb un fort creixement
 
Per a expandir-nos en nous mercats, Viessmann va adquirir en el passat exercici una participació en ThermoWise, un prestigiós especialista sud-africà en bombes de calor. ThermoWise està especialitzada en projectes a gran escala en hospitals, centres comercials, hotels i complexos residencials. L'associació establirà les bases per a l'entrada de Viessmann en mercats de ràpid creixement a Àfrica. Viessmann també ha ampliat la seva cartera de productes i ha millorat el seu accés al mercat d'Europa Central i de l'Est amb l'adquisició de Kospel a Polònia, un fabricant especialitzat en escalfadors elèctrics instantanis, calderes elèctriques i acumuladors d'aigua calenta sanitària. Al mateix temps, es va avançar en la internacionalització a la regió del sud-est asiàtic amb noves instal·lacions, especialment a Singapur.
 
L'evolució positiva del negoci en 2020 continua l'any en curs. Així ho demostra el creixement percentual de dos dígits en les xifres de vendes dels dos primers mesos de 2021.
 
Resulta especialment satisfactori que els majors índexs de creixement procedeixin de les solucions basades en energies renovables descentralitzades. L'empresa espera un nou impuls positiu per a enguany, gràcies a la contínua expansió de la seva oferta de solucions integrades, que inclou productes, sistemes, plataformes, serveis digitals i serveis de valor afegit, així com al desenvolupament addicional de combinacions d'energies sostenibles, com les prometedores possibilitats de negoci del biogàs, després de la reeixida consolidació de la unitat de de Solucions Industrials.
 
Frauke von Polier, Directora de Personal de Viessmann Climate Solutions comenta: "El nostre desenvolupament econòmic durant la crisi és resultat de la força de la nostra cultura, que és en última instància el major avantatge competitiu en un món dinàmicament canviant. Darrere de cada èxit hi ha persones, i la nostra cohesió en aquests temps ens unirà encara més en el futur."
 
Març 2021
 
Sobre el Grup Viessmann
 
El Grup Viessmann és un dels fabricants líders en solucions individuals de calefacció. La facturació del grup ascendeix a 2.800 milions d'euros i compta amb 12.750 empleats. Amb 23 centres de producció i instal·lacions industrials en 12 països, activitat comercial en 74 països amb 22 societats pròpies, i 120 delegacions a tot el món, Viessmann compta amb una gran presència internacional. El 54% de la facturació prové de les activitats comercials dutes a terme fora d'Alemanya.
 
 
El programa complet de Viessmann ofereix solucions personalitzades amb sistemes eficients per a tota mena de combustibles i aplicacions. Com a empresa pionera en la protecció del medi ambient, Viessmann produeix des de fa dècades sistemes de calefacció eficients i amb baixos nivells d'emissions per a gas i gasoil, sistemes solars, bombes de calor i generadors de calor que funcionen amb combustibles renovables. Per a habitatges unifamiliars o plurifamiliars, o per a comunitats de veïns, indústria o centrals tèrmiques, Viessmann té la solució apropiada per a qualsevol aplicació: generadors de calor per a tota mena de combustibles i amb un rang de potència de 1,5 a 120.000 kW.