La unitat de recuperació de la calor suposa un gran estalvi energètic per als propietaris dels habitatges

 

Panasonic llança una nova unitat de ventilació que estalvia espai i aporta gran estalvi energètic

SINF 20094 PANASONIC 201023

  • Millora la qualitat de l'aire de les llars per a un ambient confortable
  • La unitat de recuperació de la calor suposa un gran estalvi energètic per als propietaris dels habitatges
  • Ideal per a habitatges nous i cases de baix consum energètic
  • Disseny que estalvia espai i amb un únic comandament

22 d'octubre de 2020 – Panasonic ha afegit a la seva cartera de productes domèstics una nova unitat de ventilació amb recuperació de la calor per a projectes residencials que millora la qualitat de l'aire dins de la llar i manté un nivell saludable d'humitat. Les unitats de recuperació de calor són ideals per al seu ús en habitatges per a aquells propietaris que busquen alt rendiment i la màxima qualitat de l'aire.

Actualment, les cases es construeixen amb uns estàndards més exigents, amb fusteria de primera qualitat com a finestres i portes gairebé hermètiques i amb parets pràcticament sense cap filtració en l'estructura. Això minimitza la ventilació i els corrents d'aire no desitjades i proporciona una major eficiència energètica. Però és precisament per això que les llars necessiten encara més tenir una bona qualitat d'aire interior i un sistema de ventilació eficient com el que proporciona la nova unitat PAW-A2W-VENDA.

Panasonic té el compromís de desenvolupar productes que ofereixin una major eficiència energètica i que contribueixin a la provisió d'edificis de consum d'energia gairebé nul (NZEB, sigles en anglès). En aquest sentit, la unitat de ventilació de recuperació de calor ha estat dissenyada no sols per a proporcionar una bona qualitat d'aire a l'interior, sinó també per a recuperar la calor de l'aire interior que d'una altra manera es perdria a través de la renovació de l'aire. Això permet reduir els requisits de calefacció i complir amb la Directiva sobre el rendiment energètic dels edificis (EPBD, sigles en anglès), ideal per als habitatges de baix consum energètic.

Solucions per a estalviar espai

Dissenyat per a àrees de fins aproximadament 140m2, la nova unitat de ventilació compacta es combina perfectament amb les bombes de calor aire-aigua Aquarea de Panasonic per a obtenir una solució que estalvia espai i és altament eficient per a calefacció, refrigeració, ventilació i ACS.

Existeixen dos models disponibles per a garantir una instal·lació fàcil i ordenada: un que ofereix el subministrament d'aire pel costat esquerre de la unitat, i un altre pel costat dret, per a així adaptar-se a qualsevol espai. La unitat compta amb un bescanviador de calor rotatòria regenerativa d'alta eficiència energètica amb ventiladors de tecnologia DC i amb una funció de transferència d'humitat per a minimitzar la condensació de l'aire subministrat durant l'hivern.

La nova unitat pot combinar-se amb el sistema Aquarea All-*in-*One Compact o bé col·locar-se damunt d'un tanc quadrat d'ACS combinat amb Aquarea Bufó-Bloc o Aquarea Bi-Bloc. El sistema de ventilació també es pot col·locar còmodament en una paret utilitzant els accessoris per a suport en paret de Panasonic.

Interfície fàcil d'usar

La nova unitat presenta una interfície molt còmoda i fàcil d'usar. Tots els ajustos i característiques del PAW-A2W-VENDA són accessibles a través del panell de control que està integrat en la coberta central.

A més, el panell de control de la unitat de ventilació inclou programes setmanals d'ajust de la temperatura i un altre per al ventilador que es pot programar a cabal constant o variable, així com un menú molt pràctic per al manteniment del filtre que mostra clarament el temps de filtrat restant. Si es combina amb la bomba de calor Aquarea, es poden manejar els dos sistemes amb un sol comandament.

Com funciona?

Dissenyat per a proporcionar aire filtrat i fresc a la llar, el nou sistema de ventilació altament eficient també manté un alt confort tèrmic. El procés es pot dividir en tres fases:

  • La unitat de ventilació extreu aire de les zones humides (cuina, banys, etc.)
  • L'aire fresc de l'exterior s'introdueix en la unitat a través d'un sistema d'Una vegada pansa pel recuperador regeneratiu, el 84% de la calor de l'aire extret es transfereix a l'aire subministrat dins del recuperador de calor.
  • A continuació, es torna a subministrar aire fresc a les zones seques de la casa (sala d'estar, habitacions, etc.)

 

Per a més informació, visiti www.aircon.panasonic.eu