Compensa la petjada de carboni de la seva activitat impulsant campanyes de reforestació

 

Eurofred compensa el 100% de les seves emissions de CO2 reforestant zones incendiades
220058 EUROFRED Reforestació zones incendiades 200x300
  • CCoincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, Eurofred compensa la petjada de carboni de la seva activitat impulsant campanyes de reforestació, absorció i compensació a Espanya, Portugal, Itàlia i França.
  • Amb les plantacions que té el Grup actualment, ja ha compensat un any de la seva activitat a Espanya, França, el Marroc i Xile. A Portugal, en canvi, té compensades les emissions de CO₂ fins a 2036 i a Itàlia, fins a 2039.

Madrid, 7 de juny de 2022 – Eurofred, companyia que s'ha consolidat com un partner per a tots els professionals que requereixen una solució integral a les seves necessitats de climatització, aire industrial, qualitat ambiental interior i refrigeració, ha fet públic, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), el seu informe de compensació de la petjada de carboni de la seva activitat a través de campanyes de reforestació i absorció a Espanya, Portugal, Itàlia i França.

A Espanya, entre 2019 i 2021, Eurofred ha participat en sis projectes de reforestació, absorció i compensació que sumen més de 60 hectàrees i prop de 45.000 arbres. En concret, les campanyes de plantació i manteniment es van dur a terme a:

  • Vall d'Ebo (Alacant): reforestació de 20 hectàrees amb 16.000 arbres.
  • Ejulve (Terol): reforestació de 8,70 hectàrees amb 4.350 arbres.
  • Torremocha de Jarama (Madrid): reforestació de 5,32 ha amb 3.485 arbres.
  • Artana (Espanya): manteniment de 21,84 hectàrees amb 16.000 arbres.
  • Abrantes (Portugal): manteniment de 3,62 hectàrees amb 2.900 arbres.
  • Pomino (Itàlia): manteniment de 2 hectàrees amb 2.500 arbres

“Estem molt il·lusionats amb l'avanç d'aquest gran projecte d'esborrat de la nostra petjada de carboni,” diu Nathalia Acevedo, Directora de Comunicació i RSC de Eurofred.Aquests projectes tenen el valor afegit de proporcionar formació i ocupació a treballadors locals, alguns en situació desfavorida, que, gràcies a la campanya, tenen l'oportunitat de descobrir nous camins professionals.”

Compensar les emissions plantant arbres en àrees incendiades

Pel que fa a la compensació de la petjada de carboni de 2019 i 2020, la companyia té en marxa actualment un projecte de reforestació, absorció i compensació a Extremadura i té altres dos previstos: un a Astúries, que cobrirà 2,5 hectàrees, i una altra als voltants de París, on seran replantades 2 hectàrees de roures per a compensar unes 800 tones de CO₂.

Fora del nostre país, el Grup Eurofred compensa la petjada de carboni que emeten la resta de les seves empreses a Europa, Àfrica i Sud-amèrica a través de l'absorció generada per la implantació de nous arbres en zones que han sofert incendis forestals. Amb les plantacions que la companyia té actualment, ja ha compensat un any de la seva activitat a Espanya, França, el Marroc i Xile. A més, a Portugal té compensades les emissions de CO₂ fins a 2036 i a Itàlia, fins a 2039.

Eurofred té un compromís ferm amb el càlcul, la reducció i la compensació de la seva petjada de carboni i des de 2014 compensa les seves emissions amb campanyes de reforestació. Sent la primera companyia a compensar el 100% de les emissions de CO₂ i l'única del seu sector que les calcula i redueix. Ja en 2019, el grup va obtenir del Triple Segell Calculo+Redueixo+Compenso, que atorga l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC) del Ministeri per a la Transició Ecològica.

“Ser cada vegada més sostenibles i responsables amb el nostre entorn forma part de la nostra política d'empresa. Compensar les emissions és un vector clau, per això decidim col·laborar amb la reforestació de zones incendiades,” Nathalia Acevedo, Directora de Comunicació i RSC de Eurofred. “En aquest sentit, no ens quedem en un pla reactiu, som una empresa proactiva. A més de finançar els treballs de plantació, monitoratge i manteniment, participem en la selecció dels projectes, proposem iniciatives i comptem amb el compromís dels nostres propis empleats.”