L'empresa està compromesa amb les innovacions tecnològiques i l'acció climàtica

Preparació per a una represa gradual de la producció

 

  • Llançament al mercat del test ràpid Covid-19 amb Vivalytic
  • Producció de màscares i desinfectants
  • Desenvolupament del negoci en 2020: la recessió impulsada per la crisi del coronavirus afecta negativament les previsions
  • Neutralitat en carboni: s'aconseguiran els objectius mundials d'acció climàtica per al 2020
  • Nou negoci: servei d'assessoria sobre CO2 per a una economia climàticament neutral
  • Ofensiva tecnològica: accedir a l'economia de l'hidrogen
  • Exercici econòmic 2019: vendes per valor de 77.700 milions d'euros i EBIT operatiu de 3.300 milions d'euros

Stuttgart, Alemanya – Després de parar la producció en gairebé 100 localitzacions a tot el món durant el mes en curs, Bosch s'està preparant per a una represa gradual de la producció. "Volem garantir un subministrament fiable per a satisfer, a mesura que torna, la creixent demanda dels nostres clients, amb la finalitat d'ajudar l'economia mundial a recuperar-se com més de pressa millor", va dir Volkmar Denner, president del Consell d'Administració de Robert Bosch GmbH, en la conferència de premsa anual de la companyia. “El nostre objectiu és sincronitzar la represa de la producció i assegurar les cadenes de subministrament, especialment en la producció automotriu. Ja ho hem aconseguit a la Xina, on nostres aproximadament 40 plantes locals estan produint novament i les cadenes de subministrament són estables. Estem treballant duro per a fer el mateix en la resta de regions”. Segons Denner, per a tenir èxit en l'augment de la producció, la companyia està implementant nombroses mesures per a garantir que els treballadors estiguin adequadament protegits contra el risc d'infecció per coronavirus. Bosch també es compromet a adoptar un enfocament coordinat i conjunt amb clients, proveïdors, autoritats i representants dels treballadors.

Ajudant a contenir la pandèmia de coronavirus

"Sempre que sigui possible, volem contribuir amb els nostres coneixements als esforços per a contenir la pandèmia, per exemple, a través de la nostra prova ràpida Covid-19, recentment desenvolupada, i al nostre dispositiu d'anàlisi Vivalytic", va dir el CEO de Bosch, Denner. “La demanda és enorme. Estem fent tot el possible per a incrementar significativament la producció i, així, augmentarem la seva capacitat cinc vegades per sobre dels nostres plans originals per a cap d'any", va continuar. Bosch té la intenció de produir més d'un milió de tests ràpids en 2020 i augmentar a tres milions l'any vinent. A més de les proves de laboratori existents, el dispositiu d'anàlisi Vivalytic s'utilitzarà inicialment en hospitals i consultoris mèdics per a protegir principalment al personal mèdic, per a qui és crucial una ràpida disponibilitat dels resultats en menys de dues hores i mitja. El test ràpid ja s'està subministrant a clients a Europa amb una etiqueta de "ús exclusiu per a recerca" i es pot utilitzar després de la seva validació. Bosch espera obtenir la marca CE per al producte a la fi de maig. Una prova encara més ràpida, que pot detectar de manera fiable els casos de Covid-19 en menys de 45 minuts, es troba en fase final de desenvolupament. "Tot el nostre treball en aquest camp està guiat pel nostre esperit ‘Innovació per a la teva vida’”, va dir Denner.

Així mateix, Bosch ha començat a fabricar màscares. Tretze fàbriques de Bosch en nou països, des de Bari a Itàlia o Bursa a Turquia, fins a Anderson als Estats Units, han pres la iniciativa i estan produint màscares per a les seves necessitats locals. A més, la companyia està configurant actualment dues línies de producció totalment automatitzades en la localització de Stuttgart-Feuerbach, a la qual seguiran altres línies en Erbach (Alemanya), així com a l'Índia i Mèxic. "La nostra unitat de maquinària especialitzada ha dissenyat l'equipament corresponent en unes poques setmanes", va dir Denner. Bosch ha posat a la disposició d'altres companyies, de manera gratuïta, els plans de construcció. En total, es poden produir més de 500.000 màscares diàries per a protegir als empleats de Bosch en les seves plantes de tot el món. A més, també podrien estar disponibles externament, si bé es necessitaria, com a requisit previ, la corresponent aprovació específica de cada país. Bosch també produeix 5.000 litres de desinfectant per setmana a Alemanya i els Estats Units per a proveir als empleats de les seves plantes nord-americanes i europees. "Els nostres empleats estan fent un magnífic treball", va dir Denner.

Desenvolupament de l'economia mundial en 2020: la recessió afecta negativament a les previsions

A la vista de l'exercici en curs i de la pandèmia per coronavirus, Bosch espera que l'economia mundial s'enfronti a importants desafiaments: "Ens estem preparant per a una recessió global que també tindrà un impacte considerable en la nostra pròpia evolució del negoci en 2020", va dir Stefan Asenkerschbaumer, CFO i vicepresident del Consell d'Administració de Bosch. Sobre la base dels efectes coneguts fins avui, Bosch espera que la producció automobilística caigui almenys un 20 per cent en 2020. En el primer trimestre d'enguany, les vendes del Grup Bosch van caure un 7,3 per cent, situant-se considerablement per sota del nivell de l'any anterior. Al març de 2020, les vendes van disminuir un 17 per cent. Donades les considerables incerteses, la companyia no va fer pronòstics per a l'any en general. "Es necessita un gran esforç per a aconseguir, almenys, un resultat equilibrat", va dir el CFO. "En aquesta profunda crisi, la nostra àmplia diversificació, amb diferents àrees de negoci, és, de nou, un avantatge".

Actualment, l'enfocament se centra en àmplies mesures per a reduir els costos i assegurar la liquiditat. Inclouen reduccions en les hores de treball i retallades en la producció - ja existents en nombroses localitzacions a tot el món -, reduccions salarials per a especialistes i gerents - inclosa la direcció executiva - i terminis diferits per a les inversions. A més, Bosch ja havia llançat, a principis de 2020, un programa integral per a millorar la seva competitivitat. “El nostre objectiu a mitjà termini és tornar a un marge operatiu d'aproximadament el 7 per cent, però sense descurar les funcions essencials per a assegurar el nostre futur", va dir Asenkerschbaumer. “Estem treballant insistentment tant en això com a superar la pandèmia del coronavirus. D'aquesta manera, crearem la base financera que necessitem per a aprofitar les enormes oportunitats de futur que li esperen al Grup Bosch”.

Acció climàtica: Bosch persegueix sistemàticament objectius ambiciosos

Malgrat els desafiaments de la situació actual, Bosch segueix el seu curs estratègic a llarg termini. El proveïdor de tecnologia i serveis continua perseguint constantment objectius climàtics ambiciosos i està desenvolupant les activitats necessàries per a expandir una mobilitat sostenible. "Encara que actualment altres problemes ocupen el centre d'atenció, no hem de perdre de vista el futur del nostre planeta", va dir Denner.

Fa aproximadament un any, Bosch va anunciar que seria la primera empresa industrial operant a nivell global a ser neutral en carboni, per a finals de 2020, en els seus 400 localitzacions a tot el món. "Aconseguirem aquest objectiu", va dir Denner. “A la fi de 2019, aconseguim la neutralitat en carboni per a totes les nostres localitzacions a Alemanya. Avui dia, estem al 70 per cent per a aconseguir-ho a tot el món". Per a fer realitat la neutralitat en carboni, Bosch està invertint en eficiència energètica, està augmentant la proporció d'energies renovables en el seu subministrament d'energia, està comprant més energia verda i està compensant les emissions de carboni inevitables. “La proporció de compensacions de carboni serà significativament menor del planificat per a 2020, amb només un 25 per cent en lloc de gairebé el 50 per cent. En altres paraules, estem progressant més ràpid de l'esperat a l'hora de millorar la qualitat de les mesures adoptades”, va dir Denner.

Economia neutra en CO₂: creada una nova empresa de consultoria

Quan es tracta de l'acció climàtica, Bosch està adoptant dos nous enfocaments per a garantir que els seus propis esforços tinguin un efecte multiplicador en l'economia. Un objectiu és fer que les activitats prèvies i posteriors al llarg de la cadena de valor, des dels béns adquirits fins als productes venuts, siguin el més neutrals possible respecte al clima. Per a 2030, el valor de les emissions associades (Scope 3) haurien de disminuir un 15 per cent o en més de 50 milions de tones per any. A aquest efecte, Bosch ha acordat un objectiu amb la iniciativa ‘Science-*Based-*Target’ (Objectius Basats en la Ciència) per la qual s'ha convertit en el primer proveïdor automobilístic a comprometre's amb un objectiu mesurable. A més, la companyia agruparà el coneixement i l'experiència de les seves gairebé mil experts a tot el món, així com l'experiència de les seves més de mil projectes propis d'eficiència energètica en una nova companyia de consultoria, denominada Bosch Climate Solutions. "Volem compartir la nostra experiència amb altres empreses, en el seu camí cap a la neutralitat de CO₂", va dir Denner.

Mercat en creixement per a Europa: entrant en l'economia de l'hidrogen

"La protecció del clima continua sent vital per a la supervivència de la humanitat: costa diners, però no fer res costarà encara més", va dir Denner. "La política ha de buidar el camí per a una major inventiva de les empreses, a fi que la tecnologia beneficiï al medi ambient sense danyar la prosperitat". Segons Denner, l'important és una àmplia ofensiva tecnològica que no sols proporcioni una única ruta cap a la mobilitat sostenible basada únicament en la bateria elèctrica, sinó que també tingui en compte els motors de combustió eficients i, especialment, els combustibles sintètics renovables, eFuels, i les piles de combustible. El CEO de Bosch va demanar una entrada valenta en l'economia de l'hidrogen i la producció eFuels, una vegada que la crisi del coronavirus hagi passat. En la seva opinió, aquesta és l'única forma en la qual Europa pugui ser neutral al clima per a 2050. "Les actuals aplicacions d'hidrogen han de sortir dels assajos de camp i entrar en l'economia real", va dir Denner. Va apel·lar als polítics a promoure les tecnologies necessàries. "D'aquesta manera, també podem aconseguir objectius climàtics ambiciosos", va encoratjar el CEO.

Preparada per a l'hidrogen: piles de combustible mòbils i estacionàries

L'acció climàtica està accelerant el canvi estructural a molts sectors. “L'hidrogen s'està tornant cada vegada més important, tant per a la indústria automobilística com per a la tecnologia de construcció. Bosch està molt ben preparada per a això”, va dir Denner. Bosch i el seu soci Powercell ja estan treballant per a comercialitzar mòduls de piles de combustible mòbils per a la seva utilització en vehicles. El seu llançament al mercat està previst per a 2022. Així és com Bosch pretén posicionar-se amb èxit en un altre mercat en creixement: per a 2030, un de cada vuit camions pesats nous matriculats podria funcionar amb pila de combustible. A més, Bosch està treballant amb el seu soci Ceres Power en piles de combustible estacionàries, que poden subministrar electricitat a edificis, com ara centres informàtics. Bosch anticipa un volum de mercat, per a 2030, de més de 20.000 milions d'euros per a les plantes d'energia basades en piles de combustible.

Propulsió i termotecnia: electrificació de la cartera de productes

"A mesura que s'intensifiqui l'acció climàtica, les solucions elèctriques es limitaran, en el curt termini, a complementar les solucions de combustió dominants fins ara", va emfatitzar Denner. És per això, que Bosch està perseguint el desenvolupament d'una propulsió tecnològicament neutral. Segons la recerca de mercat de Bosch, dos de cada tres vehicles nous que es matriculin en 2030, continuaran funcionant amb dièsel o gasolina, amb o sense hibridació. Per aquest motiu, la companyia continua invertint en motors de combustió altament eficients. Gràcies a la nova tecnologia de gasos de fuita de Bosch, les emissions de NOx dels motors dièsel s'han eliminat gairebé per complet, com ja han demostrat proves independents. Bosch també continua desenvolupant sistemàticament el motor de gasolina. Amb mesures internes en el motor i un post tractament eficient dels gasos de fuita, el límit de partícules de l'estàndard Euro 6d pot reduir-se en aproximadament un 70 per cent. A més, Bosch està compromesa amb els combustibles renovables, ja que la flota de vehicles actual, també ha de contribuir a reduir el CO₂. Els denominats eFuels, és a dir, els combustibles sintètics que es produeixen exclusivament a partir d'energies renovables, poden aconseguir que el motor de combustió sigui neutral en CO₂. Segons Denner, tindria més sentit que aquests combustibles sintètics renovables compensin el consum de la flota, en lloc d'endurir la normativa de CO₂ per a la indústria automotriu en un moment de crisi.

A més, Bosch vol convertir-se en un líder del mercat en electromovilidad. Amb tal fi, la companyia està invertint al voltant de 100 milions d'euros en la producció de sistemes de propulsió elèctrica en les seves plantes de Eisenach i Hildesheim, totes dues a Alemanya. L'electrificació també fa incursions en el camp de la termotecnia, per exemple, en modernitzar els sistemes de calefacció. "Esperem una dècada d'electrificació en el quart de calderes", va predir el CEO de Bosch. En aquest context, la companyia està invertint 100 milions d'euros addicionals en el negoci de bombes de calor i vol expandir el seu desenvolupament, així com duplicar la seva quota de mercat..

Exercici econòmic 2019: ferm en un entorn de mercat feble

"En el context d'un afebliment de l'economia mundial i una disminució del 5,5 per cent en la producció d'automòbils, el Grup Bosch es va mantenir ferm en 2019", va dir Asenkerschbaumer. Gràcies a l'èxit d'una sèrie de productes, les vendes aconseguides de 77.700 milions d'euros van ser només un 0,9 per cent inferiors a les de l'exercici anterior. Ajustades pels efectes del tipus de canvi, van caure un 2,1 per cent. El Grup Bosch va generar un benefici operatiu abans d'interessos i impostos, EBIT, de 3.300 milions d'euros. El marge EBIT va aconseguir el 4,2 per cent. Excloent els efectes positius extraordinaris que van sorgir especialment per la desinversió del negoci de maquinària d'embalatge, el marge va ser del 3,5 per cent. "A més de les fortes inversions anticipades, el benefici es va veure particularment afectat per la feblesa dels mercats de la Xina i l'Índia, la major disminució en la demanda d'automòbils dièsel i les altes despeses de reestructuració, particularment en la divisió de mobilitat", va dir el CFO, Asenkerschbaumer. Amb un ràtio de capital propi del 46 per cent i un flux de caixa del 9 per cent de les vendes en 2019, la situació financera de Bosch és sòlida. Les despeses de recerca i desenvolupament van augmentar fins als 6.100 milions d'euros, el 7,8 per cent de les vendes. Amb 5.000 milions d'euros, les despeses de capital van ser lleugerament superiors als de l'any anterior.

Exercici econòmic 2019: desenvolupament per àrea empresarial

Malgrat la caiguda en la producció mundial d'automòbils, l'àrea empresarial Mobility Solutions va generar vendes per valor de 46.800 milions d'euros, un 1,6 per cent inferiors a les de l'any anterior, o un 3,1 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi. Això significa que l'àrea de Bosch amb majors vendes es va desenvolupar millor que la producció mundial de vehicles. El marge EBIT operatiu va ser del 1,9 per cent de les vendes. El negoci de l'àrea empresarial Consumer Goods va repuntar al llarg de l'any. Les vendes van totalitzar 17.800 milions d'euros, la qual cosa equival a una caiguda del 0,3 per cent, o un 0,8 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi. Amb un 7,3 per cent de les vendes, el marge EBIT operatiu és menor que en 2018. L'àrea empresarial Industrial Technology va sentir el declivi del mercat de maquinària, però així i tot va augmentar les seves vendes en un 0,7 per cent fins als 7.500 milions d'euros. Després d'ajustar els efectes del tipus de canvi, el resultat va ser una lleugera caiguda del 0,4 per cent. Excloent l'efecte extraordinari no recurrent de la venda de la divisió Embalatge Technology, el marge EBIT operatiu va ser del 7 per cent. En l'àrea empresarial Energy and Building Technology, les vendes van augmentar un 1,5 per cent fins als 5.600 milions d'euros, un 0,8 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi. Això equival a un marge EBIT operatiu del 5,1 per cent de les vendes.

Exercici econòmic 2019: desenvolupament per regió

A nivell regional, el negoci es va desenvolupar de manera diferent. A Europa, les vendes de 40.800 milions d'euros van ser un 1,4 per cent inferiors a les de l'any anterior, un 1,2 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi. A Amèrica del Nord, les vendes van augmentar un 5,9 per cent fins als 13.000 milions d'euros, si bé, l'increment va ser sol del 0,6 per cent una vegada ajustats els efectes del tipus de canvi. A Sud-amèrica, les vendes van augmentar un 0,1 per cent fins als 1.400 milions d'euros, arribant a un increment del 6 per cent, una vegada ajustats els efectes del tipus de canvi. La caiguda en la producció automobilística a l'Índia i la Xina es va reflectir a la regió Àsia Pacífic (inclosa Àfrica). Les vendes van caure un 3,7 per cent, aconseguint els 22.500 milions d'euros, un 5,4 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi.

Plantilla: un de cada cinc empleats treballa en recerca i desenvolupament

A 31 de desembre de 2019, el Grup Bosch emprava a 398.150 treballadors a tot el món en una mica més de 440 filials i empreses regionals repartides per 60 països. La raó principal de la reducció anual del 2,9 per cent de la plantilla ha estat la venda de la divisió Embalatge Technology. En total, uns 72.600 especialistes treballen en recerca i desenvolupament, gairebé 4.000 més que l'any anterior. En 2019, el nombre de desenvolupadors de programari en Bosch va augmentar en més del 10 per cent, fins aproximadament 30.000 empleats.