El sistema permet el seguiment i l'optimització de les sales de calderes industrials.

 

Bosch presenta MEC Optimize, el nou
assistent digital per al control d'eficiència

 

Un sistema intel·ligent que permet el seguiment i l'optimització de les sales de calderes industrials.

 

Madrid, 12 de maig de 2020. L'àrea Industrial de Bosch Termotecnia, divisió pertanyent al Grup Bosch, presenta un nou assistent digital per al control de l'eficiència, MEC Optimize.

Es tracta d'un sistema intel·ligent d'última generació que permet el seguiment i l'optimització de les sales de calderes industrials. Integrat en el quadre de control de la caldera, registra i processa totes les dades del sistema i de tots els seus components. Aquestes dades s'emmagatzemen localment per un llarg període de temps i s'avaluen mitjançant una anàlisi de tendències. D'aquesta forma, si el consum de combustible augmenta, per exemple, a causa d'una taxa de purga excessiva o a brutícia a la caldera, l'assistent digital d'eficiència identifica el problema i informa de les possibles causes.

MEC Optimize també interpreta els paràmetres introduïts per l'operador, ajudant-lo a identificar i a corregir condicions adverses de funcionament que poden afavorir la corrosió i fins i tot situacions crítiques que puguin comprometre la seguretat dels sistemes. A més, realitza una anàlisi contínua de la manera de funcionament dels equips amb la finalitat d'evitar una operació ineficient dels diferents sistemes, arrencades excessives del cremador, temps prolongats de preescombrament o desajustaments del control seqüencial de calderes.

Aquest assistent digital fa prediccions sobre la vida útil de cadascun dels components i suggereix mesures per a augmentar l'eficiència del sistema al mateix temps que guia a l'operador en la seva implementació. A més, gràcies a aquest sistema de control innovador, s'aconsegueix una òptima operació de la caldera, un consum energètic immillorable i un manteniment idoni, podent realitzar en qualsevol moment una senzilla auditoria de la planta:

- Eficiència Energètica millorada: amb MEC Optimize es pot aconseguir una reducció sensible del consum de combustible gràcies a l'anàlisi contínua de l'eficiència de tots els components de la planta. A més de la supervisió de la qualitat de l'aigua i dels gasos de combustió, el sistema detecta qualsevol possible font de pèrdua d'energia. Les classes d'eficiència A, B, C i D, indiquen fins a quin punt l'eficiència actual de la planta es desvia de l'estat ideal.

- Augment de la vida útil de la planta: el sistema ofereix una visualització dels perfils de càrrega dels diferents sistemes de la planta, a més d'una valoració del procés i una supervisió d'arrencades en fred, cicles del cremador i valors de l'aigua. Així, proporciona informació sobre la distribució de la càrrega de les calderes instal·lades i les seves possibles desviacions respecte el seu rendiment ideal.

- Alta disponibilitat de la planta: l'assistent duu a terme una supervisió dels components de la planta. A més d'un càlcul de les previsions de desgast en funció de les maneres d'operació, ofereix suport amb una programació recomanada de manteniments. D'aquesta forma, tots els components rellevants són monitorats pel sistema tenint en compte la seva manera d'operació individual i els límits de desgast.

- Seguretat en operació millorada: atès que tots els valors introduïts s'avaluen automàticament, qualsevol desviació o superació dels límits preestablerts és detectada de manera fiable i alertada immediatament a través del llibre digital de servei.


Amb MEC Optimize, tots els documents i manuals importants de la instal·lació s'emmagatzemen localment i són accessibles en qualsevol moment. Aquest sistema ofereix, a més, la possibilitat de monitorar la planta de manera remota a través de l'opció MEC Remote. D'aquesta manera, el servei tècnic oficial de Bosch pot realitzar manteniments o revisions a distància, i és possible transmetre l'estat actual del sistema i informació important a l'operador a través de SMS o email.

 “Amb MEC Optimize, Bosch proporciona una alta transparència en la gestió de calderes 4.0., la qual és molt rellevant en el segment de les calderes industrials, ja que a causa de la necessitat i a l'alta exigència dels processos productius i intensius d'energia dels nostres clients es requereix una anàlisi de dades integral”, assenyala Alejandro Baschwitz, Cap Nacional de Vendes de Bosch Industrial. 

Per a més informació sobre MEC Optimize consulti la nostra pàgina web o contacti amb el seu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.