Stuttgart i Renningen, Alemanya - El Grup Bosch ha començat bé el nou exercici econòmic. Les vendes del proveïdor de tecnologia i serveis van créixer un 12 per cent en el primer trimestre, un 11 per cent després d'ajustar els tipus de canvi. Totes les àrees empresarials i totes les regions van millorar en els primers tres mesos de 2017, algunes, fins i tot, de manera significativa. Per a l'any en curs, tenint en compte les moderades perspectives econòmiques i la incertesa geopolítica, Bosch pretén aconseguir un creixement de la seva xifra de vendes d'entre un tres i un cinc per cent. Malgrat les fortes inversions inicials dirigides a salvaguardar el futur de la companyia, es preveu un augment del resultat. "L'èxit empresarial d'avui ens permet un marge de maniobra suficient per donar forma al món de matí", va dir Volkmar Denner, president del Consell d'Administració de Bosch, en la conferència de premsa anual celebrada al campus de recerca de Bosch en Renningen (Alemanya). "Desenvolupar els nostres negocis actuals, obrir noves àrees de negoci i ocupar una posició de lideratge tecnològic - aquesta és la nostra estratègia per al procés de transformació". Els focus d'atenció d'aquesta transformació comporten canvis en l'esfera de la mobilitat i de la connectivitat IoT. "Com a líder en innovació, estem donant forma i impulsant la transformació", va agregar Denner.

Exercici 2016: inversions inicials rècord per assegurar el futur

SINF 0376 BOSCH 170504
En 2016, les vendes del Grup Bosch van augmentar fins a aconseguir els 73.100 milions d'euros. Això equival a un creixement del 3,6 per cent nominal, o d'un 5,5 per cent després d'ajustar els efectes derivats del tipus de canvi. Els efectes negatius derivats dels ajustos cambiarios van suposar el passat any uns 1.300 milions d'euros. El benefici operatiu abans d'impostos i interessos (EBIT operatiu) va aconseguir els 4.300 milions d'euros, i el marge EBIT de les operacions el 5,8 per cent. L'evolució dels resultats econòmics de 2016 recull l'impacte de les fortes inversions inicials realitzades per assegurar el futur de la companyia. L'any passat, Bosch va incrementar les seves despeses en recerca i desenvolupament fins a situar-los lleugerament per sota del 10 per cent, equivalents a 7.000 milions d'euros. Com va explicar Stefan Asenkerschbaumer, CFO i vicepresident del Consell d'Administració: "Bosch ha d'escometre considerables inversions inicials en el procés de transformació i, al mateix temps, salvaguardar una alta rendibilitat a llarg termini". El EBIT va sofrir, en 2016, efectes extraordinaris negatius, arribant als 3.300 milions d'euros.

Nous conceptes de mobilitat: zero emissions, zero estrès, zero accidents

SINF 0376 BOSCH 170504 1
El camp de la mobilitat és a punt d'experimentar una profunda transformació. "Bosch farà possible un nou tipus de mobilitat, una mobilitat sense emissions, sense estrès i sense accidents. Ja no es tracta només de fabricar millors cotxes. Hem de reinventar el concepte de mobilitat", va dir Denner, qui va agregar que la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats, on s'estima que, en 2050, viurà el 70% de la població mundial, és una tasca que hauran d'abordar conjuntament la indústria, la política i la societat. Referint-se al debat actual sobre la prohibició de circulació als vehicles diésel, el CEO de Bosch va emfatitzar que, tant els objectius, com les polítiques per millorar la qualitat de l'aire han de ser tecnològicament neutrals. "La creativitat dels nostres enginyers no ha de veure's restringida a una determinada tecnologia per raons merament polítiques", va dir Denner. El CEO de Bosch creu que les millores que estan encara per arribar al motor de combustió ofereixen un gran potencial. El nou reglament europeu de mesurament d'emissions RDE (Real Driving Emissions), que entrarà en vigor a la tardor de 2017, ajudarà a reduir encara més les emissions d'òxids de nitrogen dels vehicles. Bosch està treballant actualment en uns 300 projectes de desenvolupament del RDE. Per als vehicles de gasolina, l'empresa ha defensat l'ús generalitzat de filtres de partícules. A més, l'aplicació de la connectivitat al transport també pot ajudar a millorar la qualitat de l'aire. Per a l'àrea metropolitana de Stuttgart, Bosch ha desenvolupat un assistent per optimitzar el transport multimodal. A més, a partir de 2018, el servei d'aparcament comunitari desenvolupat per Bosch, estarà present en els nous vehicles que es fabriquin.

Electrificació de la mobilitat: combinació d'electricitat i combustible

SINF 0376 BOSCH 170504 2
Bosch està dedicant també importants esforços al desenvolupament de la conducció elèctrica. Una nova unitat operativa dedicada a la electromovilidad englobarà totes les activitats de la companyia en aquesta àrea. A més dels milers de milions invertits en la millora dels motors de combustió, l'empresa destina uns 400 milions d'euros a l'any en la cerca de nous avanços en el camp de la electromovilidad. La major part d'aquestes inversions van dirigides a la recerca i desenvolupament de la bateria. Bosch està investigant en tecnologies actuals i futures sobre cel·les de bateries. La companyia ha aconseguit ja més de 30 comandes relacionades amb la electromovilidad. En 2016, va guanyar altres 11 solament a Xina, el mercat de electromovilidad més gran del món. A partir de 2018, la nova divisió Bosch Powertrain Solutions i les seves 88.000 empleats oferiran totes les tecnologies relacionades amb la propulsió des d'una sola font. "En el futur, Bosch impulsarà també la propulsió, ja sigui de combustió o elèctrica. Per als nostres clients, som i volem seguir sent el soci número u en enginyeria i tecnologia", va assegurar Denner.

L'automatització de la mobilitat: l'èxit empresarial

SINF 0376 BOSCH 170504 3
Quan es tracta de conducció automatitzada, Bosch conjumina el progrés tecnològic amb l'èxit empresarial. En 2016, els sistemes d'assistència al conductor van generar a la companyia, per primera vegada, unes vendes per valor de més de mil milions d'euros, a més d'aconseguir comandes per 3.500 milions d'euros. En definitiva, amb els sistemes d'assistència al conductor, Bosch té la intenció, en 2017, de créixer per sobre del mercat, el qual augmentarà previsiblement un 30 per cent. Uns 3.000 enginyers de Bosch estan dedicats a la conducció automatitzada, 500 més que l'any anterior. Juntament amb Daimler, Bosch està treballant en el llançament de vehicles totalment automatitzats i sense conductor per circular pels carrers de les ciutats. L'objectiu és que, a principis de la propera dècada, els cotxes puguin conduir per les ciutats de manera totalment autònoma. Un dels components clau per a això és l'ordinador de bord Bosch dotat amb intel·ligència artificial (AI), que ho converteix en el cervell del cotxe automatitzat. Abans que acabi la dècada, la companyia haurà creat un mapa digital molt precís sobre la base de senyals de radar. Aquest mapa és un requisit clau per a la conducció automatitzada. A més, mitjançant acords amb Vodafone, Telekom, Huawei i Nokia, Bosch està treballant en la infraestructura per al tràfic automatitzat i connectat. Per exemple, està realitzant proves per trobar una comunicació sense fil fiable de vehicle a vehicle.

Mobilitat connectada: el majordom mòbil

Aquest any veurà el llançament de la Bosch Automotive Cloud Suite, una nova plataforma per a serveis de mobilitat, tals com l'alerta de circulació pel carril erroni, la diagnosi predictiva, l'aparcament connectat i els assistents personals. "La Bosch Automotive Cloud Suite és l'element tecnològic clau per als serveis relacionats amb el vehicle connectat. La utilitzarem per connectar conductors, cotxes, fabricadors d'automòbils i proveïdors d'altres serveis de mobilitat", va assegurar Denner. La Bosch Automotive Cloud Suite combina l'experiència de la companyia en automoció i TU. La consultora PwC espera que el mercat mundial de la mobilitat connectada creixi gairebé un 25 per cent anual fins a 2022, mentre que la consultora Gartner estima que, en 2020, hi haurà 250 milions de vehicles connectats circulant per les carreteres de tot el món.

Noves percepcions de la tecnologia: intel·ligent i emotiva

Bosch estima que, fins al 2020, el volum global del mercat del IoT creixerà a un ritme del 35 per cent anual, fins a aconseguir els 250.000 milions de dòlars. En 2016, la companyia va vendre 27 milions de productes habilitats per a la seva connexió a internet. Per 2020, tots els seus nous productes electrònics comptaran amb connectivitat. I en el futur, també s'oferiran serveis associats per acompanyar a cada producte. La clau per tot això és la intel·ligència artificial (AI). Dins de deu anys, gairebé tots els productes Bosch seran desenvolupats, fabricats o equipats amb intel·ligència artificial. Durant els propers cinc anys, Bosch invertirà 300 milions d'euros al seu propi centre d'AI. A més, en l'estat alemany de Baden-Württemberg, Bosch està ajudant a establir "Cyber Valley", una aliança de polítics, empresaris i científics, que té com a objectiu donar un impuls a la recerca de l'AI. En col·laboració amb la Universitat d'Amsterdam, Bosch opera el “Delta Lab”, un laboratori de recerca per a l'aprenentatge profund. Citant a Volkmar Denner: "La intel·ligència artificial farà que la connectivitat sigui personal, alguna cosa que es pugui experimentar a un nivell emotiu. Els assistents digitals seran cada vegada més intel·ligents i alliberaran als usuaris de les tasques diàries". Tractica, l'empresa d'intel·ligència artificial especialitzada en la interacció de l'home amb la tecnologia, preveu que el nombre de persones que usaran assistents digitals es triplicarà fins a superar els 1.500 milions al començament de la propera dècada.

L'exercici econòmic 2016 per regions

A Europa, el Grup Bosch va generar unes vendes de 38.600 milions d'euros en 2016. Al llarg de l'any, els ingressos van augmentar un 3,4 per cent nominal, o un 4,8 per cent després d'ajustar els efectes derivats del tipus de canvi. En 2016, aquests efectes van ser inusualment alts, hagut de, en bona part, a la depreciació de la lliura esterlina. Després d'un any anterior molt fort, les vendes del Grup Bosch a Amèrica del Nord van disminuir el passat any un 2,2 per cent fins a situar-se en 12.300 milions d'euros, o un 1,8 per cent una vegada ajustats els efectes derivats dels tipus de canvi. Després d'anys de caiguda en les vendes del Grup Bosch a Sud-amèrica, les xifres ajustades al tipus de canvi van revelar un alça del 2,4%. En termes nominals, les vendes van caure un 5,0 per cent fins als 1.400 milions d'euros. A Àsia-Pacífic, Bosch va registrar un fort augment del 8,3 per cent en les vendes, aconseguint els 20.800 milions d'euros (12 per cent ajustat al tipus de canvi). Bosch genera ara prop del 30 per cent de les seves vendes en aquesta regió.

L'exercici econòmic 2016 per àrees empresarials

De les quatre àrees empresarials de la companyia, Mobility Solutions va ser la que va registrar el major creixement en 2016. Les vendes van pujar un 5,5 per cent (6,9 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi) fins als 43.900 milions d'euros, amb un marge d'explotació del 6%. L'àrea empresarial Industrial Technology i, especialment, la divisió Drive and Control Technology, va continuar en 2016 enfrontant-se a un difícil entorn de mercat. Les vendes van caure un 5,2 per cent (4,2 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi) fins als 6.300 milions d'euros. Després d'ajustar els efectes de consolidació resultants de la venda de la seva unitat de grans caixes del canvi, la caiguda de les vendes va ser de només un 1,5 per cent. Com a nota favorable, aquesta àrea empresarial va tornar a la rendibilitat. Els efectes negatius dels tipus de canvi van ser especialment evidents en les vendes realitzades per l'àrea empresarial Consumer Goods. Després de realitzar els ajustar cambiarios, les vendes van créixer el 5,7 per cent. El creixement nominal de les vendes va ser del 2,6 per cent, fins als 17.600 milions d'euros. El marge de l'àrea empresarial va pujar un punt percentual, fins al 8,2 per cent. L'àrea Energy and Building Technology va aconseguir en 2016 unes vendes de 5.200 milions d'euros. Aquí també, els tipus de canvi van afectar negativament a les vendes. Ajustades a aquests efectes, les vendes van créixer el 4,5 per cent. La xifra nominal va ser de l'1,7 per cent. El marge de l'àrea empresarial va arribar al 4,3 per cent en 2016.

Plantilla: necessitat de personal relacionat amb IT i programari

Al 31 de desembre de 2016, el Grup Bosch emprava a unes 390.000 persones a tot el món, 14.500 més que l'any anterior. A nivell regional, l'estructura de la força laboral va romandre pràcticament sense canvis. El nombre d'empleats a Alemanya va augmentar en 2.000 persones fins als 134.000. La major part de l'increment restant es va produir a Àsia i Amèrica del Nord. L'empresa necessita encara un considerable nombre d'especialistes i executius, especialment amb experiència en programari i IT. Actualment, Bosch empra a més de 20.000 enginyers de programari, dels quals prop de 4.000 es dediquen exclusivament a l'internet of things.

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0376_BOSCH_170504.pdf)SINF_0376_BOSCH_170504.pdf[ ]87 kB