Madrid, 16 de juliol de 2015.- La compra d'un equip d'aire condicionat és una decisió important en el pressupost familiar, ja que al cost de l'equip cal afegir la mà d'obra. Encara que a priori el cost de la instal·lació per un instal·lador professional qualificat pugui veure com una despesa afegida, la realitat és que es tracta d'una garantia d'èxit en el funcionament i estalvi energètic de la unitat.

150716 SINF00194 DAIKIN NotiSegons un estudi realitzat per Daikin, un 18% de les llars que tenen aire condicionat no va comptar amb assessorament d'un instal·lador professional. Entre les avaries més freqüents que es produeixen en els equips de climatització com a conseqüència d'una instal·lació no qualificada estan: fuites de refrigerant, fallades elèctriques i deficients treballs de drenatge. Les dues primeres afecten els components dels equips fins a provocar, en alguns casos, l'avaria completa de la unitat i la tercera pot causar sinistres en els llocs en què es trobi la mala instal·lació.

El cost mitjà de la reparació d'aquest tipus d'avaries oscil·la entre els 100 euros i més de 500 euros en funció del tipus de dany, del model d'equip i també d'altres factors com la distància a la qual es trobi el servei tècnic més proper , entre d'altres aspectes.

Per exemple, en el cas d'una avaria per una fuita de refrigerant d'un equip d'aire condicionat tipus split de 4kW de potència instal·lat en un habitatge a Madrid capital, el cost mitjà aproximat de la reparació pot variar entre 150 euros o 400 euros ( més IVA), en funció de si la fuita és fàcil o no de localitzar.

Així mateix, el cost mitjà de reparació en el cas de falles elèctriques per connexions deficients també pot oscil·lar entre els 100 euros fins a més de 500 euros (més IVA) en funció de si es tracta d'un problema en el qual només cal corregir connexions, de si aquesta avaria ha danyat també la placa electrònica de la unitat interior o de la unitat exterior.

Finalment, el cost mitjà per resoldre avaries en el cas de drenatges defectuosos pot rondar els 200 euros, al que cal sumar altres sinistres vinculats amb les fuites d'aigua, com humitats a les parets de l'habitatge o danys en el mobiliari del llar.

A part dels problemes tècnics i del cost econòmic, una incorrecta instal·lació del sistema de climatització pot derivar també en altres molèsties per a l'usuari, entre elles, la més comuna, és que l'equip tingui un funcionament més sorollós del normal, la qual cosa pot provocar també mals de cap.

"En Daikin sabem que un equip de climatització no és un electrodomèstic més. Per això, sempre recomanem deixar-se assessorar pels instal·ladors. Ells són els que poden ajudar a prendre la millor decisió de compra en funció de les característiques i necessitats de l'habitatge. Són claus també a l'hora de realitzar la correcta instal·lació de la unitat amb les màximes garanties. Està demostrat que si un sistema d'aire condicionat està ben instal·lat per un professional i se li realitza regularment un bon manteniment, no només s'aconsegueix allargar la vida útil de l'equip, sinó que també s'estalviarà energia ", comenta Paloma Sánchez-Cano, directora de Màrqueting de Daikin.

Sobre Daikin
Daikin és en l'actualitat el proveïdor líder en solucions integrals de climatització. Com a resultat de la seva nova estratègia de diversificació més d'acord amb un mercat en ple canvi, a més de "Aire Condicionat", mercat en el qual és líder indiscutible, ha ampliat la seva oferta penetrant en nous mercats: Calefacció, Refrigeració i Sistemes Hidrónicos (refredadores, climatitzadors i fan coils). La companyia va començar a operar a Espanya en 1982, donant resposta a la creixent demanda d'equips de climatització d'alta qualitat que es donava tant a Europa com al nostre país. En aquest temps, s'ha convertit en una de les filials de vendes més importants de la firma japonesa. Avui en dia, Daikin ofereix una àmplia cobertura de solucions i serveis en tot el territori nacional. Vuit delegacions són les encarregades de portar els seus productes a qualsevol punt de la geografia nacional. Daikin Industries és un símbol de cooperació entre Orient i Occident en atendre les necessitats dels nostres clients a través de 81 oficines i 38 plantes de producció (8 a USA, 10 a Europa i 20 a Àsia).

http://www.daikin.es
Telèfon: 901.101.102
Segueix-nos a les xarxes socials

Per a més informació Premsa
Porter Novelli
Eva Toussaint / Beatriz Crespo
Tel: 91 702 73 00
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

215 DAIKIN LOG