Madrid, 2 de juliol de 2015.- El 82% de les llars utilitza l'equip de climatització per dormir millor per les nits a l'estiu. Concretament, el 45% ho posa freqüentment per les nits o el programa en mode nit i un 37% refreda l'habitació abans d'anar a dormir tot i que reconeix apagar just quan es va a ficar al llit. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen d'un sondeig realitzat per Daikin per conèixer els costums d'ús de l'aire condicionat a les llars.

Respecte a l'ús i al confort tèrmic a la llar, el saló i el dormitori són les estades en on els usuaris fan servir més freqüentment l'aire condicionat. Prop del 30% dels enquestats afirma que no podria viure sense el seu equip d'aire condicionat i el 58% reconeix que, encara que podria viure sense ell, no estaria tan confortable a casa i que el trobaria a faltar, especialment en els mesos d'estiu.

150702 SINF00190 DAIKIN Noti

Respecte a la temperatura a la qual els enquestats programen l'equip per estar a gust a casa, el 52% afirma que posa el termòstat entre 21 i 22ºC i només un 23% ho programa a 23-24ºC, que és la temperatura generalment recomanada; el 17%, entre 19-20ºC, ia un 5% comenta que sol tenir el sistema de climatització entre 17-19ºC.

Una altra de les curiositats que reflecteix aquest sondeig és que el 58% de les persones reconeixen que mai han netejat el filtre del seu equip d'aire condicionat. Només 4 de cada 10 enquestats reconeix que neteja els filtres del seu equip de climatització, almenys un cop l'any, concretament abans de l'estiu tot i que la neteja de filtres de la unitat interior és un aspecte clau per mantenir l'equip de climatització en perfecte estat de funcionament durant més temps, estalviar energia i evitar males olors.

"El recomanable és fer-ho regularment, depenent la seva freqüència, del temps d'utilització de l'equip i especialment del tipus d'ambient on estigui instal·lat (ambients carregats, fum, mascotes, etc ...) i netejar-los amb abundant aigua i sabó neutre, aclarir-los i assecar-los abans de col·locar-los de nou a l'equip", explica Paloma Sánchez-Cano, directora de Màrqueting de Daikin Espanya.

Més informació: www.daikin.es

Sobre Daikin
Daikin és en l'actualitat el proveïdor líder en solucions integrals de climatització. Com a resultat de la seva nova estratègia de diversificació més d'acord amb un mercat en ple canvi, a més de "Aire Condicionat", mercat en el qual és líder indiscutible, ha ampliat la seva oferta penetrant en nous mercats: Calefacció, Refrigeració i Sistemes Hidrónicos (refredadores, climatitzadors i fan coils). La companyia va començar a operar a Espanya en 1982, donant resposta a la creixent demanda d'equips de climatització d'alta qualitat que es donava tant a Europa com al nostre país. En aquest temps, s'ha convertit en una de les filials de vendes més importants de la firma japonesa. Avui en dia, Daikin ofereix una àmplia cobertura de solucions i serveis en tot el territori nacional. Vuit delegacions són les encarregades de portar els seus productes a qualsevol punt de la geografia nacional. Daikin Industries és un símbol de cooperació entre Orient i Occident en atendre les necessitats dels nostres clients a través de 81 oficines i 38 plantes de producció (8 a USA, 10 a Europa i 20 a Àsia).

 

215 DAIKIN LOG