Beyond Building Barcelona-Construmat, el renovat Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, ​​ha tancat la seva 19a edició mostrant quins són els vectors que marcaran el futur de la construcció del segle XXI: innovació, disseny, sostenibilitat i rehabilitació, i consolidant-se com plataforma de negocis internacional i de suport al sector. El certamen ha servit per constatar l'inici de la recuperació econòmica en la construcció espanyola, que comença a veure el final de la profunda recessió en què ha estat sumida en els últims set anys.

En aquest sentit, el president del certamen, Josep Miarnau, ha mostrat la seva "satisfacció perquè tant el saló com el sector semblen estar entrant en una fase de recuperació després d'uns anys certament difícils". Miarnau ha expressat el seu "agraïment als expositors i visitants que han participat i que han trobat en aquesta nova edició del certamen una oportunitat per al negoci i una guia per a reprendre el pols després dels durs i llargs anys de la crisi".

Així, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona ha vertebrat la seva oferta al voltant dels eixos que són els que marcaran la tendència a seguir pel sector en els propers anys. En aquest sentit, les àrees i conferències sobre la tecnologia digital en la construcció han estat de les més visitades i s'han revelat com un dels elements gairebé imprescindibles per al futur. Impressores en 3D, Internet de les Coses, robots o drones han estat protagonistes del certamen. Altres apostes del saló com el disseny o la rehabilitació han suscitat també molt interès no només entre els professionals sinó també entre el públic general que ha pogut accedir al saló els dos últims dies.

En aquesta edició, el saló ha fet també un especial esforç en ser plataforma de negoci internacional. En aquest sentit, el Fòrum Contract nacional i internacional ha estat el lloc en el qual s'han presentat un total de 217 iniciatives (145 projectes internacionals i 72 nacionals) a la recerca de proveïdors i socis entre els 300 expositors que han participat en aquesta edició de Beyond Building Barcelona-Construmat. En el Fòrum, s'han dut a terme més de 327 reunions de negoci mentre que en el Job Market Place, organitzat per Barcelona Activa, es van celebrar 12 entrevistes de treball, en el Brokerage Event d'Acció es van establir 284 contactes i en l'àrea d'assessorament internacional i de finançament de PIMEC s'han atès 24 sol·licituds d'empreses. Per tant, en aquesta edició de BBBConstrumat
s'han registrat un total de 710 trobades de networking.

El certamen, que ha tingut lloc del 19 al 23 de maig al pavelló 2 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i que els dies 22 i 23 ha obert les seves portes al públic en general, ha rebut un total de 54.326 visitants, dels quals uns 12.000 han estat públic general, el que representa un augment del 15% respecte a la passada edició de 2013.