150612 SINF00186 Noti1


L'il·lustríssim Sr. Miquel Forns i Fusté, alcalde de Sitges
, va inaugurar el acte conjuntament amb Sebastià Parera, Manager de BioEconomic. Destacant l’ importància de la conservació del medi i de la gestió del mateix, tenint en compte el enclavament privilegiat en que es troba el municipi de Sitges i sent el Turisme una de les principals fonts d’ingressos del Municipi.  En aquest sentit es va fer menció del Avenida Sofía Hotel Boutique & Spa, que ha obtingut l’acreditació mas prestigiosa en construcció sostenible, el Certificat  LEED Platinum, ara fa uns mesos, sent el primer Hotel en Europa en obtindre aquesta Certificació.

En la presentació de la Jornada, Ignasi Garrigó Puerto, Regidor de Turisme i Platges del Ajuntament de Sitges, va recordar que ja fa quatre anys que el Ajuntament de Sitges col·labora amb BioEconomic en l’ organització d’aquestes Jornades, i que tant des de la Regidoria de Medi Ambient, en la que va liderar 2 anys, com en l’actual Regidoria de Turisme, en la que està liderant actualment, s’està apostant per la sostenibilitat en el Turisme, en el Municipi i en el Territori.

La primera ponència, a càrrec de Bárbara Urdillo, Manager del Habitat Cluster Barcelona, va insistir en l’ importància de la sostenibilitat tant en el àmbit social como en el empresarial, el econòmic y en el mediambiental. La Sostenibilidad es un factor diferenciador i altament competitiu.

Miquel Forns, Batlle de Sitges i Sebastià Parera, Manager de BioEconomic.

 

150612 SINF00186 Noti2

L'Arquitecte LEED i soci Project Manager de Arquitectura AmbientalJulio Bermejo, va fer menció que la construcció te una gran part de càrrega en la situació actual. Devem anar cap al cicle tancat, del bressol al bressol, reduint els residus i que aquests nodreixin nous productes.

Rafael Silva, director del Avenida Sofía Hotel Boutique & Spa de Sitges, va exposar que  la empresa privada deu de ser el motor del canvi, darrere ja anirà l’administració. Exemple d’això es el Sofía Hotel que ha aconseguit ser el primer hotel a Europa,  en obtindre la certificació LEED Platinum.                                      

En la següent ponència, Toni Gassó, Director gerent de Blower Test, ens va explicar l’ importància de la pell dels edificis, ja que es essencial per a previndré problemes de humitat, per a un millor aïllament acústic i per una millora energètica. L’eficiència no es bona si la pell no està be.

Segons Alex Català, Project Manager de SOMFY, ens dirigim a fer edificis de consumo Zero, independents i sostenibles per si mateixos. A això contribuirà la façana dinàmica que disminueix l’emissió de CO2, el consum energètic i millora el confort.

A continuació, Josep Castellà, Director Tècnic de ZEHNDER Ibérica, va posar en relleu que, amb una ventilació de confort i alta eficiència,  es pot reduir fins a un 40% el consum.

 
Julio Bermejo  Arquitecte LEED i soci Project Manager d'Arquitectura Ambiental

 

Eva Díaz, Directora comercial de INDULUX i GPM Ingenieros,  va afirmar que es tenen que aportar i implantar soluciones mes eficients que suposin un estalvi fixa. L’ 150612 SINF00186 Noti3inducció es la millor solució per altes potencies, en il·luminació vial i per a grans espais.

Pere Baucells, Director de Marketing de LaVola, en representació del ADEPG - Associació d’empresaris del Garraf - Alt Penedès - Baix Penedès, va valorar la importància de la prevenció de residus en el sector hoteler. Posant com exemple el estudi realitzat per LaVola en 50 hotels, del que es va treure la conclusió, que a demes d’un estalvi econòmic, el client percep la sensibilitat del hotel cap a aquests temes.

La ponència de Agni Zander, membre de Slow Food del Garraf i Penedèsi productora d'horta a Sències Can Girona Sitges , ens va introduir en el mon de la gastronomia i la agricultura. El Slow Food es regeix per els principis: bo, net i just. Per mantindre l’activitat agrícola sostenible a tots els nivells, es te que donat un canvi de paradigma, es deu de crear una marca i donar-se a conèixer al turista com a part de la cultura territorial.

La jornada va comptar amb la presencia de Joaquim Braulio director de “El Paralax“ per a plantejar-nos la necessitat d’implantar l’economia circular en substitució de la economia lineal. Ja que aquest model d’economia es regenerador d’abundància, regenerador de sistemes i permetria donar treball a tot el mon.

 

Eva Díaz, Enginyera i Directora Comercial d'INDILUX i de GPM Enginyers

 

150612 SINF00186 Noti4

Varen clausurar el acte Elena Redondo, regidora de Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge del Ajuntament de Sitges, que va insistir en la conservació del Territori, donat suport al consum de proximitat i Sebastià Parera, Manager de BioEconomic, va concloure la Jornada, agraint al Ajuntament de Sitges, el recolzament rebut en els 4 anys de camí que porten aquestes Jornades BioEconomic de Sitges, així com als participants i assistents, convidant al networking patrocinat per la bodega Can Ràfols dels Caus.

També a visitar la petita exposició de Vehicles Elèctrics, cedits per Green Drive i el Port d’Aiguadolç. 

 

Tota la informació de la Conferència la podrà trobar a la web: www.bioeconomic.es      

 

Logo Bioeconomic