Mitsubishi Electric assegura el Servei d'Assistència Tècnica amb la màxima protecció

Mitsubishi Electric assegura el Servei Assistència Tècnica amb les màximes garanties sanitàries i de protecció

 SINF 20038 MITSUBISHI 200422

Madrid, 24 d'abril de 2020 – Des de l'inici d'aquesta pandèmia, la prioritat de Mitsubishi Electric ha estat vetllar per la salut dels seus empleats, clients i partners.

SINF 20040 MITSUBISHI 200424 Noti 300x168Per això, i amb la finalitat de continuar oferint el millor servei als seus clients i ara que ens estem preparant per al moment més àlgid en la utilització de l'Aire condicionat, Mitsubishi Electric garanteix el seu servei d'assistència en tot el territori espanyol, assegurant la màxima protecció en les seves intervencions.

I perquè aquestes assistències tècniques es duguin a terme complint amb totes les mesures preventives recomanades per sanitaris i autoritats governamentals, des de la signatura s'ha implantat en un nou protocol d'actuació, que inclou el lliurament i utilització de:

  • Màscara d'un sol ús FFP2
  • Pantalla facial de protecció
  • Guants d'un sol ús
  • Barret d'un sol ús
  • Cobertor de sabates d'un sol ús
  • Bata d'un sol ús
  • Gel hidroalcohòlic

 

Pel que fa a les pautes a seguir, 24 hores abans d'anar a l'habitatge, l'equip tècnic verificarà la necessitat per part del client, evitant trasllats innecessaris. Una vegada confirmada, el personal tècnic es traslladarà de manera individual en vehicles d'empresa.

SINF 20040 MITSUBISHI 200424 Noti 600x336

Diariament, Mitsubishi Electric realitza un seguiment de l'estat de salut dels seus treballadors, seguint les recomanacions sanitàries, garantint així que el personal que acudeix a la cita no present cap símptoma.

Abans d'accedir a l'habitatge, el tècnic revisarà el material necessari en cada cas, protegint-se degudament amb l'equip d'ús obligatori (d'un sol ús  i per a cada visita). Una vegada a l'interior, guardarà una distància entre 1 i 2 metres durant l'execució del treball, encara que és recomanable que dins de l'habitació es trobi el menor nombre de persones possible.

Una vegada finalitzada l'assistència, el tècnic s'encarregarà de retirar qualsevol tipus de residu procedent de la reparació o instal·lació, i en sortir del domicili llençarà tot el kit de protecció utilitzat. Finalment, i ja en un lloc net i segur, desinfectarà tot el material i prepararà el kit de protecció per a la següent visita.

Per a qualsevol consulta sobre reparacions dels seus equips de climatització, consulta el nostre web https://www.mitsubishielectric.es/aire-acondicionado/localizador-sat/

Mitsubishi Electric, Sempre amb tu i, ara, més que mai. 

Enllaç Vídeo Il·lustratiu: https://we.tl/t-clNDytE0gM

Sobre Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric és líder mundial en desenvolupament i producció de dispositius elèctrics i electrònics utilitzats en processos d'informació i comunicacions, així com en el desenvolupament espacial i les comunicacions via satèl·lit. La firma, que complirà el seu 100 Aniversari al 2021, celebra a Espanya 40 anys d'experiència comercial, coincidint amb el 150 aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó. Actualment és un referent mundial en productes de climatització, electrònica de consum, tecnologia industrial, energia, transport i fabricació d'equips.

Per a més informació:

Julia Mondéjar // PR Manager
Juan de Olías 4, Madrid
667 77 47 16 // Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.