Eurofred adverteix: la importància de la qualitat ambiental interior davant la reactivació de serveis

Eurofred adverteix sobre la importància d'una qualitat ambiental interior òptima davant la reactivació de serveis

 

  • A poc a poc, els treballadors dels serveis no essencials van reprenent la seva activitat. Per aquest motiu, els experts en climatització d'*Eurofred adverteixen sobre la importància de mantenir una òptima qualitat de l'aire interior.
  • Fins i tot abans de la irrupció del Covid-19, les poblacions urbanes ja passaven entre el 80% i el 90% del seu temps en ambients tancats i, tal com ens adverteix l'OMS, aquests poden estar fins a 10 vegades més contaminats que l'exterior

Madrid, 22 d'abril de 2020 – Actualment, Espanya es troba en Estat d'Alarma nacional a causa del COVID-19, però al mateix temps, a poc a poc, els treballadors dels serveis no essencials van reprenent la seva activitat. Per a seguir una estratègia de prevenció efectiva, la higiene és la primera línia de defensa, però també podem incloure altres mesures per a mantenir la qualitat de l'aire dels espais tancats, on la majoria de les poblacions urbanes ja passàvem entre el 80% i el 90% del nostre temps fins i tot abans de la irrupció del Covid-19. Tal com ens adverteix l'OMS, aquest pot estar fins a 10 vegades més contaminat que l'exterior.

“L'Organització Mundial de la Salut porta anys advertint sobre la importància de la qualitat de l'aire i els seus efectes adversos per a la salut. En el condicionament de l'aire és de vital importància la distribució d'un aire més net, no sols en espais asèptics com a clíniques i laboratoris, sinó també a oficines, residències de la tercera edat, centres comercials, llars o gimnasos,” assegura José López, Product Manager d'Eurofred. “Avui més que mai, el COVID-19 ens planteja una nova amenaça, però també un desafiament en la cerca de mesures preventives que ajudin a protegir la salut pública.”

En aquest sentit, López ens recomana tenir en compte el següent, per a obtenir una major qualitat d'aire interior:

  •  Augmentar la ventilació i renovació de l'aire. La normativa RITE exigeix que en edificis no residencials sigui obligatori renovar l'aire mitjançant sistemes mecànics, ja que només mitjançant la ventilació s'extreu el CO₂ generat per les persones en un interior i s'aporta aire amb major quantitat d'oxigen. Ara, la ventilació haurà de ser molt superior, sobretot quan els espais estiguin ocupats o a punt d'ocupar-se.
  • Comprovar els recuperadors de calor. Es tracta de solucions que expulsen l'aire interior i introdueixen aire exterior intercanviant energia tèrmica entre tots dos fluxos. És molt important assegurar-se que aquests equips mai arribin a barrejar l'aire de sortida i el d'entrada.
  • En els edificis de pública concurrència existents, com oficines o centres comercials, és important canviar els punts d'arrencada de la màquina de ventilació. És a dir, baixar-los per a forçar a l'equip a ventilar molt més.
  • En el cas dels lavabos, diferents recerques han demostrat que poden ser un focus de contagi important. En aquest sentit, és recomanable que l'extractor funcioni de manera contínua i que es mantinguin les finestres tancades perquè no es donin fluxos creuats d'aire.
  • Contemplar la instal·lació d'equips CAI que siguin capaços d'eliminar alts percentatges de partícules de fins a 0,1 micres de grandària per a reduir la càrrega vírica, factor que complica enormement tant el contagi com el pronòstic de la persona afectada.
  • Els purificadors, encara que no poden erradicar al 100% el risc, poden ser una important eina de prevenció, com ho són els guants o les màscares. Així, un purificador d'aire és una protecció davant qualsevol virus suspès l'aire, inclòs el COVID-19.
  • En general, en aquests moments el sector recomana augmentar l'eficàcia dels filtres mentre duri el confinament. Segons el protocol oficial de les autoritats sanitàries, les habitacions i estades podrien comptar amb filtres d'aire homologats segons la norma europea EN 1822 corresponents a les classes HEPA i ULPA.

.

SINF 20037 EUROFRED 200422 Noti

Purificador d'aire Daitsu by Zonair3d Pure Airbox Home

Com a experts en qualitat ambiental interior, des d'Eurofred avalen que el virus, en desplaçar-se en aerosols com a partícules que poden tenir una grandària inferior a les 0,5 micres i solo si està suspès en l'aire, pot ser filtrat a través d'un mètode únic que aconsegueix filtrar fins a les partícules més petites de 0,1 micròmetres. Concretament, a Daitsu by Zonair3d, marca distribuïda per Eurofred, treballen amb un exclusiu sistema de filtració amb 3 etapes de filtratge, oferint i mantenint una qualitat d'aire extrema (99,9995%)*. Exemple d'això és l'ONG Metges Sense Fronteres, que incorpora aquesta tecnologia com a quiròfan mòbil per a proporcionar una resposta quirúrgica eficient i saludable a poblacions necessitades d'ajuda urgent.

* El filtratge de Daitsu by Zonair3d passa per: PRE FILTRE, GRSYSTEM (GASOS) i HEPA HA14 (99,995%) o ULPA U15 (99,999%). Certificat ISO.

 Sobre Eurofred

Eurofred distribueix en exclusiva marques com Fujitsu, General, Daitsu, Clint, ISA, Misa, Elettrobar Coolhead, Technoblock i Giorik, entre altres. Equipaments per a diferents sectors (climatització domèstica, comercial i industrial, calefacció i *Horeca) que destaquen per la seva alta eficiència energètica en un model que contempla el canal professional i el consumidor final, als quals ofereix la màxima excel·lència en productes i serveis.

Contacte de premsa:

LEWIS
Noelia Iglesias / Carla Sigler
Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telf: +34 935 228 600