Tot i la debilitat econòmica de la indústria automotriu, el Grup Bosch va poder mantenir, en 2019, l'alt nivell de vendes de l'any anterior.

L'àmplia cartera garanteix que les vendes es mantinguin altes -
l'entorn advers afecta els beneficis

  • Vendes: 77.900 milions d'euros
  • Resultat: al voltant de 3.000 milions d'euros
  • Inversions anticipades considerables: mil milions d'euros anuals per laInversiones anticipades considerables: mil milions d'euros anuals per lamovilidad de el futur
  • Denner, CEO de Bosch: "Com a líder en innovació, estem ajudant a donar forma ala mobilitat alternativa i aprofitant les nostres oportunitats".
  • Asenkerschbaumer, CFO de Bosch: "Estem treballant en la nostra rendibilitat yajustando la nostra capacitat productiva".
  • Intel·ligència artificial: programa de formació per a 20.000 empleats.

Stuttgart, Alemanya - Tot i la debilitat econòmica de la indústria automotriu, el Grup Bosch va poder mantenir, en 2019, l'alt nivell de vendes de l'any anterior. Segons les xifres preliminars 1, el proveïdor de tecnologia i serveis va generar, l'any passat, vendes per valor de 77.900 milions d'euros. Això situa els ingressos a l'una amb la xifra de2018. No obstant això, després d'ajustar els efectes del tipus de canvi, les vendes van caure un 1,1 per cent. Durant la presentació de les xifres provisionals, Dr. Volkmar Denner, president de el Consell d'Administració de Robert Bosch GmbH, va dir: "Una economia feble i la forta caiguda en la producció d'automòbils van deixar la seva empremta també en Bosch. A la vista dels desafiaments actuals, l'àmplia diversificació de la companyia està tenint un efecte estabilitzador, que ajuda tant a expandir els negocis existents com a desenvolupar-ne de nous. Tot i la difícil situació econòmica, seguim invertint en àrees de creixement importants ". Bosch planifica gastar aquest any més de mil milions d'euros en la mobilitat electrificada, automatitzada i connectada de el futur. "Com a líder en innovació, estem ajudant a donar forma a la mobilitat alternativa i aprofitant les oportunitats que aquesta presenta", va dir Denner. En l'exercici econòmic de 2019, els beneficis abans d'interessos i impostos (EBIT) van arribar uns 3.000 milions d'euros. Això situa el marge EBIT estimat en poc menys de el 4 per cent. Aquest resultat s'ha vist afectat per la desacceleració de la producció automobilística, particularment en els mercats clau de la Xina i l'Índia, la continuada reducció de la quota de motorització dièsel en automòbils, els alts costos continuada reducció de la quota de motorització dièsel en automòbils , els alts costos de reestructuració (particularment en el segment de la mobilitat) i l'augment de les inversions anticipades en projectes de futura importància. "L'any actual segueix sent un desafiament per a moltes empreses, especialment de la indústria automotriu, i, per tant, també per a Bosch", va dir Stefan Asenkersch Baumer, CFO i vicepresident de el Consell d'Administració de Bosch. "No obstant això, en les àrees i regions que són importants per a nosaltres, volem créixer en 2020, un cop més, per sobre dels mercats", ha afegit, advertint que Bosch haurà de seguir treballant rigorosament en la seva rendibilitat i ajustar la seva capacitat productiva.

Mobilitat de el futur: els reptes del canvi

Bosch té una visió clara sobre el futur de la mobilitat i sobre com tenir èxit en el camí cap a les alternatives. "La mobilitat del demà no només serà electrificada i automatitzada, sinó també connectada i personalitzada", va dir Denner, i ha afegit que, per la seva diversificada cartera, Bosch està millor preparada que gairebé qualsevol altra empresa per als diversos escenaris i desenvolupaments. No obstant això, va advertir que el camí cap a la mobilitat de el futur presenta alguns reptes importants per a la indústria automotriu. Primer, els arguments irracionals sobre l'automòbil han impedit un debat sensat i matisat sobre el trànsit. En segon lloc, la indústria necessita més temps per gestionar la transició. Com Denner va emfatitzar: "Particularment, quan es tracta de llocs de treball, un procés tan fonamental com la transició cap a la electromobilitat, no es pot aconseguir de la nit al dia". Tercer, la situació econòmica està agreujant la necessitat d'un canvi estructural en la indústria. Bosch espera que la producció automobilística mundial es redueixi en 2020 per tercer any consecutiu. Per a aquest any, la companyia pronostica una nova disminució de l'2,6 per cent, fins a uns 89 milions de vehicles a tot el món, gairebé 10 milions menys que el 2017. Bosch preveu que aquest nivell es mantingui constant en els propers anys, i no anticipa cap augment de la producció mundial abans de 2025.

La companyia té la intenció d'adaptar les seves estructures de costos i mà d'obra a aquests dramàtics canvis ia la sobrecapacitat en la indústria, de la manera més socialment acceptable possible. Denner: "Ja hem arribat a acords amb els nostres interlocutors socials en localitzacions importants com Bamberg, Schwieberdingen i Stuttgart-Feuerbach". L'objectiu és adoptar un enfocament que conservi les oportunitats de creixement individual en les localitzacions i que retingui a tants col·laboradors - i les seves habilitats - com sigui possible.

Mobilitat de el futur: oportunitats de negoci per a Bosch

"El canvi cap a la mobilitat alternativa no serà el final de la mobilitat i, certament, no serà el final de l'automòbil", va dir Denner, afegint que Bosch està encara ben posicionada en el seu camí per ser un proveïdor líder de solucions de mobilitat. "El canvi fonamental en la indústria automotriu ofereix grans oportunitats per a Bosch". Això inclou la creixent demanda de mobilitat en el futur. Segons el Fòrum Bosch ". Això inclou la creixent demanda de mobilitat en el futur. Segons el Fòrum Internacional de l'Transport (ITF), la mobilitat personal augmentarà en gairebé un 50 per cent a tot el món entre 2015 i 2030." En el futur proper, l'automòbil seguirà sent el mitjà de transport número ui té excel·lents perspectives de convertir-se en un mitjà encara més segur, còmode i ecològic ", va dir Denner. Les noves tecnologies com l'Internet of Things (IOT), la intel·ligència artificial (AI) i la pila de combustible també avançaran el trànsit cap a una mobilitat alternativa. Com a líder en innovació, Bosch es beneficiarà de la seva primerenca entrada en aquestes àrees de desenvolupament. A més, els nous fabricants d'automòbils al mercat de la mobilitat elèctrica requereixen, cada vegada, més solucions completes, en lloc de components. "Per a nosaltres, com a proveïdor de serveis complets, més negoci de sistemes significa un potencial de vendes de milers de milions", va dir Denner. En el futur, Bosch també es beneficiarà de la tendència cap a una major electrònica i programari: la companyia estima que el mercat de sistemes electrònics intensius en programari creixerà un 20 per cent anual fins al 2030. Bosch inverteix uns 3.700 milions d'euros anuals en desenvolupament de programari i empra, avui dia, a 30.000 enginyers de programari.

Empleats capacitats: programa de formació en AI per a 20.000 empleats

Per Denner, una força laboral qualificada és un factor d'èxit estratègic per dominar-los reptes actuals i futurs. "Bosch es veu a si mateixa com una organització d'aprenentatge, en la qual la formació està integrada en el treball diari", va dir. A més de sus inversions regulars per capacitar la seva plantilla, Bosch està llançant un nou programa de formació en AI per a uns 20.000 empleats.

Inclou formats de capacitació en tres nivells diferents: per a directius, enginyers i desenvolupadors d'AI, i inclou pautes per utilitzar la intel·ligència artificial de manera responsable.

Desenvolupament de l'negoci: uns 3.000 milions d'euros per a àrees en expansió

Bosch pretén expandir el seu negoci existent i obrir noves àrees de negoci. "Volem fer-ho mitjançant importants inversions anticipades en tecnologies futures", va dir Denner. "En el període comprès entre 2013 i 2020, Bosch haurà invertit uns 3.000 milions d'euros en noves àrees en expansió". Aquest any, Bosch invertirà 500 milions d'euros únicament en electro mobilitat, incloses les piles de combustible. Gastarà més de 600 milions d'euros en conducció automatitzada i altres 100 milions d'euros en solucions de mobilitat connectada. A més, des de 2015, Bosch ha invertit 600 milions d'euros en l'expansió de les seves activitats relacionades amb l'Internet of Things, incloent el nou Campus IOT de Bosch a Berlín i l'expansió del negoci de la indústria connectada de la companyia.

Aprofitar els avantatges competitius: lideratge tecnològic i neutralitat

A moure cap a les noves tecnologies, Bosch està assegurant un important potencial de vendes en mercats de milers de milions. Per exemple, abans que la conducció automatitzada segura pugui esdevenir una realitat, es necessita un tercer principi de sensor a més de la càmera i el radar. Per això, Bosch està completant la seva cartera de sensors i està començant a produir sensors lidar de llarg abast. Com va explicar Denner, "Això salva la bretxa en sensorització i fa possible la conducció automatitzada". El mesurador de distància basat en làser pot detectar de manera fiable fins i tot objectes no metàl·lics a una gran distància, com ara roques a la carretera. Això vol dir que es disposa de temps suficient per a maniobres com frenar o esquivar.

Bosch està impulsant també la comercialització de la pila de combustible: està desenvolupant el component principal de la propulsió, la pila, juntament amb Powercell i planeja llançar-ho en 2022. La companyia també continua invertint en motors de combustió altament eficients. Segons la investigació de mercat de Bosch, dos de cada tres vehicles nous que es matriculin en 2030, seguiran funcionant amb dièsel o gasolina, amb o sense opció híbrida. Va continuar: "El camí cap a una mobilitat lliure d'emissions deu ser tecnològicament neutral. És l'única manera d'aconseguir que la mobilitat sigui assequible per al públic en general ". La solució és una combinació de motors de combustió altament eficients i motors elèctrics d'última generació. A més, Denner està compromès amb l'ús de combustibles sintètics renovables: "Els vehicles tradicionals que ja estan a la carretera, també hauran de desenvolupar el seu paper en la reducció de les emissions de CO2. Els combustibles sintètics renovables poden fer que el procés de combustió sigui neutral en carboni ". Amb aquesta finalitat, Denner fa una crida als responsables polítics perquè posin en marxa el marc per a la neutralitat tecnològica i, per tant, favorable a la innovació. Aquest és un pas necessari perquè el canvi cap a la mobilitat alternativa sigui un èxit, mantenint elempleo existent i creant nous llocs.

Més enllà de la mobilitat de el futur: desenvolupant noves tecnologies

Bosch vol anar més enllà de la mobilitat de el futur per desenvolupar noves tecnologies i promoure l'acció climàtica. A el fer-ho, la companyia vol mantenir un equilibri entre economia, medi ambient i responsabilitat social corporativa. En el seu camí per convertir-se en una empresa líder de l'IOT, Bosch confia en la intel·ligència artificial. "Volem utilitzar l'AI industrial perquè els nostres productes funcionin com a assistents per als nostres clients, el que esperem ens converteixi en un dels líders mundials en aquest domini", va dir Denner. Amb aquesta finalitat, Bosch està invertint 100 milions d'euros en el seu campus d'intel·ligència artificial a Tübingen. La companyia també està impulsant les seves pròpies iniciatives d'acció climàtica: a finals de 2019, Bosch va aconseguir la neutralitat de carboni en totes les seves localitzacions a Alemanya; a la fi de 2020, passarà el mateix en totes les del món. "L'acció climàtica i l'eficiència energètica li ofereixen a Bosch més oportunitats comercials", va dir Denner. A Alemanya, el 2025, fins al 45 per cent de l'electricitat provindrà de fonts renovables (font: BMWi). "És per això que, en els propers anys, invertirem 100 milions d'euros en el creixement que, en els propers anys, invertirem 100 milions d'euros en el creixement del nostre negoci de bombes de calor".

Desenvolupament del negoci en 2019 per àrea empresarial

El desenvolupament de negoci en 2019 va ser similar en les diverses àrees empresarials de Bosch. En Mobility Solutions, que genera la major proporció de vendes, el creixement va superar la producció automobilística mundial. Amb 47.000 milions d'euros, les vendes van arribar a el nivell de l'any anterior. En termes nominals, això representa una disminució de l'0,1 per cent, o de l'1,5 per cent després d'ajustar els efectes de el tipus de canvi. A l'àrea empresarial Consumer Goods, les vendes van ascendir a 17.800millones d'euros. Això representa una disminució de 0,2 per cent, o de l'0,6 per cent despres d'ajustar els efectes de l'tipus de canvi. Les divisions BSH Hausgeräte i Bosch Power Tools es van mantenir ferms en un entorn competitiu fort, amb BoschPower Tools per sobre de la mitjana. L'àrea empresarial Industrial Technology va aconseguir unes vendes de 7.400 milions d'euros, un 0,1 per cent més que l'any anterior, a pesar de una notable disminució de més de el 4 per cent en les comandes de enginyeria mecànica. Ajustades als efectes del tipus de canvi, les vendes van caure un 1,2 per cent. L'àrea empresarial Energy and Building Technology va assolir un creixement del1,5 per cent, generant vendes per valor de 5.600 milions d'euros. Això suposa un augment de l'0,8 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi. Desenvolupament del negoci en 2019 per regió. A Europa, el negoci de Bosch va experimentar un desenvolupament estable. Amb 41.000 milions d'euros euros, les vendes van estar a l'una amb l'any anterior. A Amèrica del Nord, les vendes van creixer un 5,3 per cent, fins als 13.000 milions d'euros. Ajustades als efectes del tipus de canvi, suposa una disminució de l'0,5 per cent. A Sud-amèrica, Las Vendes van augmentar fins als 1.400 milions d'euros. Això equival a un creixement del1,1 per cent, o del 5,3 per cent després d'ajustar els efectes del tipus de canvi. A Àsia Pacífic, el desenvolupament del negoci va ser, en general, negatiu. Les vendes van caure un3,1 per cent, fins als 22.500 milions d'euros, un 4,5 per cent després d'ajustar-los efectes del tipus de canvi. Les vendes es van veure particularment afectades per la caiguda als mercats automobilístics de la Xina i l'Índia. Per contra, el Japó i el sudestasiàtic van tenir un desenvolupament positiu.

Una plantilla mundial d'uns 403.000 empleats

A tot el món, a 31 de desembre de 2019, el Grup Bosch va emprar a uns 403.000trabajadores. La plantilla va disminuir en 6.800 persones, el 1,7 per cent, i els principals canvis van ocórrer a la Xina i Alemanya.

Perspectives per al 2020: enfortiment de la rendibilitat tot i la dèbil economia mundial

Bosch espera que l'economia mundial creixi solament un 2,0 per cent el 2020. "Davant la continuada debilitat econòmica, el creixement mundial es desaccelerarà encara més", va dir Asenkerschbaumer. En particular, indústries fonamentals com la automotriu i la producció de maquinària estan en declivi. A més, les disputes comercials entre els Estats Units i la Xina, així com l'imminent Brexit, estan fent que les previsions es ennuvolin. A la vista de la sobrecapacitat en la indústria automobilística i dels canvis en la combinació de tecnologies de propulsió, Bosch continua revisant les seves estructures de costos. On sigui necessari, els ajustos de personal es faran d'una manera socialment acceptable. Asenkerschbaumer va continuar: "Esperem un any molt complex en el qual treballarem rigorosament en la nostra rendibilitat". Per a Bosch, és essencial assolir un alt nivell de rendibilitat per poder realitzar inversions anticipades significatives en tecnologies d'importància futura i en la transformació de l'empresa.