Les llars espanyoles consumeixen la cinquena part de tota l'energia emprada a Espanya.

Solucions Junkers per a un major estalvi energètic


  • Gairebé la meitat del consum energètic es destina a calefacció i un 18,9% a la producció d'aigua calenta sanitària
  • Les llars espanyoles consumeixen la cinquena part de tota l'energia emprada a Espanya

Madrid, 27 de gener de 2020. El consum energètic mitjà per llar a Espanya se situa prop dels 4.000 kWh anuals, segons un estudi de l'IDAE (Institut de Diversificació i Estalvi de l'Energia), dels quals gairebé la meitat es destina a calefacció i un 18,9% a la producció d'aigua calenta sanitària.

Conscient que les llars espanyoles consumeixen la cinquena part de tota l'energia emprada a Espanya, Junkers, marca de la divisió de Bosch Termotècnia pertanyent a el Grup Bosch, mostra el seu compromís amb solucions tecnològiques que permeten obtenir majors estalvis energètics.

Comptar amb solucions d'alta eficiència energètica, adequant i adaptant els equips i sistemes a les condicions climàtiques de la ciutat i a les característiques de l'habitatge és sinònim de confort i benestar. Aquesta decisió també repercuteix en l'economia de l'usuari, ja que la calefacció representa un dels majors despeses de les llars espanyoles en època hivernal.

Per això, abans de decantar-se per un sistema de calefacció per a la llar, Junkers aconsella consultar a un professional quin sistema cobrirà les seves expectatives d'eficiència i quin suposarà una inversió més rendible a mig termini.

En aquest sentit, Junkers compta amb un gran nombre d'avenços tecnològics per fer de totes les seves solucions uns sistemes que permetin a l'usuari un major estalvi energètic:

  1. Productes connectats: Junkers ofereix solucions connectades per controlar la temperatura de la llar en temps real a través de les seves aplicacions mòbils. La tecnologia Wifi integrada al controlador Junkers Easy CT 100 permet l'ajust de temperatura i la programació perquè l'habitatge sempre estigui a la temperatura desitjada evitant, a més, intervals de temps en els quals sigui necessari que la calefacció hagi de funcionar a màxima potència .
  2. Programadors diaris o setmanals: un dels factors que més influeixen en una despesa innecessària en calefacció és la decisió de mantenir la calefacció encesa durant les hores en què no hi ha ningú a casa. Davant d'una rutina fixa d'entrades i sortides de l'habitatge es pot utilitzar l'opció de programació. Aquesta permet, per exemple, programar unes certes hores d'inactivitat de la caldera juntament amb l'activació progressiva abans de l'arribada a la llar, evitant així haver de posar la calefacció a màxima potència per escalfar la casa en poc temps.
  3. Detector de presència: amb l'objectiu d'assolir la màxima eficiència, el detector de presència permet identificar si no hi ha ningú a casa per, automàticament, desactivar la calefacció en els moments en què l'habitatge estigui buida. De la mateixa manera, el detector servirà per activar la calefacció quant detecti que algú ha tornat a casa.
  4. Registre històric: l'emmagatzematge de dades sobre l'ús i el consum permet a l'usuari aprendre sobre el seu propi comportament energètic per així aconseguir una major eficiència energètica.

La tecnologia de Junkers, cada vegada més eficient, ens ajuda a estalviar, i té un impacte positiu en el medi ambient en un moment clau, ja que ajuda a aconseguir la més alta eficiència i sostenibilitat. Espanya ha de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en al menys un 10% respecte a les xifres de 2005 per a complir amb l'objectiu fixat per al 2020. Per a això, Junkers posa a disposició dels seus clients les seves calderes de condensació, que permeten estalviar fins a un 25% de l'consum d'energia i reduir fins a un 35% les emissions de CO2 respecte a una caldera convencional. Entre els seus calderes de condensació, destaca la gamma Cerapur, que en combinació amb controladors modulants Junkers aconsegueix una eficiència de fins a A +.

La gran experiència de Junkers i la capacitat innovadora de Bosch s'uneixen per per convertir la llar en un lloc més confortable a el mateix temps que protegeix el medi ambient i l'entorn en què actua.