SIBER MILLORA LA QUALITAT DE L'AIRE AL PRIMER HOTEL 4 ESTRELLES PASSIVHAUS D'ESPANYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest edifici singular ha apostat pels sistemes de ventilació de doble flux amb recuperació de calor DF SKY 3 PLUS d'alt rendiment de Siber

 

Madrid, 16 de juliol de 2019. Que els hostes respirin aire pur tant en l'exterior com a l'interior ha estat l'objectiu d'Hotel Arima, que, a més a més de ser el primer establiment d'aquest tipus a rebre la certificació Passivhaus, ha volgut dotar seva instal·lació dels sistemes de ventilació mecànica de Siber.

Situat en ple bosc Miramón de San Sebastian, l'Hotel Arima posseeix 69 habitacions i 73 estudis de vacances. Gràcies a reduir al mínim la seva despesa energètica d'acord amb les més estrictes exigències internacionals, l'hotel ha aconseguit figurar com a prototip d'Edificis de Consum Gairebé Nul (ECCN), marcat per la Unió Europea com a estàndard obligatori per mitigar els efectes del canvi climàtic.

Per imprimir un nivell de confort superior i garantir l'eficiència energètica, es va apostar per Siber per a la implantació d'un sistema de ventilació intel·ligent doble flux amb recuperació d'energia.

En paraules d'Ivan Agudiez, Area Manager Zona Nord de Siber, "Aquest projecte ens va encaixar des del primer moment. El caràcter exemplar de l'edifici oferir un valor mediambiental, social i econòmic ".

L'estratègia seguida per Siber en aquest projecte tan singular va ser instal·lar sistemes Siber DF SKY 3 PLUS d'alt rendiment i té com a missió renovar l'aire de cada dues o tres habitacions de l'hotel o de la residència d'acord amb el disseny del projecte.

En segon lloc, es va dotar la instal·lació amb sondes de CO2 a les habitacions, el que permet que la ventilació s'adapti a les necessitats d'ús de cada estança, optimitzant així la qualitat de l'aire amb el mínim consum dels equips. A més a més, s'ha inclòs per habitació una sonda d'humitat per equip per assegurar la qualitat tèrmica i higrotèrmica de l'ambient interior.

Igualment, per a la correcta distribució de l'aire, Siber va optar per utilitzar la xarxa de conductes Pure Air, conducte flexible antibacterià i antiestàtic, l'única en el mercat amb estanquitat Tipus D segons la UNE-EN 12237 que garanteix una menor pèrdua de càrrega del sistema i l'eliminació de interfonías entre habitacions, així com un major control de regulació del flux d'aire.

Finalment, es van utilitzar les boques acústiques i disseny per a l'extracció i insuflació Siber Airy.

Pel que fa a la ventilació d'alta eficiència de les zones comunes es va seguir la mateixa estratègia d'utilitzar Sistemes VMC DF amb recuperació d'energia adaptats als cabals necessaris per projecte.

En l'actualitat el confort i la qualitat de l'aire a l'interior dels edificis és una de les prioritats dels models de construcció menys demandant d'energia, impulsats tant per la normativa com per la conscienciació de la societat davant els problemes com la contaminació, el canvi climàtic o la pobresa energètica.

"Es fa cada vegada més palesa la preocupació per la salut i confort de les persones que viuen en edificis, cada vegada més hermètics, com són els edificis de consum gairebé nul i els Passivhaus", conclou Ivan Agudiez.

 

Més informació: IMEDIA Comunicación | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | 690 841 109

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_19054_SIBER_190716_CS.pdf)SINF_19054_SIBER_190716_CS.pdf[ ]52 kB