SIBER PORTA LA RESPIRACIÓ INTEL·LIGENT ALS EDIFICIS DE CONSUM GAIREBÉ NUL

 

 

Entre les innovacions de la construcció i l'edificació sostenible destaquen les solucions de ventilació mecànica de doble flux per assegurar la qualitat de l'aire especialment en els edificis de consum d'energia gairebé nul.

Madrid, 10 de juliol de 2019. La preocupació per la salut de les persones que viuen en edificis cada vegada més hermètics es fa patent per la consciència de la societat davant problemes com la contaminació, canvi climàtic i pobresa energètica. Per aquest motiu, Siber aposta pel confort i la qualitat de l'aire a l'interior dels edificis de consum d'energia gairebé nul (EECN) que són peça fonamental per a la descarbonització de l'economia segons la Directiva (UE) 2018/844 d'eficiència energètica d'edificis.

Segons els experts, el concepte d'edifici de consum d'energia gairebé nul, definit i desenvolupat en les directives europees va a determinar les tendències del mercat immobiliari a Espanya. L'alta eficiència energètica és el primer requisit per a la viabilitat de l'edificació sostenible i només després s'hauran d'incorporar a l'autoconsum i les aplicacions intel·ligents.

Així, per segon any consecutiu, Siber és patrocinador platí del VI Congrés Edificis Energia Gairebé Nul, amb l'objectiu de mostrar al sector que no es pot construir un edifici EECN o passiu sense control a la ventilació. Segons fonts de Siber es tracta d'un tipus de construcció que té cura amb precisió gairebé mil·limètrica aspectes com alta eficiència energètica i qualitat de vida.

 
És fonamental una ventilació adequada per gaudir d'un aire net sense malgastar energía

La instal·lació d'un sistema de ventilació mecànica controlada de doble flux, també coneguda com a recuperació de calor, assegura que la qualitat de l'aire interior que respiren les persones als edificis sigui òptima per a la seva salut en tot moment, fins i tot millorant la de l'aire exterior.

Això és possible perquè la ventilació intel·ligent extreu l'aire viciat de l'interior de l'habitatge - amb substàncies com pols o ácaros- alhora que filtra l'aire de l'exterior que s'introdueix a la llar, eliminant els seus components tòxics i recuperant fins al 90% de la calor de l'aire extret per temperar el que entra. A més, la ventilació intel·ligent és un sistema ecològic, respecta al medi ambient i contribueix a l'estalvi energètic.

Els sistemes de ventilació mecànica contribueixen a aconseguir els objectius d'alta eficiència energètica, ja que aconsegueixen recuperar fins al 90% de l'energia tèrmica de l'aire extret per escalfar o refredar el qual accedeix a l'edifici. Per tant, disminueix la necessitat de despesa d'energia en climatització per arribar a la temperatura de confort.

"Ja no n'hi ha prou amb aconseguir uns nivells adequats de qualitat de l'aire interior tal com exigeix ​​la normativa (CTE DB HS3), sinó que caldrà assolir-los aconseguint al seu torn la menor pèrdua energètica possible, ja que la càrrega de ventilació comença a representar una part massa important en la demanda de l'habitatge ", conclou Santiago Pascual, director comercial de Siber.

Més informació: IMEDIA Comunicación | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | 690 841 109

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_19053_SIBER_190712_CS.pdf)SINF_19053_SIBER_190712_CS.pdf[ ]52 kB