Orkli adquireix el 45% de la italiana Gruppo Giordano

 

L'operació enforteix el projecte empresarial de la cooperativa, que incorpora l'experiència de la firma italiana en enginyeria electrònica.

 

 

La cooperativa guipuscoana, integrada a la Corporació MONDRAGON, reforça la seva posició al mercat després de l'adquisició del 45% del capital de la companyia italiana. Es tracta d'una enginyeria electrònica constituïda el 2004, que actualment té una plantilla de 160 persones i que en 2018 va aconseguir una facturació propera als 20 milions d'euros. La seva seu central està al nord d'Itàlia (Verona) i compta amb una planta de producció a Romania.

 

Una aliança win-win

Amb el Gruppo Giordano, la cooperativa guipuscoana, líder mundial en el mercat de seguretat de gas i un referent en el sector d'escalfament d'aigua i de Home Confort a nivell global, entra de ple en el negoci de l'electrònica. L'empresa italiana dissenya i fabrica innovadors sistemes electrònics de control per a sistemes de calefacció, ventilació i aire condicionat (HVAC), gestió d'energia residencial i sistemes de control de combustió OEM, entre d'altres.

Les nombroses sinergies existents entre les dues companyies van a afavorir el desenvolupament de noves i innovadores solucions de producte que, al seu torn, han de facilitar la consecució de nous clients i mercats per a ambdues empreses.

L'entrada de Orkli a la capital de Gruppo Giordano facilitarà a les dues empreses una obertura a projectes de major grandària i importància en els quals poder oferir ambicioses solucions integrades a les quals Gruppo Giordano contribuirà aportant un know how en sistemes electrònics (Lambda control, IOT, Predictive Maintenance, etc.) clau per complementar la posició i experiència de Orkli en els negocis més rellevants en l'aplicació d'aquestes solucions, com ara l'escalfament d'aigua i la calefacció.

Segons Patxi López Urkiola, director general d'Orkli, "seguim el full de ruta del nostre pla estratègic, en què assenyalàvem que anàvem a ser proactius en operacions i aliances que ofereixin noves oportunitats de desenvolupament futur per al nostre negoci. L'adquisició del 45% de Gruppo Giordano encaixa perfectament en aquesta estratègia incorporant al nostre projecte una empresa que ens aporta valor afegit, coneixement i aplicacions reals avançades per a les nostres activitats ".

Per Bruno Giordano, fundador i director general de Gruppo Giordano: "Sempre hem cregut que la construcció de sinergies és la resposta adequada a un mercat global cada vegada més dinàmic. Orkli ens va a donar l'oportunitat de perfeccionar les nostres tècniques de combustió amb vista a millorar els nostres sistemes d'adaptació automàtica per a la reducció d'emissions contaminants en els sistemes de calefacció de la llar, però també ens va a donar la capacitat d'accelerar significativament les inversions en innovació, que són l'autèntic motor del nostre grup. M'enorgulleix afirmar que aquesta aliança permetrà al Gruppo Giordano efectuar una penetració important en els mercats de referència i, sobretot, en els mercats en què encara no estàvem presents. "

 

Orkli global


Gràcies a la política d'aliances i adquisicions desenvolupades per Orkli durant els últims anys (adquisició del 40% de l'empresa italiana Valmex el 2015, aliances i col·laboracions amb universitats com les de Bayreuth, Mondragón o l'Institut Fraunhofer), centres tecnològics (com Ikerlan , Tecnalia o Centre Stirling) i amb start ups (com Embeblue i Iddo) l'oferta de l'empresa és més completa, gairebé integral, el que obre moltes més possibilitats de negoci i consolida a la cooperativa en el món com un actor més global.

Sobre Orkli: Creada el 1974, compta amb 1.100 treballadors repartits entre Ordizia (Guipúscoa) Itàlia, la Xina i el Brasil. Ven 250 milions d'euros i exporta més del 80% de la seva producció. És líder mundial en el mercat de Seguretat gas i un referent en el sector d'escalfament d'aigua i del confort a nivell global.

EY (Jose María Rossi M & A Partner, Sebastian Capurro Boltendahl i els advocats Christian Cerca i Erjena Agaraj) han actuat com a assessors financer i legal de Grup Orkli, i Gruppo Giordano ha comptat amb l'assessorament legal de Belluzzo & Partners (Ignazio Stefano Barone Equity Partners i l'advocada Chiara Gandini) ".

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_19041_ORKLI_190603_CS.pdf)SINF_19041_ORKLI_190603_CS.pdf[ ]49 kB