La vila Sa Ferradura, la Torre Glòries i la Casa de Cultura Blanca d'Anjou reben el títol de "Els edificis més eficients d'Espanya"

 

 

Els Premis 3 Diamants organitzats per Mitsubishi Electric, que arriben a la seva 5a edició, suposen un reconeixement a la feina dels professionals de tot Espanya que busquen implantar mesures d'estalvi energètic.

Madrid, 10 de maig de 2019. Ahir va tenir lloc a Madrid, a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, la celebració de la 5a Edició dels Premis 3 Diamants, una cita imprescindible en matèria energètica i d'eficiència que cada any organitza Mitsubishi Electric , aquest any en col·laboració amb Grup Via, en reconeixement de les millors pràctiques del sector d'àmbit nacional en matèria d'eficiència energètica, disseny i màxima innovació incorporades pels professionals de la climatització en els seus projectes, en particular en les instal·lacions de climatització.

El gran protagonista d'aquest any, entre els 42 projectes presentats, i que s'ha alçat amb el Premi 3 Diamants, amb una dotació de 20.000 euros per la seva excel·lent nivell d'eficiència, disseny i innovació, ha estat la vila "Sa Ferradura", a Eivissa, d'AIA Instal·lacions Arquitectòniques. 

En segon lloc, classificat com a finalista OR, amb una dotació de 10.000 euros, es troba la Torre Glòries, un dels edificis més emblemàtics de Barcelona anteriorment conegut com Torre Agbar, del grup Ingenibo; i seguida en tercera posició, com a finalista PLATA i 5.000 euros, la Casa de Cultura Blanca d'Anjou de Tarragona, realitzat per Quadrifoli. 

A més a més dels tres guanyadors, el concurs ha valorat la tasca de dos edificis, reconeguts amb el quart i cinquè lloc respectivament: l'Edifici NZEB Mendillorri de Navarra, a mans de Naven Enginyers, i l'Habitatge Unifamiliar, Son Vida a Mallorca, realitzat per projectes Illes. 

Entre els més de 250 assistents, es trobaven Atsushi Kayamoto, Managing Director Head of Spain & Portugal, The Bank of Mitsubishi UFJ, Makoto Hattori, President de Mitsubishi Corporation Espanya; Masami Kusano, President de Mitsubishi Electric Europe Sucursal Espanya i Portugal, i el director general de Mitsubishi Electric Living Environment System, Pedro Ruiz. 

Durant la seva intervenció, el Sr. Ruiz va afirmar: "La Responsabilitat Social Corporativa forma part de l'ADN de Mitsubishi Electric com també forma part del nostre ADN la innovació en el desenvolupament de producte amb l'objectiu fonamental de màxima eficiència i estalvi energètic. Els premis 3 Diamants sorgeixen com a resultat de la combinació de tots dos valors: RSC i innovació. En Mitsubishi Electric som molt ambiciosos pel que fa a eficàcia energètica es refereix, i per això volem reconèixer la tasca que duen a terme els professionals del sector de la climatització a l'hora de dissenyar projectes de refrigeració, climatització i aire condicionat a la màxima eficiència i sostenibilitat ".

 

El sector de la climatització és una de les àrees de major potencial d'estalvi energètic del país

El nou pla energètic de la Comissió Europea que marca com a objectiu créixer un 40% en els nivells d'eficiència energètica en 2030. De fet, l'aposta de Brussel·les implica també augmentar els esforços en la modernització dels edificis, que representen el 40% del consum total d'energia a Europa. A Espanya destaca la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, posada sobre la taula i que haurà d'anar de la mà d'aquesta nova normativa comunitària.

 
En aquest context, és vital la promoció de l'eficiència energètica en aquest sector, i és per això que l'objectiu específic d'aquest concurs és impulsar i reconèixer la feina dels professionals en la seva tasca en el disseny, redacció i especificació de projectes de refrigeració , climatització, aire condicionat i producció d'ACS a Espanya que afavoreixin l'estalvi energètic, un desenvolupament sostenible, la reducció de l'impacte mediambiental en els seus projectes i totes aquelles inversions dirigides a una disminució dels costos energètics.

 

Sobre Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric és líder mundial en desenvolupament i producció de dispositius elèctrics i electrònics utilitzats en processos d'informació i comunicacions, així com en el satèl·lit. La firma, que complirà el seu 100 Aniversari el 2021, és un referent mundial en productes de climatització, electrònica de consum, tecnologia industrial, energia, transport i la fabricació d'equips.

 

Per més informació:

WK communication     

JULIA MONDÉJAR // PR Manager

Calle Juan de Olías 4, bajo dcha.  28020 Madrid 

91 533 41 64 // 667 77 47 16 www.wkcommunication.com