Fujitsu comença la producció de Post-K

  

 

Madrid, 29 d'abril de 2019.- Fujitsu Limited ha anunciat que, en col·laboració amb RIKEN, ha completat el disseny del Post-K, el successor del superordinador K. El Ministeri d'Educació, Cultura, Esports, Ciència i Tecnologia (MEXT) té com a objectiu iniciar el servei públic de Post-K al voltant de 2021 o 2022. La multinacional ha signat un contracte oficial amb RIKEN per fabricar, enviar i instal·lar maquinari per Post-K. A més, Fujitsu produirà una superordinador comercial amb tecnologia creada en el procés de desenvolupament de Post-K i planeja començar les vendes globals en la segona meitat de l'any fiscal 2019. Els esforços de la companyia en el desenvolupament de Post-K s'exhibiran al Fujitsu Fòrum 2019, que se celebrarà el 17 de maig al Fòrum Internacional de Tòquio al Japó.

Antecedents

Des de 2006, Fujitsu i RIKEN han desenvolupat conjuntament el K computer, amb l'objectiu d'iniciar el servei públic en 2012. Aquest ordinador ofereix, avui dia, un rendiment de classe mundial en les principals mètriques, que mostren la utilitat pràctica dels supercomputadors, constituint una investigació i desenvolupament indispensables per a la investigació de plataformes d'avantguarda.

Post-K és el successor del K computer, i s'espera que serveixi com a plataforma de recerca i desenvolupament d'avantguarda per resoldre una varietat de problemes socials i científics. Com a plataforma principal, Post-K també donarà suport a la creació de "Society 5.0" (¹), la visió del govern japonès per a una societat ideal en el futur.

Fujitsu i RIKEN van començar el treball bàsic de disseny a l'octubre de 2014 i van seguir amb l'avanç els prototips de sistemes i el treball de disseny detallat mentre realitzaven el co-disseny amb desenvolupadors d'aplicacions de diversos camps.

Sobre l'inici de la producció.

En una reunió del Council for Science, Technology and Innovation celebrat el 22 de novembre de 2018, es va informar en la base d'una avaluació provisional del desenvolupament de Post-K, que s'esperava que el projecte aconseguís els seus objectius de desenvolupament. En conseqüència, el Consell va considerar que era apropiat avançar de manera constant amb la producció i instal·lació, en funció dels resultats del procés de disseny del sistema. Com a resultat de tot això, Fujitsu i RIKEN ara han signat un contracte oficial per començar la producció del maquinari per Post-K i després procedir a l'enviament i la instal·lació. La producció de maquinari per Post-K estarà a càrrec de Fujitsu IT Products Limited. Planta de sistemes informàtics clau de Fujitsu i el maquinari s'instal·larà al RIKEN Center for Computational Science (R-CCS), on el K computer està actualment.

Característiques de Post-K

Post-K estarà equipat amb A64FX ™, una CPU d'alt rendiment desenvolupada per Fujitsu i el nou sistema s'admetrà una àmplia gamma de programari, alhora que ofereix característiques com ara alta paral·lelització, un consum d'energia extremadament baix i nivells de fiabilitat de classe mainframe.

Com a part del desenvolupament i la producció d'aquest maquinari, a més del desenvolupament de programari, Fujitsu també treballarà amb comunitats de codi obert. Per exemple, la companyia promourà l'ecosistema d'ARM, utilitzarà programari de codi obert amb Post-K i aplicarà els resultats obtinguts amb aquesta superordinador.

Plans Futurs

Fujitsu promourà el desenvolupament i la implementació del sistema en preparació per Post-K per iniciar un servei públic. A més, utilitzant les tecnologies creades a través del desenvolupament de Post-K, la multinacional produirà una superordinador comercial i planeja començar les vendes globals com a successora de la supercomputadora PRIMEHPC FX100 de Fujitsu a la segona meitat de l'any fiscal 2019. Per implementar aquestes tecnologies més àmpliament, també està considerant mesures com desenvolupar un model de nivell d'entrada que sigui fàcil d'implementar o subministrar aquestes tecnologies a altres proveïdors.

Especificacions clau del successor del Fujitsu Supercomputer PRIMEHPC FX100

 

* Atès que el producte encara està en desenvolupament, les especificacions i altres informacions estan subjectes a canvis sense previ avís.

En el futur, Fujitsu continuarà contribuint al desenvolupament i la utilització de tecnologies com la ciència computacional, les simulacions, la utilització de dades i la intel·ligència artificial, mitjançant el desenvolupament i el lliurament de superordinadors d'alt rendiment.

Comentari de Brent Grossa, sènior director d'HPC, ARM

"L'exitosa col·laboració d'ARM amb Fujitsu i RIKEN subratlla el nostre compromís amb l'ecosistema d'HPC. Assolir la fita de producció marca una fita significatiu per Post-K i estem entusiasmats en veure el potencial per a un desplegament més ampli de tecnologies de Fujitsu basades en ARM, en suport de HPC Aplicacions d'AI. Felicitem a Fujitsu i RIKEN pel seu excel·lent treball en el lliurament de Post-K "

Enllaços relacionats

RIKEN Center for Computational Science

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_19029_FUJITSU_190429.pdf)SINF_19029_FUJITSU_190429.pdf[ ]76 kB