40 jornades tècniques a 20 províncies i 10 comunitats autònomes: 
Siber, compromès amb la qualitat de l'aire en els edificis també en 2018

Barcelona, 08 de gener de 2019. Siber(www.siberzone.es) ha donat continuïtat al llarg de l'any 2018 al seu esforç i compromís amb el sector de l'edificació en aspectes relacionats amb la ventilació energèticament eficient com és el compliment de la normativa de salubritat i estalvi d'energia.

Un total de 40 jornades tècniques celebrades en 20 províncies i 10 comunitats autònomes han servit per a informar i assessorar professionals de bona part d'Espanya sobre l'els últims canvis normatius del Codi Tècnic d'Edificació així com els imminents, ja avançats des del Ministeri de Foment, que definiran els Edificis d'Energia Gairebé Nul·la (EECN) i, per tant, les solucions de ventilació que seran d'obligatòria aplicació en els projectes de construcció.

Convé recordar que la regulació espanyola ha d'adaptar-se a les disposicions comunitàries, que reforcen el binomi entre qualitat d'aire interior i eficiència energètica en la construcció. En concret a la Directiva 2010/31/UE, que estableix que tots els edificis de nova construcció hauran de ser de consum d'energia gairebé nul en 2020. I en els EECN serà perceptiva la instal·lació d'un sistema de ventilació eficient que asseguri la qualitat de l'aire interior i contribueixi a l'estalvi energètic.

La instal·lació adequada d'un sistema de ventilació mecànica controlada de doble flux assegura que la qualitat de l'aire que respiren les persones en un espai interior és òptima per a la seva salut en tot moment. A més, contribueix a complir amb els requisits paràmetres d'eficiència energètica lloc que aconsegueix aprofitar fins al 90% de la calor de l'aire contaminat que extreu per a escalfar el que accedeix a l'edifici.

Mitjançant el seu cicle de jornades tècniques –obertes i de caràcter gratuït- l'equip tècnic de Siber ha traslladat als professionals del sector de l'edificació, com a arquitectes, enginyers, o instal·ladors, la seva disposició per a acompanyar-los en l'adaptació als nous requisits en el relacionat amb la qualitat de l'aire dins dels edificis i el compliment de la normativa aplicable.

A més d'oferir les formacions en els col·legis d'arquitectes i enginyers industrials de diferents punts de la nostra geografia, Siber ha organitzat formacions en la seva seu central de Barcelona, on disposa d'un conjunt d'instal·lacions destinades a la I+D+I. És el cas de la Siber Academy, un espai de formació per als professionals del sector, amb l'objectiu de mantenir-los al dia respecte a coneixement de les normatives, tecnologies i les solucions innovadores en ventilació intel·ligent; o SIBER 3D un showroom que permet viure una experiència 3D que ajuda a visualitzar un sistema de ventilació des de diferents perspectives tècniques de disseny, dimensionament o integració en l'estructura constructiva. Així, ha ofert cursos en col·laboració amb empreses de referència en construcció energèticament eficient i sostenible, com el Curs Tradesperson Barcelona Passivhaus de Energiehaus Arquitectes, o el de cases biopasives de la mà de la constructora House Hàbitat.

"Per a Siber és un orgull contribuir a la difusió del coneixement en una àrea recent i en constant evolució com és la ventilació en edificis de baixa demanda energètica. Per a això comptem amb un equip tècnic de primer nivell els membres del qual participen de forma activa en grups de treball per a l'elaboració de la normativa i estàndards de salubritat i eficiència energètica en els edificis. Coneixen a fons la seva àrea, per la qual cosa són consultats i comparteixen els seus coneixements amb altres professionals del sector de l'edificació als quals des de la nostra empresa s'acompanya en totes les fases d'un projecte per a aportar la solució que, a partir del compliment de la normativa, millor s'adapti a les seves necessitats", assenyala Toni Nicolás Salame, director general de Siber.

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_19002_SIBER_190108.pdf)SINF_19002_SIBER_190108.pdf[ ]339 kB