Formació sobre cases biopassives a les oficines de SIBER

Barcelona, 20 de Novembre de 2018

Siber (www.siberzone.es), empresa capdavantera en ventilació eficient, acull els dies dijous 22 i divendres 23 de novembre en les seves oficines centrals un curs gratuït dirigit a professionals sobre aquest tipus de construcció que uneix al concepte d'eficiència energètica ‘casa passiva’ l'ocupació de materials naturals i ecològics, així com instal·lacions dirigides a disminuir l'impacte mediambiental i protegir la salut de les persones.

Siber ha organitzat, al costat de l'empresa especialitzada en construcció biopasiva HouseHabitat, un programa de 14 hores lectives. La formació inclou la participació com a ponents de representants de destacades empreses d'arquitectura, enginyeria i materials de construcció amb una contrastada trajectòria en edificació de baixa demanda energètica, com Energiehaus, Rothoblass, Knauf Insulation, Egoin, Steico, Arquitir, Carinbisa, Kline, Catalana de graduables, De Dietrich, Finsa i TDF.

El curs abordarà aspectes com la construcció en fusta, la tipologia d'aïllaments, els ponts tèrmics, l'estanqueïtat o les fusteries per a aquest tipus d'habitatges. La classe de Siber, a càrrec de Santiago Pascual, director tècnic comercial, tractarà sobre la normativa i els tipus de ventilació indicats per a les cases biopassives.

Aquest tipus d'edificis requereix la instal·lació d'un sistema de ventilació mecànica amb recuperació de calor, com els quals Siberdesenvolupa, produeix i proveeix. Els sistemes de ventilació mecànica amb recuperació de calor aprofiten l'energia tèrmica de l'aire viciat de partícules contaminants que expulsa de l'interior de l'habitatge per precalentar el que accedeix a la mateixa des de l'exterior, que entra filtrat de partícules tòxiques. D'aquesta manera, a més d'assegurar que l'aire que respiren els seus usuaris és adequat per a la seva salut a tot moment, aconsegueixen recuperar fins al 90% de la calor de l'aire que s'expulsa per escalfar el que entra.

Siber disposa d'equips certificats Passivhaus, la qual cosa acredita la seva idoneïtat per ser utilitzats en projectes de construcció de cases biopassives basats en els exigents requeriments d'eficiència energètica de l'estàndard d'origen alemany. En concret han obtingut el segell els equips Excellent –per a aplicacions VMC Doble Flux Unifamiliar- i Sky - per a aplicacions VMCDoble Flux Individualitzada Plurifamiliar-.

Per a més informació, consulteu www.siber.es


 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0589_SIBER_181120.pdf)SINF_0589_SIBER_181120.pdf[ ]97 kB