La ventilació mecànica amb recuperador de calor és imprescindible per assegurar el confort i la qualitat de l'aire interior

Barcelona, 19 de Novembre de 2018

Siber (www.siberzone.es), empresa capdavantera en ventilació intel·ligent, reafirma el seu compromís amb l'eficiència energètica convertint-se en el patrocinador platí del 5è Congrés Edificis Energia Gairebé Nul·la, que se celebrarà a Madrid (espai La Nau) el proper 28 de novembre. Es tracta del principal fòrum professional sobre Edificis d'Alta Eficiència i les implicacions que representen per al sector de l'edificació, la construcció, l'arquitectura i els serveis relacionats a Espanya.

La cita arriba en un moment decisiu per a la definició del concepte d'Edificis de Consum d'Energia Gairebé Nul i la seva adaptació a la normativa espanyola. Recordem que la Directiva Europea 2010/31/UE d'eficiència energètica en l'edificació va establir l'obligatorietat que tots els immobles de nova construcció anessin de consum d'energia gairebé nul a partir de gener de 2021, dos anys abans en el cas dels públics.

En l'actualitat, des del Ministeri de Foment es treballa en del nou Document Bàsic DB HE Estalvi d'Energia del Codi Tècnic de l'Edificació, després del període de pública audiència per adaptar-ho als objectius comunitaris tendents a un model de construcció de baixa demanda energètica i menor impacte mediambiental.

Segons les previsions, la trasposició de la directiva a la nostra regulació, per mitjà de la nova normativa d'Edificis de Consum d'Energia Gairebé Nul, potenciarà la relació entre la qualitat l'aire interior dels edificis i la seva eficiència energètica. I és que en un model de construcció que obliga a reduir de forma substancial la demanda d'energia, a través d'un major aïllament i estanqueïtat, resulta necessari un òptim control de la ventilació, per evitar pèrdues innecessàries i garantir la qualitat de l'aire interior. La ventilació representa una part massa important de la demanda energètica d'un edifici. A més, de ser necessari preservar el confort i la salut dels usuaris.


Ventilació mecànica controlada de doble flux

En aquest sentit, un sistema de ventilació mecànica controlada de doble flux -també coneguda com a recuperació de calor- assegura que la qualitat de l'aire interior que respiren les persones dins els edificis és òptima per a la seva salut a tot moment, fins i tot millorant la de l'aire exterior, sobretot en zones d'alta contaminació atmosfèrica com succeeix al centre de grans ciutats com Madrid o Barcelona. Amb el valor afegit que suposa la seva contribució a aconseguir els objectius d'eficiència energètica, ja que aconsegueix recuperar fins al 90% de la calor de l'aire extret per escalfar el que accedeix a l'edifici.

El 5è Congrés Edificis Energia Gairebé Nul·la està organitzat per Grup Tecma Xarxa i Ministeri de Foment, a través de la Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl. Compta amb el suport institucional de l'Ajuntament de Madrid, i del Ministeri de Transició Ecològica, per mitjà de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic i del IDAE. A més, col·laboren en el seu desenvolupament més de 80 associacions, organismes i institucions representatives del sector de l'edificació, interessades a promoure aquest tipus d'edificis.

Per a més informació, consulteu www.siber.es


 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0587_SIBER_181119.pdf)SINF_0587_SIBER_181119.pdf[ ]530 kB