ÚLTIMS DIES PER A PRESENTAR CANDIDATURES
ALS PREMIS 3 DIAMANTES

 Madrid, 14 de Novembre de 2018

  • Aquests guardons, organitzats per la signatura Mitsubishi Electric i grup Via, reconeixen els millors projectes de refrigeració, climatització i aire condicionat a Espanya que incloguin especificacions orientades a la màxima eficiència i sostenibilitat.
  • El termini d'inscripció ja està obert i la data límit per a la presentació de projectes és el 15 de Desembre de 2018.

Un any més, l'eficiència, el disseny i la innovació mereixen un diamant. Tens un projecte per a aquesta nova edició?

Després de l'èxit de participació obtingut l'any passat, ja està en marxa des del passat mes de juny una Nova Edició dels PREMIOS 3 DIAMANTES, que per cinquè any consecutiu reconeixerà la gran labor dels professionals del sector de la climatització a l'hora de dissenyar projectes de refrigeració, climatització i aire condicionat a Espanya amb especificacions orientades a la màxima eficiència i sostenibilitat.

Organitzats per Mitsubishi Electric i Grup Via, aquests guardons destaquen les millors pràctiques del sector a nivell nacional en matèria d'eficiència energètica, disseny i màxima innovació, en honor de fomentar un desenvolupament sostenible i afavorir, al mateix temps, la reducció de l'impacte ambiental originat per l'ús de l'energia.

El termini límit per a la presentació de projectes acabarà el proper 15 de Desembre i haurà de formalitzar-se emplenant el formulari corresponent: secció PRESENTA ELS SEUS PROJECTES de la web www.premios3diamantes.es

Podran presentar-se al concurs tots aquells projectes que tinguin una important partida de climatització, plantejats amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, i que hagin estat dissenyats, executats i engegats amb la marca Mitsubishi Electric fins al 30 de Novembre de 2018. Excepte els projectes presentats en les edicions anteriors.

L'any passat, els guanyadors van ser: L'Edifici Passejo de la Castellana 76, Torre Mapfre, a Barcelona i l'Oficines Vichy Catalan, de Barcelona.

35.000 euros per premiar l'eficiència i la sostenibilitat

Serà el 29 de març de 2019 quan es faci pública la decisió del jurat que reconeixerà com a guanyador al projecte -d'obra nova o rehabilitació-, que millor respongui als 3 eixos en els quals es basa el concurs: Eficiència, Disseny i Innovació. I ho farà amb una dotació de 20.000 euros. 

El projecte classificat en segona posició, el Finalista Or, rebrà un premi de 10.00 euros; fent lliurament de 5.000 euros al projecte classificat en tercera posició (Finalista Plata).

Aquest concurs s'emmarca dins del pla energètic de la Comissió Europea, que marca com a objectiu créixer un 40% en els nivells d'eficiència energètica en 2030, amb un objectiu d'estalvi energètic indicatiu del 27%. De fet, l'aposta de Brussel·les implica també augmentar els esforços en la modernització dels edificis, que representen el 40% del consum total d'energia a Europa. A Espanya, destaca la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, l'esborrany de la qual serà presentat abans que acabi l'any, segons la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

És per això que resulta vital la promoció de l'eficiència energètica en aquest sector, actuant a més, en la línia dels compromisos adquirits en relació a la disminució de gasos d'efecte hivernacle.

Entre el jurat, es troben organismes tan prestigiosos com:

ATECYR Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració

ACTECIR Associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració

AEDICI Associació Espanyola d'Enginyeries i Enginyers Consultors d'Instal·lacions

ACI Associació de Consultors d'Instal·lacions

ASHRAE SPAIN CHAPTER Societat Americana d'Aire condicionat, Refrigeració i Calefacció

ANESE Associació Nacional d'empreses de Serveis Energètics

IFMA Societat Espanyola de Facility Managers

AEM Associació Espanyola de Manteniment

ICAEN Institut Català de l'Energia

IETCC-CSIC Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja

ASIMCCAF Associació d'Empresaris, Instal·ladors i Mantenedores de la Comunitat de Madrid

Per a més informació, consulteu www.mitsubishielectric.es