Les oficines de SIBER, seu del Curs Tradeperson Barcelona Passivhaus

Barcelona, 30 d'Octubre de 2018

  • Les instal·lacions per a la R+D+I de l'empresa especialitzada en ventilació eficient –Siber Academy i Siber 3D- acolliran la formació del 5 al 7 de novembre.

  • Disposar d'un sistema de ventilació mecànica amb recuperador de calor és un requisit imprescindible per complir amb l'estàndard d'eficiència energètica en la construcció més exigent del món.


Siber, empresa capdavantera en ventilació eficient, acull en les seves oficines centrals el Curs Tradeperson Barcelona de EnergiehausArquitectes. El títol Certified Passive HouseTradesperson és un prestigiós segell de qualitat per a especialistes en l'execució d'edificis sota els criteris de l'estàndard Passivhaus, el més exigent del món en eficiència energètica.

La formació – que consta de 24 hores lectives, la meitat teoria i la meitat tallers pràctics- la imparteix l'equip docent coordinat per l'expert en edificació Passivhaus i opinió leader Micheel Wassouf. Entre els continguts s'inclou l'estudi detallat dels sistemes de ventilació controlada per a edificis de baix consum.

Aquest tipus d'edificis redueix la necessitat d'energia per a calefacció o refrigeració fins a un 75%. Per complir amb els seus exigents requisits d'estalvi energètic és imprescindible la instal·lació d'un sistema de ventilació mecànica amb recuperació de calor, com els quals Siber desenvolupa, produeix i proveeix. Els sistemes de ventilació mecànica amb recuperació de calor aprofiten l'energia tèrmica de l'aire viciat de partícules contaminants que expulsa de l'interior de l'habitatge per precalentar el que accedeix a la mateixa des de l'exterior, que entra filtrat de partícules tòxiques. D'aquesta manera, a més d'assegurar que l'aire que respiren els seus usuaris és adequat per a la seva salut a tot moment, aconsegueixen recuperar fins al 90% de la calor de l'aire que s'expulsa per escalfar el que entra.

Siber disposa d'equips certificats Passivhaus, la qual cosa acredita la seva idoneïtat per ser utilitzats en projectes d'edificació que compleixin amb els exigents requeriments d'eficiència energètica de l'estàndard d'origen alemany. En concret han obtingut el segell els equips Excellent –per a aplicacions VMC Doble Flux Unifamiliar- i Sky- per a aplicacions VMCDoble Flux Individualitzada Plurifamiliar.

Siber Academy i 3D

Fruit del seu compromís amb la innovació i en el seu afany de romandre a l'avantguarda en el seu sector, Siber disposa en les seves oficines centrals d'un conjunt d'instal·lacions destinades a la R+D+I. És el cas de la Siber Academy, un espai de formació per als professionals del sector, amb l'objectiu de mantenir-los al dia respecte a coneixement de les normatives, tecnologies i les solucions innovadores en ventilació intel·ligent; o SIBER 3D un showroom que permet viure una experiència 3D que ajuda a visualitzar un sistema de ventilació des de diferents perspectives tècniques de disseny, dimensionament o integració en l'estructura constructiva.

SIBER compta amb un equip de primer nivell a l'avantguarda en ventilació intel·ligent. Part del mateix posseeix el certificat Tradeperson que expedeix el Passivhaus Institute d'Alemanya el que els habilita para participa com a formadors en cursos oficials d'edificació Passivhaus. A l'hora d'abordar un projecte de construcció d'alta eficiència energètica, els tècnics de Siber acompanyen als promotors en totes les seves fases per aportar la solució que millor s'adapti als seus objectius, garantint que compleixen amb la normativa de salubritat i eficiència energètica.

 

Per a més informació, consulteu www.siber.es


 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0571_SIBER_181030.pdf)SINF_0571_SIBER_181030.pdf[ ]352 kB